Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha arról a kék fóliáról van szó, egyszer használtam, szinte el sem lehet rontani, kifogástalan lett a nyák amit készítettem vele. A vasalás után csak le kellett húzni, és lehetett maratni. Szóval szerintem nagyon jó, csak drága.
Igen, arra gondolok.. Köszi az infot!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a JPG és PNG képeket ,hogyan nyomtatjátok 1:1 méretben? Mert én akármit töltök le az nyomtatásnál teljes lap méretű
Jó gyorsan
Mibe akarod nyomtatni ?Mármint csak a nyomtató saját drájverével , vagy valami képnézőből ?
Kicsit színesítem az oldalt na meg olyan rég tett már valaki fel képeket .Előre is bocsi csak web kamerás lehetőségem volt most.
Windows-os képnézegetőből próbáltam
Abból sajna nem fog összejönni. Még egy nyavalyás paint-el is jobban jársz. Azt hiszem Attila86 írta le részletesen az Irfan wiev használatát, e célra. Keress rá.
Azzal is lehet csak be kell állítani nézd csak .Persze ez csak látszólagosan ad neked jó méretet .Mert vagy a tervezőből , vagy olyan képszerkesztő programból , amin látod a jó méretet szokták kinyomtatni.
De az is lehet , hogy , így is megkapod a jó méretet ki kell próbálni. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Ez tetszett..: "csonkolva a legjobb kitöltéshez".. ez nyák esetén ideális..?
Általában a nyákok mérete nem 10x15cm.
Olvasd el figyelmesen , amit írtam. Egyébként neki az volt a baja , hogy mindig teljes oldalt kapott nyomtatáskor .Ez lett megmutatva hogyan kell állítani , de hogy ez most a jelen esetben neki , jó e a nyák méretéhez , ezt nem tudni , lehet , hogy pont jó , lehet , hogy nem.
Ezt ki kell próbálnia másképp nem fog menni.Egyébiránt nem kikötés lett , hogy csakis ezt használja útmutatás jelleggel lett feltéve , és mellékesen meg lett jegyezve , hogy az adott nyákszerkesztő programból szoktak nyomtatni , illetve , ha nincs olyan , akkor egy képszerkesztő segítségével amivel betudja állítani a neki megfelelő méretet . T9öbször nem írom le .
Miért kell kép formátumból NYÁK-ot csinálni? Szerintem (majdnem) bármelyik kapcsolás NYÁK-ja letölthető az őt létrehozó progi fájljaként. Legrosszabb esetben *.pdf-ből csinálnék NYÁK-ot, de inkább abból sem. Ha nincs meg az eredeti forma, akkor inkább újrarajzolnám valamelyik NYÁK-tervező progival...
Bocs, nem ezt kérdezted.
Omegalabs-on találtam egy nekem ideális kapcsolást.
És a cikkben csak kép van a nyákról Bővebben: Link
Ugyanolyan jó nyomatot lehet készíteni papírra .gif vagy .png -ből is mint .pdf vagy .lay -ből, csak érteni kell hozzá. Multkor kiderült hogy a modik a nyákrajz kinyomtatását nem tartják a nyák-lap készítés egy lépésének (csak számítástechnikának), így itt ez off, de ezen fórumon más topik sem foglalkozik ezzel.
És ezzel most mi is lenne a gond nem tudod az eredeti méretet vagy ?Nem megfelelő a minőség vagy ?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogyha az ültetési oldalra vasalom a pozíció feliratot, akkor hogyan tudom minél jobban eltávolítani a beivódott papírt? Amikor kiszárad, elég csúnya.
Tul melegen vasalod es szerintem tul sokaig is. En csak akkor jartam igy, ha tulzasba vittem a vasalast. Normalis esetben a papir nem eg bele a nyakba.
Gondolom te arra gondolsz , hogy utána kifehéredik igaz ?
Nem. Akkor felreertettelek. Nekem erre van egy bejaratott zoknim Befujom picit WD40-el es attorlom vele. Korom fekete lesz. Es a ket eve igy keszult panel meg mindig az. Eddig bejott.
Már sokszor leírtam, töröld át WD40-el. Jó lesz száradása után is.
Tudom ezt nem nekem szántad , de vettem ok semmi baj.
Arra, hogy ha bárki leírná havranarpi-nak azt hogy kell kinyomtatni a nyák-rajzot akkor az: számítástechnika, tehát itt off lenne, és kitörölnék a hozzászólását..
Itt egyedül elektrorudi újrarajzolási módszere a divat, vagy kérje el az eredetit (a két éve elhunyt tervezőtől) és szerezze be az Orcad, Protel vagy bármilyen exotikus programot és azzal nyomtasson - választ hallani. Pedig pl egy 500 alkatrészes nyáknál ez hetekkel megnövelheti az elkészítés idejét, és a progi beszerzése se biztos hogy ingyen megoldható. Egyszerűbb egy mindenki számára weben megnézhető .gif -ben terjeszteni a nyákrajzot. Csak itt ehez nem egyszerű segítséget kapni.
Akkor már miért nem pdf? Azt lehet vektorosan menteni...
Akkor már emlegetnéd (a két éve elhunyt) tervező anyukáját?
XYZ utánépíteni akarja, nem tőle függ mit kap... Egyébként egy .gif egy html fileba berakható úgy hogy látszik; a .pdf nem látható, csak letölthető.
Speciel ezen kár erőlködni, nem olyan minőség, hogy megérje. Be kell rajzolni saját panelrajzoló progival, és csókolom.
Én nem erre a konkrét esetre gondoltam, hanem általában. Feláll a szőr a hátamon a jpeg, és társaitól.. Ha egyszer már valaki megtervezi, és meg is osztja a munkáját, tehát közkinccsé teszi, akkor már miért nem lehet úgy tenni ezt, hogy használható is legyen, ergó vektoros formátumban. A gif lerontja a minőséget. A webes nézegetés meg szerintem huszadrendű dolog, ha valakinek kell, úgyis letölti, max utána kitörli.
Szerintem mindenki kap segítséget , de ehhez hozzá tartozik az is , hogy "néma gyereknek az anyja se érti a szavát ."
És én vagyok neked csak az egyik példa arra , hogyha valaki meg kér , de még ha nem is , sokszor tettem olyat , hogy egy nehezen megszerzett rajz , és még ráadásul kivehetetlen minőségben volt meg csak.És rászántam az időt , és segítve ezzel újjá varázsoltam.Ezzel fenntartva az adott rajz minőségbeli szinten tartását , és későbbi felhasználhatóságát mások számára is. Úgyhogy szerintem igenis van segítség , csak el kell mondani érthetően mit is szeretnénk. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Idézet: „Szerintem mindenki kap segítséget” Persze ha az segítség hogy "rajzold újra", akkor igen.. Egyébként a lenézett módszerrel már 2perc alatt végzett volna, így most rajzolgathat jóideig.. A .pdf valóban jobb, bolondbiztosabb, és 10-es IQ-val is használható, de szinte ugyanezt nyújthatja egy .gif is, csak azt tudni kell kinyomtatni..
Az egy dolog , hogy ki mit javasol , de az is egyfajta segítség tipp adás , vagy alternatíva esetenként.
De még mindig nem derült ki , hogy mi is a baj azzal a rajzolattal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |