Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kompatibilis, de -ez (LM4702)- nem rossz...
Utana neztem a neten 4 euro kornyeken meg lehet venni
![]()
A neten mindent meg lehet veni, de ez nem perspektíva...
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
Üdv!
Egy kapcsoló üzemű, áramgenerátoros áramkörben ezt az IC-t találtam: DMS D804 1132, ez egy 8lábú kis smc IC. Azért lenne erre szükségem, hogy megfejtsem a kapcsolás lényegét és hogy esetleg így megoldható lenne az áram generátor szabályozása. A probléma az hogy nem találok doksit róla. Előre is köszönöm mindenkinek. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
Köszi, nekem könnyebb volt 10* elolvasni, és elővenni a szótárat; kész.A PC guru nem én vagyok,
Köszönöm a segítséget ellenőriznem kell a készüléket (ez egy öntöző vezérlőben van)mivel a sot 89-nek 4 kiv.van.Üdv Komparator
Sziasztok!
Van egy órából bontott kos2d feliratú alkatrészem, mi lehet ez?
Olyan kicsi, hogy nem látszik. 3mm átmérőjű 8mm hosszú fémtokozású egy-oldalon elhelyezett 2 kivezetésekkel ellátott. Szerintem fóliakondi vagy kristály lehet.
Hello! Ez a "szokásos" 32768-as "óra kvarc" lesz. üdv!
Hello van egy alkatrészem. Kódja HSK 103 Valami régi NDK TV-ből való de nem tudom mire jó.
Tudtok segíteni?
Sziasztok!
Van egy TT Zeüke vasútmodell transzformátorom és van benne egy alkatrész amit nem tudtam mire vélni, remélem ti tudtok segíteni, előre is köszi! A képet mellékeltem!
Üdv!
Szelén egyenirányító (ha a szürke lapkákra gondoltál).
Ha a négyszögletes, lamellákból álló valamire gondolsz, az minden bizonnyal egy szelén egyenirányító.
![]() Mit össze b@....tak ezzel a káposzta szaggal engem régen ![]() Pedig az.
Így néz ki nekem nincs róla saját képem
Üdv Zolaj
100% szelén (Se) Graetz a 2 db kék ami össze van kötve az a mínusz (-) , piros középen a plusz (+) , a 2 szürke a váltakozófeszültség (~) . Közelítőleg 1.5 Amper és max 25 Volt . Inkább záptojás szagra emlékeztető , ha égett .
Üdv mindenkinek, van nekem 1 trabim ami elektronikus gyújtással van ellátva meghalt a tranyó a 2-es hengernél, ki cserélném vele együtt az ellen állatokat is. De lővésem sincs mekkora a teljesítménye a neten találtam 1 csomot de mind változó, esetleg valami tipp szerintetek melyik a jobb oda.
Annyi van rá írva csak h: 47R J89 Válaszotok előre is köszönöm.
Szia!
Ha mérésre jók az ellenállások, akkor felesleges cserélni őket. Ha mégis cserélnéd, akkor válassz 47 ohm-os, legalább 5W-os fajtájút.
Szia!
mérésre jók de elégé viseltesek 2db alurol már a szigetelést is lefűtötte vagy csak már el használodott az évek során ezért is kap újakat. Köszönöm a gyors választ.
Hello, amugy ha a tranyo kiment akkor valami nincs rendben a trafoval, vagy nem az a tipus amit az elektromos gyujtashoz tetek gyarilag.Tudom hulyenek hangzik de nekunk is van trabink es tetunk elektromos gyujtast , rengeteg tranyo volt cserelve amig valaki nem adta meg ezt a tipet hogy a trafoval mi a helyzet, azt is elarulom hogy a gyari tranyo sokal tobet birta mind barmely amivel helyetesitve volt.
Üdv ezen már túl vagyok cseréltem mind2 trafot ezel kezdtem mert én ugy voltam vele hogy az elektronika örökös mint a nyomoruság, de jött a pofára esés. Sose hittem volna h egyszer ez fog meghibásodni már mindenre gondoltam csak erre a dobozra nem.Ja a tranyóbol +a gyárit kapja csak úiat, nem hejetesitem mással csakis a széria darabbal.Kész szerencse hogy még kapni.
![]()
Az van hogy nem ertek a trafokhoz, a kulombseget sem koztuk , de anyit tudok hogyha egyszer elszalt a tranyo meg elfog ha nem csereled ki a trafot.Halotam azt is hogy azok az elenalas erteket novelve meghoszabithato az eletuk a tranyoknak, de errol inkabb mas adjon velemenyt aki ert hozza. Amugy sok szerencset, penzt es turelmet a trabihoz en is nagyon szeretem oket.
Az ellenállásérték növelése valószínű, hogy csökkenti a tranyó áramterhelését, de így csökkenni fog a trafó primerárama, ezért gyengébb lesz a gyújtás. Szerintem okosabb lenne olyan tranyó beépítése, ami kimondottan impulzusüzemre készítenek(na meg elég nagy zárófesz)-pl. TV-k sorvégtrafói. A BU sorozatból lehet választani. Hajdan (80ˇ évek) több ilyet készítettem, mindegyik az eredeti (megszakítós) trafóval működött, soha nem halt be egyetlen tranyó sem.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ezek milyen alkatrészek és mihez lehet használni? Üdv Alex A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |