Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1546 / 2208
(#) mofesa válasza belaradio hozzászólására (») Júl 6, 2013
Nincs középmegcsapolása annak a tekercsnek?
Ha kettőt használsz, sorba kötött anóddal, akkor biztosan. Persze itt is kérdés, hogy elegendő lesz-e nekik a fűtés.
(#) belaradio válasza mofesa hozzászólására (») Júl 6, 2013
Sajnos így készült, hogy nincs közép ága az anódnak. 1 x 250 volt. Akkor úgy volt, hogy majd diódás egyenirányítóval jó lesz. Én utólag rátekertem egy 4 voltos fűtést egyenirányító csőnek. Viszont van még egy kis hely rajta. Lehet, hogy még egy 4 voltos ráférne.
(#) mofesa válasza belaradio hozzászólására (») Júl 6, 2013
Nem kell azt még bántani egyenlőre szerintem. Puding próbája az evés.
(#) Dr Endugu hozzászólása Júl 7, 2013
Szeretnék egy csöves erősítőt csinálni! A 2011 RT ÉK-ből néztem ki az EL34 PP triódás végerősítőt. Az a kérdés, hogy a kimenőtrafót az ajánlott SM85A helyett SM85B-re tekerném mi változna, illetve mit kellene változtatnom, hogy egyenértékű legyen az ajánlottal. Gondolok itt a menetszámokra, huzalvastagságokra. Vagy minden gond nélkül felemehetnek ezek a menetszámok? Muszáj lenne erre tekerni, mert ebből van itthon több darab! Másik a végfok bemeneti érzékenységét mivel tudnám mérsékelni
(#) bakos13gab válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 7, 2013
A huzalvastagság nem, de a menetszámok változnak, elvileg kevesebb menet kell. Mivel az áttétel talán nem változik, ha a 85a-nak megfelelően tekered meg, akkor lejjebb kúszik az alsó határfrekvencia. De esetleg nem jön ki a megadott huzalvastagsággal teljes sorokra.
(#) sibiza hozzászólása Júl 7, 2013
sziasztok, a napokban építettem egy csöves szereó erősítőt, zépen szól csak vannak vele gondok, teljesen ugyanúgy építettem fel mindkét egységet és mégis van probléma, pl első intításnál csak az egyik oldal szólt míg a másiknál csak a trafó "zenélt" átnéztem pár órán át és egyszer csak megszünt, kérdésem az lenne hogy mitől lehet ez?
meg 2db ugyanolyan csövet haszálok és az egyik oldal gyengébben szól mint a másik. Ez lehet csőhiba esetleg vagy minek kellene még utánanézni?
ecl82-est használtam ezzela kapcsolással, graetz hidas egyenirányítással pontosan beállítva 200v a feszültség.
és az gon ha a fűtésnek nem 6,3v kap hanem 5,7-et. válaszotok előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013

ecl82.jpg

(#) mofesa válasza sibiza hozzászólására (») Júl 7, 2013
A kimenőtrafó zenélése érintkezési probléma lehetett. A fűtés nagyon alacsony értéken van, de még határon belül. a két oldal között lehet 10% eltérés, ez megengedett. A segédrács feszültségét illik 170V -on tartani. A trióda anódfeszültsége 100V. A pentóda anódárama 35mA 200V anódfeszültség mellett. Át kell méregetni, és ez alapján beállítani.
(#) sibiza válasza mofesa hozzászólására (») Júl 7, 2013
köszönöm a gyors segítséget. majd a napokban megmérem, de most megnéztem és áttettem a másik oldalba a "hallkabb" csövet és ugyanolyan halk a másik oldalon is, pedig maguk a csövek újjak.
akkor nagy valószinöséggel a csővel lehet gond?
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
(#) mofesa válasza sibiza hozzászólására (») Júl 7, 2013
Ilyenkor derül ki, hogy nem minden cső egyforma, és még az egyformának mondottak is csak hasonlóak.
(#) sibiza válasza mofesa hozzászólására (») Júl 7, 2013
tehát akkor ennyire különbözhetnek? mert kb 50%-a hallkabb mint a másik.
ilyen vad eltérések is lehetnek?
(#) bakos13gab válasza sibiza hozzászólására (») Júl 7, 2013
A kimenő akkor zenél, ha nincs rajta terhelés. Tessék megnézni, mert ha rossz a kontaktus, tönkremehet.
(#) Moszkvai válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 9, 2013
Szia!

A "B" jelölés az orosz csövek típusa végén, egy stabilabb kivitelezésű, magas megbízhatóságú, amolyan katonai célra szánt típusok.
Rakok ide egy adatlapot, amin rajta vannak a jelölések jelentései.
(#) havranarpi válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 9, 2013
Köszönöm most már értem.
Viszont nekem a Gu50-ek végén nincs ilyen -B jelölés
(#) Moszkvai válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 9, 2013
Nekem sincs rajta.
(#) havranarpi válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 9, 2013
Illetve kerestem a Gu81M-et az adatlapon ,hogy mit jelöl az M de azt sem írta
(#) silent15 válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 10, 2013
Hogy ezt mennyi edeje kerestem (az európaiban megvan), de az oroszt még nem tanultam meg. Én is köszönöm, hogy belinkelted!
(#) Jaksi hozzászólása Júl 10, 2013
Sziasztok, Elszántam magam egy csöves erősítő készítésére. Eddig csak PA300-akat csináltam ugyhogy valami egyszerűbbel próbálkoznék. Mindenképp 20-30w-os elég lenne így erre gondoltam: KT88

Mi a véleményetek kezdésnek jó lesz? Továbbá még annyi, hogy nyákos verziót szeretnék építeni ebböl így ha van valakinek nyákterve azt megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) bakos13gab válasza Jaksi hozzászólására (») Júl 10, 2013
Szerintem ezt kár nyákra építeni. A végén lévő áramgenerátoros rész érdekes, régebben már nézegettem. Ki kell próbálni, biztos, hogy működik.
(#) viktorio333 hozzászólása Júl 13, 2013
Üdv. Segítségeteket kérném és előre elnézést az amatőr kérdésért.
AZ11 es egyencsövet szeretnék fűteni 6.3 voltról mekkora ellenállás szükséges erre a célra ?
ill.mennyire hatékony megoldás ez? Más megoldás nincs mert a trafón nincs 4volt kilépés és komoly gyári darab nem igazán szeretném megbontani. Esetleg ha valaki tud eladó AZ11 es csövet kérem privátban jelezen mert az eddigit 6 voltról fűtöttem és meg működik de bekapcskor szikrák jalannek meg a csőben.
Válaszokat előre kösyönöm.
(#) kristikoma válasza viktorio333 hozzászólására (») Júl 13, 2013
Jó az ellenállás is, ha ismered a cső 4V-on felvett áramát. Ne mondd, hogy nem tudod alkalmazni Ohm törvényét! AZ 11 szerintem ritka, mint a fehér holló. A németek alkalmazták előszeretettel ezt a sorozatot. Ha meg sokáig fűtötted 6 Voltról, akkor már oda az emissziója. Ha tudod, cseréld ki mondjuk EZ 80-ra, vagy 81-re.
(#) Orbán József válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 13, 2013
4V 1.1A a fűtése
2.5 Ohm 3W az előtét, de lehet 5W is... vagy 2 x 5 Ohm párhuzamosan.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
(#) viktorio333 hozzászólása Júl 13, 2013
Köszönöm a válaszokat nemtudom hogy mennyire sérült a hangján nem hallok változást .
EZ80 nam van de nem szeretném attalakíttani és mégis csak syebben mutat egy az11 mint egy ez80 nem? Megpróbalom az ellenallást.
(#) belaradio válasza viktorio333 hozzászólására (») Júl 14, 2013
Szikrázhat akkor is , ha túl nagy szűrő kondit raksz rá. Most mekkora van rajta ?
(#) horváth lajos hozzászólása Júl 14, 2013
Sziasztok szép jó napot elkészültem a második csöves erősítőmmel volt vele munka üdv lali
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
(#) kristikoma válasza horváth lajos hozzászólására (») Júl 14, 2013
Látom EL 84 PP Budapest kimenővel. Csináltam egyet valamikor...
(#) horváth lajos válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 14, 2013
Szia igen nagyon jól szól üdv lali
Még működik a műhelyben(közlésre nem érdemes, csak deszkamodell), de valóban hallgatható. Légszerelve készült, ECC 40, ECC 82 és 4 db EL 84-el(sztereó ám). Tartottam tőle, hogy az ECC 40 egyik fele nem fog sokat erősíteni, de vonalszintről jól jár. Ha kevesled idővel a mélyeket, kérdezz bátran!
hát szerencsére vannak mélyek egy tesla nzc 420-as hangszín egységét kapta meg letekerve búg egy kicsit az hogyan lehet ki küszöbölni üdv
A lényeg az, hogy legyenek meg az árnyékolások, mindezeket csillagpontosan kell kötni. Ne akadj ki, ha az árnyékolás nem forrasztható, inkább cserélj kábelt.
volt olyan kábel amit nem bírtam forrasztani ki is dobtam van hangja a kicsikének
Következő: »»   1546 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem