Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Tehát rendes adáskép is van, csak nincs kontrasztja és fekete-fehér. Mi a tévé típusa?
És kb egy percet várnom kell mire bejön a kép
Hitachi HI-COLOR Digital Processor
Valami normális típusszám nincs rajta?
Kicsit eltakartam a fényt előle és kicsit olyan lilás-pirossas (most az m1- et hoztam be rajta) alul felül a fekete csík lila a kék is látszódik ahol kéknek kell lennie (összehasonlítottam a másik tv-vel) de a mozgó kép fekete-fehér.
sajnos nincs
A képcsőnek még mindig szörnyű búgása van
És a panelen sincs semmilyen szöveg vagy azonosító? Valamilyen betűkkel kombinált számsort keress. A búgás nem gond, az képeltérítés miatti rezgéseket hallod.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Na most ki és bekapcsoltam most hamarabb bejött a kép és hibátlan minden
Öröm és boldogság Reméljük a segédrácsfeszültség növelése hozta meg a sikert és nem valamilyen kontakthiba szórakozik veled.
Kérdés , hogy előtte valaki eltekergette , és most lett visszaállítva a helyére , vagy már gyenge a cső , és akkor már nem sok van hátra .Akkor melyik is lesz ?
Köszönöm a segítséget mindenkitöl!
Én kaptam ezt a tv-t azt mondták hogy rossz a kapcsolója, de már többször javította de már nem akarja meg javítani . A kapcsoló az tényleg rossz volt,kicseréltem 1 másikra de nem volt kép. A g2-őt növeltem és most jó
Ismét jelentkezem a jó kis 17MB60 3.1 IPS paneles 19 colos Hyundai tvmmel. A hiba az előlapi led a hálózat csatlakozása után rövid ideig világit majd villog. A villogás a szervizkönyv szerint a zárlatvédelem működését jelzi ki. Fejlemények: az összes fó segéd és altsegédtáp stimmel szebb és jobb nem is lehetne. Sajnos úgy tűnik hogy a flash memória is OK csak a tartalmára gyanakszom hogy az bizony nem ok! Tud valaki ehhez mentést adni ? Az írást olvasást megoldom.
zárlatvédelem működik ilyenkor, valóban ezt jelzi a led villogása, de nem a flash memória miatt van, és nem is ott zárlatos, hanem igazából a sorkimenő környékén.
ha a tápot méregeted, sosem fogod meg találni, Szóval a sorkimenő környékén, az azt kiszolgáló alkatrészek, gyors diódákat mérd ki, de először a sorvégtranzisztort, ha sípol a műszered, akkor bizony csere, zárlatos a kapcsoló tranzisztor.
Bocs, nekem írtad? Ez egy IPS megjelenítős picike 19-es Led Tv itt sajnos nincs sorkimenő. Gyors diódák vannak de ezek Dc/Dc konveterek a kimenetük nem zajos szkóppal és a fesz is oké...
Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem, hogy anyám tv-je egyik naprol a másikra nem kapcsolbe! ha meg próbálom bekapcsolni akkor sípol és sekép sehang! biztosíték ki lett cserélve, mert az kiégett benne! de nem hozta helyre! valaki tudna segíteni? a válaszokat előre is köszönöm!
Akkor ott már kicsit nagyobb gond lesz , ha a biztosíték is kiment.Az írásodból kiderül , hogy nem vagy jártas nagyon a tévék belvilágába .Esetleg közelben tévé szerelő ?
Megmondom miért írom ezeket le neked.Ugyanis a távjavítás nem egyszerű dolog főleg úgy , hogy a rajzot is tudni kell értelmezni nem, csak biztosíték cseréből áll egy tévé javítás mérni is tudni kell .És még sorolhatnám szóval ez így nem egyszerű dolog beláthatod te is .
szia
tényleg nem vagyok jártas benne, a biztosítékot se én cseréltem ki hanem a nagybátyám! én csak érdeklödtem, hogy esetleg javítható lenne-e vagy kuka? tv-szerelő 1-2 utcával odébb van tőlünk. esetleg a tv-szerelő meg tudja mondani, hogy mi baja ha csak meg kérdezik tőle anyámék? válaszodat előre is kösszönöm!
Nem hiszem , hogy pontosan megtudná mondani , csak körvonalakban.Egy biztosíték sok mindentől kimehet erre ő sem fog tudni egyértelmű választ adni , csak ha majd belenéz.
Egyébként a berakott biztosítékotok valószínűleg újra kiment , mert annak oka van. És hogy javítható e az is csak akkor fog kiderülni , ha a szerelő megnézi , és véleményezi.
Ma unatkoztam és nekiálltam újra dolgozni vele, végül sikerült megjavítanom. Van 5 db fólia ami az LCD panelt csatlakoztatja a kijelző fölött elterülő hosszú nyákhoz. A bal oldali legszélsőnél följött a ragasztás ami a nyákra illeszti, ezt onnan tudom hogy nyomás hatására egyből megjött a kép(egyébként nem látszik hogy följött volna), aztán ha piszkáltam el is ment. Visszaragasztani nem tudtam, így egy IC védőpolisztirélt ragasztottam a nyákot körbevevő alu keretre, ami a kávát a helyére rendezve rápréselte a kis fóliát a nyákra. Nagyon szépen megy, befogtam monitornak.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Sziasztok már írtam ide a Philips LCD tv problémámról azaz a táppal van valami túlmelegedési gond azaz annyira túlmelegszik a táp hogy pár percenként kikapcsol majd azonnal vissza . Levettem a hátlapot a készülékről így működött tökéletesen mostanáig azaz kb 1 hétig . Most már burkolat nélkül is kikapcsol majd egyből vissza a hűtőbordák iszonyatosan melegek , az összes elkót cseréltem . Mi okozhatja a túlmelegedést a szekunder oldali hűtőbordán?
Valószínű csak magában a táp nem melegszik , de volt már erre is példa.Ha lehetőség van rá meg kellene ezt nézni.
Ha ez ilyen formában jó , akkor további modulokon kell keresni a hibát beterhel egy kiszáradt elkó stb. De a háttérvilágítás ami nekem gyanús lesz.
Pl azt , hogy ha kiiktatod , akkor is melegszik e indokolatlan hőfokra a táp.Ha nem , akkor az lesz a hunyó.Persze ilyenkor kép nem lesz , de legalább ki tudod szűrni.
Mérd meg az inverter trafók primer ellenállását, illetve azok melegedését is figyeld. Van e olyan ami jobban melegszik. Háttérvilágítás nélkül nembiztos, hogy elindul!!
Sziasztok!
Elkészült a videokimenet a Super colorra (TS 3301 SP). Általában jó a felvett kép, de időnként kiesik a szinkronból a tv-n is, és a szalagon is. Mi okozhatja? Valamilyen zavar jön fel a videóból? Egy csatolókondenzátorral megjavulhat? A hang kicsit gyenge, zavaros, azt a magnókimenetről veszem. Egy ellenállás cseréjével megoldható a jelszint? A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Szia háttérvilágítás kiiktatva és így valóban nem melegszik annyira a táp! A háttérvilágítás panelokon van két-két 330mikró/ 35v kondi ezen kívül minden smd. A kondik viszont nem púposak csak sajnos most nincs kéznél új belőlük tehát cserélni egyenlőre ezeket nem tudom. Viszont 220mikrósok vannak ha ezekre cserélem nagy gubanc lehet belőle?
Kapacitást gyengíteni sosem szoktak , és feszültséget sem.Tehát se kisebb uf értékűt , és se kisebb feszültségűvel nem szokás helyettesíteni.De nem biztos , hogy a kondi lesz ott a hiba , bár lehetséges.
Kezd ezzel: . nyomd az újaddal a fóliákat a nyákra. Ha helyrejön gondoskodj róla hogy ott is maradjon és ne jöjjön föl újra.
Ez szinte minden csíkos, félképernyős és hasonló problémára megoldást jelent! |
Bejelentkezés
Hirdetés |