Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az én problémám a következő: Adott egy Siemens C75 mobiltelefon aminek elromlott a töltője és azóta nem lehet tölteni a telefont még jó töltővel sem. Amire hibaként gyanakszom az egy kis IC amiben van 2 FET amik rákapcsolják a töltőfeszültséget az akkumulátorra. Erről kicsit bővebben itt már beszéltünk. A méréseim alapján jó az alkatrész és a vezérlés nem kapcsolja rá, azonban ez az IC közvetlenül kapcsolódik az adatlap 10-es oldalán lévő Mozart chipben a töltő modulhoz amit viszont javítani/cserélni lehetetlen. Szerintetek mi legyen a következő lépés a hibakeresésben?
Töltés hibának sok oka lehet
Csatlakozó, biztosíték, soros tekercs, töltésvezérlő IC, sérült firmware (nem a szoftver-betanított értékek) és a proci is, lehet panelszakadás is. Mellesleg az IC csere nem lehetetlen és a proci csere sem. Rengeteg alátöltött alkatrész is cseréltem már. Írd meg a típust, ebayon tuti van, cserében tudok segíteni. valószínűleg viszont olcsóbb venned egy másik használt készüléket
Szia! Megoldódott a probléma. Mivel a töltőn az van, hogy 5V 0,4A ezért adtam neki labortápról 5 Voltot. Semmi nem történt ezért hittem azt amit le is írtam korábban. Szereztem próba erejéig egy idegen töltőt ami szintén 5V 0,4A viszont üresjáratban 9,5 Voltot ad le. Gondoltam veszteni valóm nincs így rádugtam. Láss csodát, elkezdte tölteni.
![]()
Sziasztok!
Van egy Nokia C1-02-m, amelyben BL-5CB akku van, illetve sógoromtól kaptam egy BL-5C akkut. Mivel sokáig úton leszek, és zenét akarok hallgatni, ezért arra gondoltam, hogy a két akkut feltöltöm, s úgy indulok el itthonról. A két akku között annyi csak a különbség, hogy a BL-5C több mAh-s , mint a BL-5CB. Sógorom használta is ezt az akkut pont ilyen célra, csak akkor Nokia C1-01-el. Én beraktam, próbáltam bekapcsolni a telefont, persze úgy, hogy a töltő rajta volt, de nem akar megnyikkanni sem. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? A két aksi mérete megegyezik.
Megoldódott. Olyannyira le volt merülve, hogy 1 óra töltés után lehetett bekapcsolni áramba dugva.
![]()
Sziasztok!
Van egy Htc desire készülékem, és az lenne a gond hogy a hangszórója (ami telefonáláskor hallható) nem azt a szép mély hangja van, hanem magas, egy kicsit halk, viszont elég rossz minőségű. Talán olyan mintha kimenő kondi lenne hibás. Hangszórót most cseréltem, mert a régi nagyon halk volt, most hangosabb, de még meg sem közelíti Samsung mini, vagy egyszerü Huewei, vagy egy 3e.ft-os Zte készülék hangerejét, minőségét. Valakinek esetleg van ötlete nagyon megköszönném!
Üdv!
Van, egy Siemens SX1-es telóm, régebben nagyon jó volt, de hirtelen a képernyője elkezdett vibrálni és kikapcsolt, azóta nem lehet bekapcsolni, nem reagál se töltésre se semmire az égvilágon. Akksi csere megoldhatná a problémát? Valaki tud segíteni, vagy volt illetve van ilyen telója? - előre is köszönöm!
Ha kiveszed az akksit, akkor se reagál semmit a töltésre?
Ha így van, akkor nem az akksi lesz a baj.
Szia!!
köszi, sajna így sem reagál a töltésre, akkor nagyobb baj lehet vele... ://
Na most a hangszóró mint egység jó ? Meg tudod állapítani ? A kicserélt egység jó ? Honnan vetted lehet az is hibás. Lehet hogy telement zsírral a hangszórórács az előlapon.
HA nem hibás akkor a hiba a panelon van nagy valószínűséggel. A hibát okozhatja a hibás audió végfok de nagyobb a valószínűsége hogy a végfok visszacsatoló kondijai közül ez egy hídkapcsolású egység, valamelyik vizet kapott esetleg az IC is bepárásodott . Vagy szétkapod a telót és alaposan átnézed a paneljét átmosod izopropil alkoholban vagy vidd olyan helyre ahol ezzel foglalkoznak. Remélem vágod, a problémád nem alapszintű jártasságot igényel.
Sziasztok!
Android 2.3-as telefonom magátol átvált roamingba, mikor nagyon gyenge a térerő (pl. liftben, pinceben). Ezt nem szeretném, sokkal jobb lenne, ha egyáltalán nem lenne szolgaltátó addig a 2percig, és mikor ismét elérhető a hálózat, azonnal csatlakozzon vissza rá a telefon. Nem másik belföldi szolgáltatóhoz csatlakozom, hanem külföldihez, a roamingolást jelzi is a telefon. A vezeték nélküli beállításoknál csak azt tudok kiválasztani, hogy automatikus legyen a hálózat választás. A roamingolás idején az adatlapcsolat automatikusan megszünik, ez az opció be van pipálva. Köszönöm a segítséget!
Lehetséges, hogy van mód kézi roaming választására, akkor az a teendő. Ha nincs, akkor erősen figyelj hívásindításkor. Határövezetben szokott ilyen előfordulni, és ha az idegen adó térereje nagyobb, automatikusan nem is vált vissza.
Szia! Kézi roaming választásra sajnos nincs lehetõség. A hálózati szolgáltatóknál csak felsorolja az elérhetõ szolgáltatókat, s csatlakozni tudok hozzájuk. Egy alkalmazásra gondoltam vagy hasonlóra, mert beállítási lehetõség szerintem nincs.
Nézd át jól a menü rendszert, lehet az elérhető szolgáltatók kiválasztása éppen az. Nem hiszem, hogy nem lehetséges, a GSM szabványban benne van. Ha szabványnak eleget tesz a készüléked, akkor benne kell lenni. Lehet, hogy nehezen elérhető helyen. Nézd át a kezelési utasítását is.
Android 2.3as rendszer van rajta, átnéztem minden menüpontot, nincs benne ilyen lehetõség sajnos. Valami alkalmazás tudna segíteni. A menürendszert már többször oda-vissza átnéztem...
Ha nincs ilyen alkalmazás, akkor beszélek a szolgáltatóval, hátha ő tud segíteni. Köszi azért a tippeket!
Szia!
Android sajnos nem tudja, és ilyen progi sem létezik (eddig nem találtam). A szolgáltató a roaming-ot ki tudja kapcsolni, sajnos más lehetőség egyenlőre nincs.
Ez nem alkalmazás kérdése. Lehet, hogy van alkalmazás is, de az csak interfészen keresztül használja a telefon beállításait, már amelyiket lehet.
Ha halozatvalasztasnal nem automatikusra állítod, hanem a saját szolgáltatódra, akkor nem fog roamingolni.
Annyit tudok beállítani, hogy vezeték nélküli hálózatok - mobilhálózatok - mobilszolgáltatók. Itt több lehetőség van: hálózatkeresés, ezzel az összes elérhető hálózatot kiadja, automatikus kiválasztás (ezzel rábízom a telefonra, hogy kihez csatlakozik). Az elérhető hálózatoknál kiválasztom a saját szolgáltatóm, kapok egy üzenetet, hogy regisztrálva a hálózaton, de ez nem azt jelenti, hogy csak hozzá fog csatlakozni, csak azt, hogy jelenleg ott van. Amire gondolsz, arra emlékszem, még a nokia 6300-ban találkoztam vele. Megyek a szolgáltatóhoz, aztán oldja meg. Azt 90%-ra tudom, hogy a roamingolást ők ki tudják kapcsolni. Remélem olyan munkatárssal találkozok, aki tudja is, hogy hogyan kell.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Ha kiválasztod a szolgáltatód, felcsatlakozik és ha a szolgáltatód már nem elérhető vagy offline lesz, vagy feldobja a listát az éppen elérhető hálózatokról és ismét választhatsz kézzel egyet.
De igen, ha kézzel választasz hálózatot annak azt KELL jelentenie, hogy csak ahhoz kapcsolódik! A Roaming-ot az operátor ki tudja kapcsolni a kártyádon, és nem a készülékeden, így biztosan nem fog idegen hálózatra felmenni.
Sziasztok!
Kb. 7 hónapja használok egy Sony Xperia készüléket.Semmi extra, kb.3-4 naponta kellett töltenem.Aztán egy reggelre ki volt kapcsolva.Minden extra használata nélkül ( beszélgetés sincs ), naponta kb.50%-ot esik a töltöttsége. ![]() Meghalt az akksi? Ilyen hamar?Van az akksira garancia? Köszönöm a választ.
Nem fut valamilyen progi orvul? Ez szokott ilyet csinálni, pl. bekapcsolva marad a WIFI kapcsolat. Nekem a skype is szokott ilyeneket csinálni, aztán alig lehet lelőni.
Nem, direkt átnéztem mindent. 10 órakor fejeztem be a töltést, nem beszéltem róla, és már csak 75%-ék.
Ha nincs még egy éves akkor vidd vissza garanciába nyugodtan, az akku nyekkent meg. Ha nincs már gari akkor próba kikapcsolni az adatkapcsolatokat wifi 3g vagy bekacsolni a takarékos xperia üzemmódot azt hiszem mindegyiken van ilyen.
Mindent kikapcsoltam, az akkukímélő üzemmódot be.Előző írásom óta megint 8%-ot csökkent.
Egy év a gari az akkumulátorra?
A telóra tui van , nem ? Abba meg benne az akku is ! Am milyan típus xperia ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |