Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen műveleteket kellene végezni? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
Mellékletben lévő adatlap, 12. oldal.
Szerintem vedd ki az egyik 100n-s kondit
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Nekem más programozóm van, de az szokott gond lenni, hogy a PGM lábat Vdd-re vagy Vss-re kell kötni. Sajnos arra már nem emlékszem melyikre.
Szia!
A PGM lábal Vss -re kell húzni 10k -val. Az LVP minden törlés után enegedélyezett lesz. Ha a 16F884 már fel volt programozva és a konfigurációban belső oszcillátor engedélyezett, MCLR funkció letiltva, a bekapcsolási időzítő letiltva és a PGC és / vagy PGD láb kimenetnek van felprogramozva közvetlenül a program elején: PICkit2 saját kezelőprogramjában a "Use Vpp first programming entry" funkciót bekapcsolva próbáld. Ekkor a programozónak kell adni a Vdd feszültséget. Érdemes a program legelején egy néhány ms -os várakozást beiktatni a lábak kimenetté állítása elé. Ekkor az automatikus felismerés sem működik valószínűleg, állítsd át a programot "Manual device select" -re, a Device menüben válaszd a "Midrange / Standard" csdaládot, a listából pedig a 16F884 -et. Ha az adapteredet csak programozásra használod, a MCLR ellenállása inkább a Vss -re menjen. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Helosztok.
Van nekem egy bmw fordulatmérőm amit szeretnék egy 12f683 al vezérelni. Két tekercsen kéne változtatni az átfolyó áram irányát és erősségét. A tekercseket közvetlenül a pic gpio jaira kötném, ezek ellenállása 200 ohm fölötti, így bírnia kell. A baj az hogy a picben 1 pwm van. Lehetséges a pwm jelét másik lábakra multiplexelni szoftveresen? Hogy lehet a jelet az 5 ös lábról máshova atirányítani? Plusz én szeretném az 5 ös lábat használni megszakítás hívásához, a fordulat meghatározásához. Lehetséges ezt összehozni?
Használd a 16F1827 vagy a 16F1847 típust.
Esetleg szoftveres PWM-et is lehetne használni. Attól függ mekkora frekvencia kell. Egy ilyen kell neked, de csak két csatornás.
Köszönöm a válaszokat. Igen, erre gondoltam én is mint b terv, de most lehet, hogy találtam egy jobb megoldást. Bővebben: Link " (A Timer 2 számláló modul programozható utóosztója PWM üzemmódban is működik és megszakításkérő kimenő jele egyéb feladatokra felhasználható. Az utóosztó kimenő jelének periódusideje a PWM periódusidő egész számú többszöröse (1-től 16-ig).)"
Valaki segítsen már mert meg bolondulok de akkor sem bírok rájönni mivel lehet ebből a kódsorból átváltani úgy hogy szám legyen belőle. Egy programozható gyújtásban ez az érték 00F1 = 16164 rpm-el ez a limit de én le akarom vinni 10 ezerre de az istenért sem jövök rtá hogy kéne ezt megcsinálni
Ha átváltod az 00F1-et akkor az 241. Ha a 16164-et elosztod 241-el 67-et kapsz. 10 000/67=149 (egy kis kerekítéssel). Azt átváltod hexadecimális számmá akkor megkapod hogy 0095-öt kell beírnod. Elméletileg.
Sziasztok!
Elárulná nekem valaki hogy mi alapján döntött úgy az MPLAB (8.56) C30, hogy a 466-sortól a 480-ig nem szükséges lefordítani, és értesíteni sem kell róla szerencsétlen lúzert? Mit csinálok ennyire rosszul? Lenti képen a forrásfájl, és a disassemby listing. Simán fut a program azok a sorok nélkül.. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Szia!
A kihagyott if-ek soha nem lesznek igazak, ezért optimalizálhatta ki a fordító. "Valami" & 0x80 értéke vagy 0 vagy 0x80, soha nem lesz 1.
Köszi, valóban nem lehetnek igazak, de legalább egy warningot dobhatott volna.. ráadásul ki van kapcsolva az optimalizáció.
(Még jó hogy a kezdő kérdésekhez írtam ) A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Pwm módban ugye a tmr2 ki van egészítve egy két bites számlálóval amit fosc léptet. Elérhető ennek az értéke valahol? Készül a félszoftveres pwm
Mire gondolsz? A blokk diagramon nem látok ilyet.
Amúgy ez miért kellene? Alacsony a PWM frekvenciája? Én úgy növeltem meg, hogy mielőtt kiléptem a megszakításból a TMR2 regisztert feltöltöttem egy adott értékkel. Ezzel el lehet érni, hogy hamarabb jöjjön a megszakítás.
"Az ábrán megfigyelhető a 10-bitesre kibővített TMR2 számlálóregiszter, amely a PWM jel generátor állandó órajellel léptetett számlálóregisztere. (A TMR2 előtti két, az ábrán sárga színnel jelölt számlálóbit előosztás nélküli léptetés esetén egy külön 2-bites számlálóval van megvalósítva, amelyet közvetlenül a mikrovezérlő órajele léptet" Trisiot bemenetnek állítva akarom a kimeneti flipflopot kiváltani egy változóval, így rendelkezésre állna nekem egy belső pwm jel, amit bármely gpiora kitehetek. Nagyon rossz ez a linkbeszúrás ablak. Ha vágólapra másolom a linket, nem tudom a felirathoz bemásolni az idézetet mert nem engedi, még másik böngészőablakból sem.
Idézet: „Nagyon rossz ez a linkbeszúrás ablak. Ha vágólapra másolom a linket, nem tudom a felirathoz bemásolni az idézetet mert nem engedi, még másik böngészőablakból sem.” Nekem működik, pl. Bővebben: Link !
Próbálj meg megnyitott ablaknál kimásolni valamit.
Próba Bővebben: Link
Milyen megnyitott ablakot gondolsz? Mikor a linket rakom be, akkor már nem kereshetek, de ezt is előtte ctrl+c-vel copy-ztam !
A linked felirata: Bővebben: Link. Hogy oldod meg azt, hogy pl a linkelt oldalról való idézet legyen?
Ha ilyen "elvetemült" ötletem lenne , akkor először kimásolom pl. word-be és onnan illesztem be, mint pl. ezt:való idézet legyen
Hát ez is egy megoldás. Akkor inkább hanyagolom az elvetemült ötleteim
Ha a szöveg ablakban a LINK gombot használod, olyan szövget adsz meg, amilyet akarsz.
Csak nem tud 2-szer copy-zni ( az URL-t és később egy idézetet az adott lapról , miközben már aktiválta a "link" gombot !
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Azt ha el is érnéd nem tudnál vele mit kezdeni. Gondolj csak bele. Az a számláló két bites. Tehát 4 órajel ciklus alatt megtelik. A pic 4 órajel ciklus alatt hajt végre egy utasítást. Tehát ha te azt el is érnéd, mindig ugyanazt az értéket olvasnád ki!
Hát sajnos igazad van De belegondolva megoldható simán úgy is, hogy nem használom azt a két bitet.
Üdv mindenkinek!
Egy feladat megoldására PIC16F876A mikrovezérlőt szeretnék használni bootloaderrel. A gond az, hogy a bootloaderek vagy nem kezdik el a feltöltést, vagy a reset megnyomása után azonnal hibát jeleznek és leállnak. Többfajta bootloaderrel is próbáltam de nem akar menni. Sima, nem A s végűt vagy más típusú A s vezérlőt is hiba nélkül programoznak. Van esetleg valakinek ötlete, esetleg bevált bootloader? A segítséget előre is köszönöm.
http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/picbootloader.htm
ezt ajánlanám, a listán ott van a PIC-ed. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |