Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kábelharisnya van minden mennyiségben: Bővebben: Link PC moddingolók jól ismerik.
Hát igen, cipőt a Cipőboltból...
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Na jó, de a készítés vágya az mindig felülírja az ész ép értelmes gondolatait.
Egyszóval én csak valami körszövési technika után keresgélek. Na de akkor majd megpróbálom lemásolni a gyárit, valahogy kisilabizálni. Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Ha ennyire elszánt vagy, a technológia a következő: a páros és a páratlan babák ellenkező irányba haladnak. Haladásuk során a szomszédos babát egyszer belülről, egyszer kívülről kerülik meg.
A szálakat a baba súlya is feszesen tudja tartani, a lefejtődést valamivel fékezni kell. Egy tárcsán lévő lyukba tudod vezetni a fonatot, súllyal feszesen tartva. Szerk.: gyakorold színes cérnával! Azzal, hogy valamilyen szisztéma szerint a baba két, vagy több másikat kerül meg egyszerre, még cifrázni is tudod ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Sziasztok!
Evett már közületek valaki boltban vásárolt készételt főzés nélkül? Elutazom, vinnék magammal, de azt a 3-5perc mikrót/10perc főzést nem tudom a buszon elvégezni és érdeklődnék nektek mi a tapasztalatotok? ![]()
Konzervet vigyél, azt csak melegíteni kell. Készre van főzve.
A buszon azt is nehéz lesz.
janikukac: Nem tudom mennyit kell buszoznod, de a buszon csak hideg ételt fogsz tudni fogyasztani. Esetleg vihetsz magaddal hitelkártyát, vagy készpénzt, Lehetőleg azon ország valutájában amelyiken keresztül mentek, a váltási problémák miatt. Az "egészségügyi" megállókban mindíg van lehetőség friss (akár hideg, akár meleg) étel szerzéséra. De a valutákat elég kemény árfolyamon váltják. Szerencsére manapság elég sok ország használ eurót, a hitelkártyát viszont mindenütt elfogadják. A költés pedig a bankod napi árfolyamán váltódik, és ez sokkal barátságosabb, mint a készpénz váltás.
Kérdezném a moderátoroktól, hogyha ez a téma nem alkalmas a hangosbemondó témára, akkor melyik az?
Nekünk általános iskolában még tanították, kb 60 évvel ezelőtt. Egy fa cérna orsóba ami a közepén lyukas volt a peremébe körbe szögeket kellett ütögetni, minél többet annál finomabb a szövés. Az elkészült szövetet cső a középső lyukán keresztül húzta lefelé egy nehezék, és egy horgoló tűvel lehetett a peckekre horgolni annyi szálat, ahány szeg, pecek volt. Nem biztos, hogy ma mát meg tudnám csinálni, de kötni, horgolni tudó nagymamáktól lehet gyakorlatot szerezni. De édesapám még tudott árnyékolt vezetéket horgolni.
Vagy menj el egy harisnya gyárba (ha még létezik), ott sok körkötő gépet láthatsz. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Mi is csináltunk cipőfűzőt, de már nem emlékszem hogyan.
Mindegyikre ráírják: kell-e hőkezelni(sütés-főzés), aszerint választasz. Egy jól elkészített szalonnás (sajt, kolbász, szalámi-nem romlandó! paprikával, retekkel) szendcvicsnél nincs egyszerűbb, de én régebben a vonaton (buszon) csak elővettem a bicskát, és úgy ettem meg a kajám, ahogy tetszett. Láttam már mikrót is jobb buszokban.
Erre 10perc főzés ODER 3-5 perc mikrózás van ráírva.
Én is valószínűleg belebuknék egy ilyen projektbe, csak rémképeim vannak róla.
Akkor az eléggé felejtős.
Vagy azt teszed amit granpa tanácsolt, és nem törődsz finnyás utastársaid pillantásaival, vagy pénzt viszel.
Akkor az nem lesz valami jó hidegen. Vigyél inkább kolbászt.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Szerintem vegyél 1-2 kg (nem írtad menyi az út és menyi a táplálék beviteli igényed) kenyeret/zsömlét/kiflit, amit szeretsz, plusz veszel ilyen kis májkrém meg társai konzervet, ami csak 1 étkezésre elég, és azt fogyasztod. De ha megoldható valami mobilhűtés, akkor otthon sütsz rántott húst vagy ezeket az előre elkészített mutyit, és eleinte azt fogyasztod a kiválasztott pékáruval. Mi régen ezt csináltuk, nagyobb utazásoknál, vagy marad a viszel pénzt, és veszel ételt ahol megálltok.
Az a gond, hogy 12 napra megyek, és első 2 és utolsó 2 napra kellene a kaja..
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Na szerintem arra pont jó a kenyér kolbász és más ilyen "száraz" táplálék
![]()
Köbzoli segítségével már találtam topikot a hangosbemondós témának.
Sziasztok!
Van itt egy menetrend és nem tudom,hogy mi a különbség a két vonat között vagy hogy miért írják két vonatnak mikor ez a kettő szerintem egy és ugyan az ? Meg az egyikre miért kell pótjegyet a másikra pedig helyjegyet venni? Vagy egy vonat lenne csak több kocsival és az egyikre helyjegy kell a másikra pedig pótjegy? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Hmm ez tetszik, ez az ötlet a cérnaorsóval.
Csak mondjuk nem fával(mert azt nem igazán tudok szerezni) de inkább nagyobbacska műanyaggal.(meg mert nővérem eredetileg szabó, és van neki bőven ![]() De érdekes, kérdeztem őt is erről, de kézi technikát nem tudott nekem mondani. De kár, hogy a kínaiak mindent gyártanak, és már nincs semmire "egy jól bevált trükk".
Itt megtekintheted. Szög, vagy köröm mindegy. Ez nem szövetet eredményez, mint azt szeretnéd, hanem egy hurkolt zsinórt.
Ez most jelenleg mindegy, de be tudom így is vonni a kábelt, ami a lényeg
![]() Köszönöm a videót!
Mivel én még a régi rendszerben voltam kollégista és sorkatona, tehát számomra ez nem kérdés.
Tehát: A készétel konzerv ehető. Ha fel van melegítve, akkor jobb (bár kevésbé tartalékolható "szűkebb időkre"). Do: Melegítve földhöz kell csapkodni kibontás előtt ![]() Don't: Bontatlan olajoshal konzervet cserépkáhyhába dobni (el voltunk a takarítással egy darabig) ![]() Tutymákos cuccot ne vigyél. Kenyér, kolbász, téliszalámi eláll... Egyébként minimális igényekkel külföldön is el lehet lenni, szinte fillérekért. Úriember meg úgyis arany/platina kártyával utazik, akkor még tiszta gatya sem kell ![]()
Jó ez a körmöcskés, de a 0,1 -es dróthoz, hát, nem is tudom. De horgolótűvel biztos megy.
Árnyékoló harisnya biztosan kapható. Rosszabb esetben koax kábelből bontható.
Köszönöm , akkor nem fogok félni megenni a paszulyt, meg a pörköltet...!!!
![]()
A konzervek menet közbeni nyitásával vigyázz, ha pici nyomás van már benn (nem teljesen hideg, az kinyomhatja szép hosszú sugár formájában a zsiradékot a dobozból. Először egy picit kell kilyukasztani, kicsit oldalra fordítva, a legmagasabban levő részén.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |