Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A második érték amit feltettél a 0,144uf az = 144nF 2Kv . Akkor meg van a második érték is ,és most hol tartasz mérésügyileg ?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
várom hogy hazaérjen a gyámjuk addig nem mehetek oda, a második értéket a cl030ról nem tudom: az 510nf 2 kv lehet-e vagy sem. először szeretném megtalálni . bocsánat hogy olyan hülyén fogalmaztam az elöbb .
szóval: cl031= 144nf 2Kv cl030= 510nf ??? igy lehet érthetőbb a problémám A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Most nem vagyok képbe merre is van ez a d030 bár elég furcsának tartom , hogy kondenzátort d jelölésű legyen.
Ha a lábtávolságok stimmelnek, akkor végy egy ilyet.
na CL az a jelölés és nem d030 xD
szerintem a mai bütykölés elmarad....
Ok , de ezt úgy kéne , hogy hozd el a tévét , mert így hogy lehet menni vagy nem .Igy nem lehet javítani.
Igazabol segitett a tegnap este meg kadarist es megmertem az R423,R424 ellenallasat vagyis folytonosagat,ami jo lett elmeletileg ,aztan a sorvegtranzisztor collectorja es a tuner kozt is mertunk amitol a meromuszer dioda allasban kiakad,vagyis novekedik
Növekedni , azért növekedett , mert abban a körben lévő kondenzátort bele mérted , és ennek a kisülését , illetve töltését láttad a műszeren.
A trafónál mértél értékeket vannak ? A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
A trafo az-az alkatresz amelyik jo magas es fekete igaz?es olyan felkorben majdnem egymas mellett vannak a labkiosztasok
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Az a sorkimenő az is trafó ha úgy nézzük , de nem .Ami a táp egységnél trafó arra gondoltam .Amit feltettél képet azon pont az van .
a-D817 katodja-0V
-D819 -----------0V -D822 -----------00.4V a meromuszer 200V allason van -D818 -----------0V
Akkor az a tápegység nem működik.Ne legyen a tévé feszültség alatt , és ezután a primer körben kell keresni a hibát , mert ez a táp nem megy.Semmi kimenő feszültséget nem ad.a tápegység résznél a hűtőlapon lévő alkatrészeket ki kell mérni .A primer oldalon diódák ellenállásokat kimérni.stb stb stb
Ezen az oldalon mondod igaz?
Igen sz a primer oldali rész ott kell keresgélni hibát.
Csak folytonossagot a kondiknal?es ellenallast a diodaknal igaz?de a zener diodakat?hogyan kell merni?
Talaltam egy olyan diodat ha jol olvasom D802 jelolessel amin oda vissza hasonlo az ellenallasi ertek 095-093 ohm,ez elkepzelheto,hogy jo?
Nagyon sok ellenallason nem tudok merni folytonossagot,sot gondolom,hogy az iment emlitett dioda sem jo!!!mertem egy olyan ellenallast is ami nem sipolt de volt ellenallasi erteke,az vajon jo vagy sem?
Helo.
Kiforrasztva is meg kell mérni, mert lehet, hogy belemérsz valami másik párhuzamos alkatrészt. Ha úgy is ua. az eredmény, akkor halott a dióda.
Ellenállást ne dióda mérés állásban mérj.Az ellenállás nem fog neked sípolni csak max mondjuk talán 10 ohm ig.
A dióda állásban a műszer ellenállás mérési funkciója 2kohm max ettől feljebbi értékeket már nem tud megjeleníteni.Szóval , ha ellenállást mérsz akkor a műszert is olyan állásba kell tenni Pl : egy 100k ohm os ellenállás méréshez 200 as méréshatárba. És valóban , ha kérdéses alkatrész jelentkezik méréskor , akkor at alkatrész egyik lábát kiemeled , hogy ne legyen benne az áramkörben , ez ellenállás , dióda mindegy tehát kiemeled , és ha úgysem fedi a valóságot , tehát egy dióda oda vissza mutat értéket , és egy ellenállás sem azt az értéket mutatja , azt bizony cserélni kell. A fentebbi kérdésedre a válasz a zéner diódákat is úgy mérjük , mint a többi diódát , tehát annak is csak egy irányba szabad vezetnie. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Ez relés tápegység, tehát a fő tápegységet lekapcsolja a vezérlő, ha valamilyen rendellenesség van. Ezért nem működik a fő tápegység.
Sajnos nem segített rajta, viszont felfedeztem még egy képhibát talán össze is függ a másikkal. Csináltam róla képet. Tehát hangerő meg minden egyéb kijelzése elcsúszva megjelenik feketével is.
Ezt az elcsúszást adásképnél is nézd meg. AV-ről is ilyen fényerőváltós a kép?
Igazad volt a kivett dioda igy mar jo!!!koszonom a felvilagositast
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
A kondenzatorokat folytonosaggal kel merni?
Nem, hanem kapacitásméréssel. A szakadásméréses vizsgálattal legfeljebb a zárlatukra derül fény.
kapacitas merom nincs,akkor elkepzelheto,hogy,hogyha nem sipol akkor jo?
Igen, elképzelhető, de inkább az alkatrészekkel és azok mérésével légy tisztában, mielőtt egy bonyolult elektronikus készülék javításába kezdesz. Vedd elő a régi tankönyveidet, meg az újakat és olvass. A te eseted már régen nem a tévészerelésről szól, hanem alkatrészismeretről és elektrotechnikáról.
Igazad volt a kivett dioda igy mar jo!!!koszonom a felvilagositast
A tunerje nem jó az biztos, de azt nem is akarom megcsinálni, mert úgyse lesz már adás sokáig. AVről nem csúszik így el, de ott is a kép felső harmada stabilan világosabb mint az alja. Nem vibrál csak világosabb.
Én valamilyen tápszűretlenségre gondolok. Át kellene kondizni a tápfeszültségek puffereit meg a hálózati nagy puffert is cserélni kellene legalább egy próba erejéig. Még egy kérdés: teletextnél és RGB-bemenetről is világosabb a kép felső része?
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |