Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   850 / 1271
(#) kadarist válasza orbantamas hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Tehát rendes adáskép is van, csak nincs kontrasztja és fekete-fehér. Mi a tévé típusa?
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
És kb egy percet várnom kell mire bejön a kép
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Hitachi HI-COLOR Digital Processor
(#) kadarist válasza orbantamas hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Valami normális típusszám nincs rajta?
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Kicsit eltakartam a fényt előle és kicsit olyan lilás-pirossas (most az m1- et hoztam be rajta) alul felül a fekete csík lila a kék is látszódik ahol kéknek kell lennie (összehasonlítottam a másik tv-vel) de a mozgó kép fekete-fehér.
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
sajnos nincs
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
A képcsőnek még mindig szörnyű búgása van
(#) kadarist válasza orbantamas hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
És a panelen sincs semmilyen szöveg vagy azonosító? Valamilyen betűkkel kombinált számsort keress. A búgás nem gond, az képeltérítés miatti rezgéseket hallod.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Na most ki és bekapcsoltam most hamarabb bejött a kép és hibátlan minden
(#) kadarist válasza orbantamas hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Öröm és boldogság Reméljük a segédrácsfeszültség növelése hozta meg a sikert és nem valamilyen kontakthiba szórakozik veled.
(#) eyess válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Kérdés , hogy előtte valaki eltekergette , és most lett visszaállítva a helyére , vagy már gyenge a cső , és akkor már nem sok van hátra .Akkor melyik is lesz ?
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget mindenkitöl!
(#) orbantamas hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Én kaptam ezt a tv-t azt mondták hogy rossz a kapcsolója, de már többször javította de már nem akarja meg javítani . A kapcsoló az tényleg rossz volt,kicseréltem 1 másikra de nem volt kép. A g2-őt növeltem és most jó
(#) lanti hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Ismét jelentkezem a jó kis 17MB60 3.1 IPS paneles 19 colos Hyundai tvmmel. A hiba az előlapi led a hálózat csatlakozása után rövid ideig világit majd villog. A villogás a szervizkönyv szerint a zárlatvédelem működését jelzi ki. Fejlemények: az összes fó segéd és altsegédtáp stimmel szebb és jobb nem is lehetne. Sajnos úgy tűnik hogy a flash memória is OK csak a tartalmára gyanakszom hogy az bizony nem ok! Tud valaki ehhez mentést adni ? Az írást olvasást megoldom.
(#) gaben62 hozzászólása Aug 3, 2013 /
 
zárlatvédelem működik ilyenkor, valóban ezt jelzi a led villogása, de nem a flash memória miatt van, és nem is ott zárlatos, hanem igazából a sorkimenő környékén.
ha a tápot méregeted, sosem fogod meg találni,
Szóval a sorkimenő környékén, az azt kiszolgáló alkatrészek, gyors diódákat mérd ki, de először a sorvégtranzisztort, ha sípol a műszered, akkor bizony csere, zárlatos a kapcsoló tranzisztor.
(#) lanti válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Bocs, nekem írtad? Ez egy IPS megjelenítős picike 19-es Led Tv itt sajnos nincs sorkimenő. Gyors diódák vannak de ezek Dc/Dc konveterek a kimenetük nem zajos szkóppal és a fesz is oké...
(#) csabii hozzászólása Aug 3, 2013 /
 
Sziasztok!

lenne egy olyan kérdésem, hogy anyám tv-je egyik naprol a másikra nem kapcsolbe!
ha meg próbálom bekapcsolni akkor sípol és sekép sehang! biztosíték ki lett cserélve, mert az kiégett benne! de nem hozta helyre!

valaki tudna segíteni?

a válaszokat előre is köszönöm!
(#) eyess válasza csabii hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Akkor ott már kicsit nagyobb gond lesz , ha a biztosíték is kiment.Az írásodból kiderül , hogy nem vagy jártas nagyon a tévék belvilágába .Esetleg közelben tévé szerelő ?
Megmondom miért írom ezeket le neked.Ugyanis a távjavítás nem egyszerű dolog főleg úgy , hogy a rajzot is tudni kell értelmezni nem, csak biztosíték cseréből áll egy tévé javítás mérni is tudni kell .És még sorolhatnám szóval ez így nem egyszerű dolog beláthatod te is .
(#) csabii válasza eyess hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
szia
tényleg nem vagyok jártas benne, a biztosítékot se én cseréltem ki hanem a nagybátyám!
én csak érdeklödtem, hogy esetleg javítható lenne-e vagy kuka?
tv-szerelő 1-2 utcával odébb van tőlünk.
esetleg a tv-szerelő meg tudja mondani, hogy mi baja ha csak meg kérdezik tőle anyámék?
válaszodat előre is kösszönöm!
(#) eyess válasza csabii hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Nem hiszem , hogy pontosan megtudná mondani , csak körvonalakban.Egy biztosíték sok mindentől kimehet erre ő sem fog tudni egyértelmű választ adni , csak ha majd belenéz.
Egyébként a berakott biztosítékotok valószínűleg újra kiment , mert annak oka van.
És hogy javítható e az is csak akkor fog kiderülni , ha a szerelő megnézi , és véleményezi.
(#) mythbuster válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Ma unatkoztam és nekiálltam újra dolgozni vele, végül sikerült megjavítanom. Van 5 db fólia ami az LCD panelt csatlakoztatja a kijelző fölött elterülő hosszú nyákhoz. A bal oldali legszélsőnél följött a ragasztás ami a nyákra illeszti, ezt onnan tudom hogy nyomás hatására egyből megjött a kép(egyébként nem látszik hogy följött volna), aztán ha piszkáltam el is ment. Visszaragasztani nem tudtam, így egy IC védőpolisztirélt ragasztottam a nyákot körbevevő alu keretre, ami a kávát a helyére rendezve rápréselte a kis fóliát a nyákra. Nagyon szépen megy, befogtam monitornak.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
(#) bakaruha hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Sziasztok már írtam ide a Philips LCD tv problémámról azaz a táppal van valami túlmelegedési gond azaz annyira túlmelegszik a táp hogy pár percenként kikapcsol majd azonnal vissza . Levettem a hátlapot a készülékről így működött tökéletesen mostanáig azaz kb 1 hétig . Most már burkolat nélkül is kikapcsol majd egyből vissza a hűtőbordák iszonyatosan melegek , az összes elkót cseréltem . Mi okozhatja a túlmelegedést a szekunder oldali hűtőbordán?

tv táp.jpg
    
(#) eyess válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Valószínű csak magában a táp nem melegszik , de volt már erre is példa.Ha lehetőség van rá meg kellene ezt nézni.
Ha ez ilyen formában jó , akkor további modulokon kell keresni a hibát beterhel egy kiszáradt elkó stb.
De a háttérvilágítás ami nekem gyanús lesz.
(#) bakaruha hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Szia mit nézzek meg a háttérvilágításon?
(#) eyess válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Pl azt , hogy ha kiiktatod , akkor is melegszik e indokolatlan hőfokra a táp.Ha nem , akkor az lesz a hunyó.Persze ilyenkor kép nem lesz , de legalább ki tudod szűrni.
(#) stevepapa válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Mérd meg az inverter trafók primer ellenállását, illetve azok melegedését is figyeld. Van e olyan ami jobban melegszik. Háttérvilágítás nélkül nembiztos, hogy elindul!!
(#) kérdező hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Sziasztok!
Elkészült a videokimenet a Super colorra (TS 3301 SP). Általában jó a felvett kép, de időnként kiesik a szinkronból a tv-n is, és a szalagon is. Mi okozhatja? Valamilyen zavar jön fel a videóból? Egy csatolókondenzátorral megjavulhat? A hang kicsit gyenge, zavaros, azt a magnókimenetről veszem. Egy ellenállás cseréjével megoldható a jelszint?
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
(#) bakaruha válasza eyess hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Szia háttérvilágítás kiiktatva és így valóban nem melegszik annyira a táp! A háttérvilágítás panelokon van két-két 330mikró/ 35v kondi ezen kívül minden smd. A kondik viszont nem púposak csak sajnos most nincs kéznél új belőlük tehát cserélni egyenlőre ezeket nem tudom. Viszont 220mikrósok vannak ha ezekre cserélem nagy gubanc lehet belőle?
(#) eyess válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Kapacitást gyengíteni sosem szoktak , és feszültséget sem.Tehát se kisebb uf értékűt , és se kisebb feszültségűvel nem szokás helyettesíteni.De nem biztos , hogy a kondi lesz ott a hiba , bár lehetséges.
(#) mythbuster válasza gabesz19620 hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Kezd ezzel: . nyomd az újaddal a fóliákat a nyákra. Ha helyrejön gondoskodj róla hogy ott is maradjon és ne jöjjön föl újra.

Ez szinte minden csíkos, félképernyős és hasonló problémára megoldást jelent!
Következő: »»   850 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem