Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » POE (Power over Ethernet)

Témaindító: Mate12345, idő: Nov 18, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 5
(#) dB_Thunder válasza pintad hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Nem, nem fog visszajutni a tápfesz, de az illesztettség szerintem nem lesz meg, és ha működni is fog, nem lesz nagy hatótávolsága az adatjelnek. De ki kell próbálni hátha tévedek

ethernet ballun "belseje"
(#) pucuka válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Ha a balun szekunderének, ami a vonalat hajtja valóban középkivezetése van, akkor az ide csatlakoztatott 10 MHz alatti jelnek semmilyen hatása nincs a vonali jelre. A vezetékes távközlésben általánosan használt módszer a vonali berendezések (erősítők, ismétlők) távtáplálására. még az otthoni vezetékes telefon is így működik.
(#) pintad válasza pucuka hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Az én hálókártyámon ilyen balun van, ez némiképp egyszerűbb s ennek valóban van középkivezetése.
(#) pucuka válasza pintad hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Ha a 10 és 15 közé tápfeszültséget kapcsolsz, az megjelenik a másik oldal ugyanezen pontjai között. A csatolás mentesítésről gondoskodni kell, az áthallási csillapítás romlásának megelőzésére.
(#) pintad válasza pucuka hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Mit értesz csatolásmentesítés alatt? Utánanéztem a szónak de nem érzem magam okosabbnak... Mivel lehet megoldani?
(#) pucuka válasza pintad hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Az egyik linkel látható a kondi ellenállás kombináció.
(#) dB_Thunder válasza pucuka hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

pucuka! Tisztában vagyok fantomtápok megvalósítási lehetőségeivel

Csatolásmentesítés alatt az a pár kondi beiktatását érti ami a 75 ohmok és a "Bob Smith termination" elé kerül.
Lásd ethernet balun belseje : 4x 12nF 100Volt, a sima poe nélkülinél nincsenek ilyen kondik, ilyenre ráengedve a poe tápot elfüstölnek a 75 ohmos ellenállások.
(#) pucuka válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Akkor miért írtad?
Idézet:
„de az illesztettség szerintem nem lesz meg, és ha működni is fog, nem lesz nagy hatótávolsága az adatjelnek.”

A POE nélkülieknél meg nincsenek ellenállások.
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Ui. Azok az ellenállások, és kondenzátorok végzik a csatolás mentesítést, az adás és vétel irány között. Ha benne vannak az áramkörben gyárilag, akkor jó, ha nincsenek, de a középkivezetés megvan, akkor meg kell csinálni. Csak ennyit akartam jelezni a csatolásmentesítésre, gondoltam egyértelmű.
Azt pedig nem is értem, hogy a vonali oldalon miért kellenének ellenállások, csak bezavarnak, hiszen a sodrott érpár hullámimpedanciája 140 - 150 ohm, és a balun trafó primer oldalán is ennek megfelelő lezáró impedanciával van meghajtva. Ha nincs a vonali oldalon középleágazás, akkor nem lehet ezt a módszert alkalmazni. A csatolásmentesítésre használt ellenállásoknak semmi köze a lezárásokhoz, így az illesztést nem befolyásolják, mert virtuális nulla potenciálon vannak.
Ez pedig nem fantom táp, mert az egy sodrott érpárat használ, ez pedig kettőt. A fantom táp elnevezés egyébként a hangtechnikában használatos, esetünkben inkább a vezetékes távközlés terminológiáját illenék használni.
(#) kladek hozzászólása Júl 22, 2012 /

Sziasztok!

Bár már elhalt a topic, hátha segítségre találok itt. Terveztem egy panelt, amit egy AVR32 UC3A mikrokontroller hajt, ethernet phy-ként pedig a szokásos DP83848-t alkalmaztam. A panel PoE-n keresztül szedi az energiát, egy TPS23750-es vezérli a tápegységet, izolált flyback trafós kapcsolásban. A helyhiány miatt egy Tyco-s integrált magnetic-es csatlakozót használtam.
A hibajelenség az, hogy a panel képtelen felcsatlakozni a hálózatra, egészen pontosan (sejtésem szerint) az Auto-Negotiation folyamat nem fut le. Ha bedugom egy kábelen keresztül egy routerbe, akkor semmi nem történik, ha egy notiba dugom szintén semmi, ha a notin átállítom a speed-duplex beállítást auto-ról fix 100mbit full duplexre például, akkor feláll a kapcsolat és a panel hibátlanul pingethető, minden hálózati szolgáltatás elindul. Kipróbáltam, hogy a panelre a levegőben összekötve egy másik magnetic-es csatlakozót tettem, akkor minden rendben működik (firmware csere nélkül is).
A különbség a két csatlakozó között a PoE-s diodákon kívül az, hogy a PoE-s csatlakozó középkivezetései gyárilag nincsenek lehúzva 75 ohm-al a bob smith terminationra. Utánaolvastam, ez a Poe-s tápoknál elvileg normális, nem tudom hogy egyáltalán ez okozhatja-e a problémát.
A Poe-s csatlakozó adatlapja
itt

A segítségeket, ötleteket, javaslatokat előre is köszönöm!

Dávid
(#) sanya hozzászólása Nov 30, 2012 /

Sziasztok !
VAn egy Cisco ap 350 -es access pointom.
Na most ebben gyárilag poe- val vezetik a táplálást.
Saját gyári power injectort ajánlanak hozzá, nekem ilyenem nincs, de szeretném beüzemelni az eszközt.
A gyári adatlapból kibogarásztam , hogy az utp kábel 4-5 -ös erén kéri a negatív tápot a 7-8 ason a pozitívot.
Az lenne a kérdésem , ha ezekre értelemszerűen ráadok 24V ot egy külső tápból rendben lesz az úgy ?
Vajon kell e még valami megoldás hozzá ?
Mi lehet abban a gyári "power injector "-ban ?
Köszönettel .
S.
(#) dB_Thunder válasza sanya hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Idézet:
„Az lenne a kérdésem , ha ezekre értelemszerűen ráadok 24V ot egy külső tápból rendben lesz az úgy ?”
Ha akkora (24volt) elég neki akkor jó lesz.
Ezekben a "hamis" POE-knél nem tartják be a szabványban előírt tápfeszültséget (48volt), 5 voltól akármennyi is lehet, készüléktől függően.
Idézet:
„Mi lehet abban a gyári "power injector "-ban ?”
Semmi ! csatlakozók meg vezeték, okosabb gyártók egybeépítik a tápegységgel.

GYanítottam ,hogy így van.
Köszönöm megpróbálom .Az érdekesség még az , hogy a cisco fodított polaritást használ mint a többiek. ( 4-5 negatív, 7-8 pozitív).
Cisco adatlap
poe bekötés.

Köszönettel.
Működik, a 4-5 negatív, 7-8 pozitív
S.
(#) dB_Thunder válasza sanya hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Egészségedre!
Én most fogok egy WRT54GL-t POEsíteni mert úgyis elszállt benne a táp ick, olyat építek bele amilyet akarok.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) mucesz hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok. Adott egy TP link AP. Gyárilag támogatja a passive POE-t. A papirja irja hogy 30 méter kábelon még használható. De sajnos az a 9V 30méteren tul nagyot esik (és az AP néha ujraindul). A kérdés hogy ráküldhetek e 12V t, vagy az már lehet hogy tönkrevágná az AP-t. A másik kérdés hogy az tul kretén dolog e hogy 230V ot átvinni a nem használt ethernet belső kábelén?
(#) dB_Thunder válasza mucesz hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

A 12 voltot kiküldheted,az eszköz tartalmaz belső feszstabot, de a utp erei csak 100 voltig szigeteltek tehát a 230 elégé hazardírozás.
(#) mucesz hozzászólása Jan 31, 2013 /

Esetleg még annyit hogy hány voltig küldhetek neki feszültséget? pl mint egy 7805ös IC nél. Max 18V?
(#) dB_Thunder válasza mucesz hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Ehhez ismerni kellene a benne lévő táp IC(k) típusát minimum, és érdemes megnézni mekkora feszültségű kondi van a bemeneten, nehogy annak is túllépd a feszültségét.
(#) mucesz válasza mucesz hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

12V ráküldtem, és minden stabil. Köszönöm a segitségetek.
(#) every hozzászólása Júl 28, 2013 /

Tudja e valaki, hogy a poe -ba ha azt akarom, hogy van fent a csövön egy ap -m és lentröl akarnám resetelni, hogy ne kelljen állandóan leszednem a tetőn a csőről. Akkor hova kellene kötnön az utp kábelen egy nyomógombot (melyik az a két szál?), hogy úgy lehetne reseteni lentről és ne a doboz alján/bent. Köszi!
(#) _vl_ válasza every hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Rendes PoE eszköz minimum 4 vezetéket használ táplálásra, de olyan is létezik, ami mind a 8-at. Szóval ez nyomógombbal nem igazán fog működni. Rakj egy UTP aljzatot kézmagasságba nyomógomb helyett, és azon keresztül legyen bekötve, így az egész UTP csatlakozót ki tudod húzni az aljzatból.
(#) Saggitarius válasza every hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

szofwerbol nem megy? Felhasznalhatod esetleg a 4, 5, 7, 8-as szalakat (kek-feher/kek; barna-feher/barna) ha epp nincs hasznalatban. A 4-5 paros a + tap es a 7-8-as a GND
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
(#) dB_Thunder válasza every hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

NanoStation-nál láttam ilyen megoldást, hogy a tápon van reset gomb. De hogy mi a hatásmechanizmus azt még nem derítettem ki. Nyilván, hogy az AP-ben is van valami okosság..
(#) nedudgi válasza every hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Mi van akkor, ha megszakítod a tápfeszültséget a nyomógombbal?
(#) dB_Thunder válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Mi van akkor ha áramszünet van!?

Természetesen nem felejti el a beállításokat, tehát nem resetel...
(#) nedudgi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Nem hiszem hogy a beállításokat szeretné törölni kolléga.
(#) dB_Thunder válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Én meg biztos vagyok benne!
Mert a tápból kihúzás pont olyan mintha nyomógombot nyomkodnál... nyomógomb nélkül.
(#) nedudgi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Én óvatosabb vagyok. Megvárom az érintett nyilatkozatát.
(#) every válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Igen, full resetelni akarok. Mert a tp-link 7510n-be ha beállítom és használom jó ideig bebolondul és nem enged belemenni hiába írom be a router (192.168.1.254) ip címét. A reset kell és nem csak hogy áram szünet legyen, hisz poe -s ez az ap, tehát lentről (szoba) kitudom húzni az áramból, de ez kevés.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem