Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző vezérlése, életre keltése
Lapozás: OK   36 / 71
(#) Hobbielektronika2k10 válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Igen 5V van, és ha földre volt kötve a kontraszt, akkor volt a legjobb, de mégsem annyira jó.
Megoldottam a problémát, áttettem az LCD kijelzőt az eredeti panelra, így nem kell bíbelődnöm a kontraszttal, mert az eredeti panelon jó. Csak azt hittem csereszavatos, nem akartam a kijelzőcserével kezdeni.
(#) szines hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziasztok!
Történelmileg úgy alakult hogy keletkezett egy ilyen kijelzőm háttérvilágítással, a hozzá való inverterrel.
Nem tud valaki valami aplikációt,vagy akármit amiben hasznát vehetném?
(#) Lüke Aladár hozzászólása Máj 22, 2013 /

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a Samsung 16LF01UA3 VFD kijelző vezérlése mennyiben tér el egy LCD-től? Néztem az adatlapját, de nem találtam biztos információt.
(#) sooty válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Szerintem teljesen eltérő a 16LF01UA3 2 vezetékes CLK SDA vezérlést igényel, az LCD általában párhuzamos 4 vagy 8 bites adatvonalat és még egy pár vezérlő jelet is vár a működléséhez . A 16LF01UA3 karakterkészlete csak a nagybetűs angol karaktereket támogatja + számok és néhány szimbólum (összesen 64)
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
(#) fordkapcs hozzászólása Máj 22, 2013 /

Egy 1602-es LCD kijelzőt szeretnék egy Rabbit RCM6700-al vezérelni. Azonban az RB6700 3,3V-al működik, a kijelző pedig 5V-ot igényel (gondolom ezért nem megy ).
Próbaképpen adtam a kijelzőnek 5V-ot, de így sem megy.
Elképzelhető, hogy az adatvonalaknak sem elég a 3,3V-os jelszint?
Milyen interfészt lenne érdemes ehez használni? (PIC-hez, AVR-hez mit szoktak használni, ha kisebb feszről megy?)
Avagy létezik 3,3V-ról is működő alfanumerikus kijelző?
(#) _vl_ válasza fordkapcs hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Elképzelhető, hogy nem elég neki a 3.3V-os jelszint. Akad olyan, aminek elég, de nehéz így vásárolni, mert ezt nem szokták feltüntetni, ráadásul ahol jó áron árulnak, ott még ha van is kirakva adatlap, sokszor kétséges, hogy az adatlap valóban ahhoz a termékhez tartozik, ezért annak nem lehet minden adatát elhinni.
Az ilyen szokványos 1602-es kijelzők még ha üzemelnek is 3.3V-ról megtáplálva, a kontraszt lábhoz akkor is ~4V-ot igényelnek (a + táptól lefelé), ezért ha nem 5V-tal táplálod a kijelzőt, akkor gond lehet előállítani a kontraszthoz a feszültséget.
Létezik olyan kijelző is, ami ezt belül megoldja, és egyáltalán nem neki kell más feszültség, csak 3.3V (pl. keress rá az EADOG kifejezésre a HEStore-ban), de annak ára van...
A szintillesztés egyébként többféleképpen is megoldható. Ha csak kimeneteket használsz (nem akarsz státuszt visszaolvasni), akkor a legegyszerűbb megoldás egy 74HCT/AHCT sorozatú IC-t közbeiktatni, 5V-ról megtáplálva, az már 2V-tól felfelé logikai magasnak érzékeli a bemenetét. Pl. 74HC244 74AHCT244 74AHCT245
(#) Lüke Aladár válasza sooty hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Értem. Ugye a két vezetékes vezérlés alatt, amiről írtál az I2C-re kell gondolni? Mert ha igen, akkor nincs baj, de olyan nagyon nem vagyok jártas a kommunikációs szabványokban.
(#) röntgen válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Nem I2C-re gondolt, hanem az "E" és az "RS" vezérlő lábak használatára. A "R/W" láb pedig a GND-re kerül, mivel mindig csak írni szeretnél úgyis a kijelzőre.
(#) röntgen válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Bocs, _VL_ hozzászólására gondoltam.........
(#) fordkapcs válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Köszönöm, nemsokára kipróbálom!
(#) balukapitany91 hozzászólása Jún 22, 2013 /

Sziasztok fórumtársak!
Olyan problémám van, hogy adott egy Samsung rn15m típusú lcd vezérlő, de sehol sem találok hozzá csatlakozó kiosztást.Szeretném bontott laptop lcd-vel összekötni, hogy pc-ről is lehessen használni.Gondoltam megkérdezem hátha valakinek van hozzá leírása vagy valami infója, egyébként a használni kívánt lcd egy sharp lm64, bár nem tudom kompatibilis e a kettő?Két nagy ic van rajta mindkettő genesis gyártmány,az egyik gmFC1 bric h1516v7,a másik gmZ7a bq4u, ezekről se találtam sok mindent.Csatolok két sajnos csak telefonos képet.A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: Balu
(#) uniman válasza balukapitany91 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Hello!
Nagy eséllyel nem megfeleő topicban érdeklődsz.
Másikat kéne választanod...
(#) balukapitany91 válasza uniman hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

hello akkor talán a laptop lcd-vel foglalkozó topicban érdeklődjek?
(#) _vl_ válasza balukapitany91 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Van egy rakás LCD monitor alkatrészed, amiket mindenféle vegyes készülékekből bontottak, semmilyen doksid nincs róluk (hogy is lenne, a gyártók nem szokták közzétenni a készülékeik belső tervezési doksijait), és tényleg abban reménykedsz, hogy a mindenféle össze-vissza cuccok majd fognak egymással működni? Szerintem ez elég esélytelen.
(#) balukapitany91 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

A kijelzőről találtam rövid leírást,a csatlakozók kivezetéseit,meg van egy másik kijelzőm is az is laptopból való róla is van info, már csak a vezérlőről kéne megtudni valamit hogy milyen kivezetései vannak.Mert lehet hogy tényleg esélytelen de kis szerencsével és esetleg kis módositással életre kelthető.
(#) Gabó hozzászólása Jún 30, 2013 /

Régebben vettem itt azt a apróba LCD kijelzőket, a típusa ami rá van írva: EDMGU14BCF A gugli meg akitől vettem ezt a típust adta meg Sharp LM089HB1T04. Lényegébe ugyan az a kettő. Ehhez szeretnék kérni lábkiosztás.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) erdoszoli hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok!

Előre is bocs ha nem ebbe a fórumba való a kérdés
Tehát:
Akad nálam pár mobiltelefonból való kijelző, egyik másik még érintőképernyős is (pl Onetouch 990 telefoné) , és kérdezném hogy ezeknek a kijelzőknek a mini csatlakozós lábkiosztásukról meg lehet tudni bárhonnan bármit? Példánál maradva egy Telenor OT-990 telóból kimentett kijelzőn lévő feliratok:
BLU708-6 13090001111019
TD-T350T2G708-6
11102321B053

40 pólusú csatlakozóban végződik a fóliakábel.
Gondolom a leírtak közül pár szám csak gyártói sorozatszám, de én nem igazán találok erről sem semmit. Ha a lábkiosztás meg lenne, úgy adná az ég hogy a panelon lévő lcd controller típusát is tudná valaki , akkor lehetne játszadozni ezekkel a kijelzőkkel. Ha valaki ebben jártas akkor majd írnék a többi kijelzőről is. Előre is köszi!
(#) mrcdcscc hozzászólása Júl 14, 2013 /

Sziasztok!

Van egy 4soros, soronként 20 karakteres LCD kijelző modulom DEM 20486 SYH-LY/V.
PIC-cel vezérelem. Az a problémám, hogy az első és 3. sorban a karakterek felső felét írja csak ki, a 2. és 4. sorban rendesen a teljes karaktereket. Találkozott már valaki ilyennel? Rossz a modul, vagy valahogy elállítódott?
(#) Medve válasza mrcdcscc hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Hello, én még nem találkoztam ilyennel, valószínűsítem, hogy az "üveg" kontaktjával lesz a probléma
(#) _vl_ válasza mrcdcscc hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A jelenség alapján arra tippelnék, hogy rossz a modul.
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 17, 2013 /

Udv!
Van egy LCD kijelzom, ami mar regota a fiokban pihen, mert men tudok rola semmit. Egyszer kerestem rola infokat, de csak anyira jutottam, hogy talaltam egy kepet, ami hasonlitott hozza. Ha valaki tud rola tobbet, labkiosztast, vagyazt, hogy hogyan lehet letesztelni, hogy mukodik-e, esetleg, hogy melyik LCD-s projekthez lehet felhasznalni.
Kep1
Kep2
(#) Medve válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Hello, sima ügy, az IC adatlapja hozzáférhető, még a lábkiosztása is Hitachi kompatibilis, "kilámpázod", és ugyanúgy használhatod, mint a többit. Erősen gyanítom, hogy még a modul kivezetéseinek a sorrendje is a szokásos.
(#) Csongi_ válasza Medve hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Idézet:
„"kilámpázod"”
Ezt ugy erted, hogy lesipoltatom meromuszerrel?
Ennek csak 14 laba van, nem 16
A KS0076B adatlapjat kell nezzem ugye?
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
(#) uniman válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Hello!
Itt az adatlapja az MC2004-01 típusú LCD modulodnak. Bővebben: Link
(#) Csongi_ válasza uniman hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Az adatlapon 16 lab szerepel a bekotesnel, es ami nekem van, annak csak 14 laba van.
(#) Gabó válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Szerintem a +2 láb, a világítás lenne.

Erre a kijelzőre valakinek van ötlete? Bővebben: Link
(#) Csongi_ válasza Gabó hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Es esetleg egy aramkort tud mellekelni valaki, amivel le tudom tesztelni?
(#) uniman válasza Gabó hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Hello!
Valószínúleg régi Ricoh fénymásolóból lett kinyerve: Bővebben: Link

Itt is egy...
(#) Gabó válasza uniman hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Azt tudtam, hogy RIcoh gépből való, csak valami bekötési segédlet kellene. Sajna ezen nem tudom megnézni a vezérlő ic-t, ha csak nem szedem szét, de szerintem ott se látnám.
(#) uniman válasza Gabó hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Hello!
A neten vannak "foszlányok" a 17 db kivezetéseiről:
Következő: »»   36 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem