Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   851 / 1271
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Valószínű azért akadozik , mert a videó nagyon megterheli , azt a pontot , amit kinéztünk.
Kellene csinálni oda egy kis erősítőt , és akkor jó lesz.Egy két tranzisztorral megoldható ez.
(#) djseed1 hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Hozzám került egy Nokia kis-TV javításra! A tulaj szerint leesett a szekrényről! Szétkaptam, a panel 1-2 helyen el volt repedve, ott vezetékkel áthidaltam! Rögtön be is kapcsolt, de még van egy kis fúrcsaság! Ezt elmagyarázni nem tudom, de a mellékelt kép beszél helyettem! Ha valakinek van ötlete hogy mitől van ez a jelenség, megköszönném ha megosztaná velem!!!

Előre is köszönöm!!!
(#) fecameca válasza djseed1 hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Szia! Ilyet csinált régen a Junosztyunk. Én eleinte azt hittem, hogy minden Junoszty ilyen, a nejem, meg azt, hogy az antennája csinálja. Azután kaptam ajándékba egy pár kiselejtezett kistévét, és ami most van, az már valamiért nem ilyen. Kollégáim felvilágosítottak azóta, hogy ez a sorfrekvenciás gerjedés. Rá kellene nézni oszcilloszkóppal a sorvégre, hogy már a vezérlésében is benne van-e? Azt hiszem valahol valami kondenzátor probléma lehet. Többet ne kérdezél, mert a Nokiától csak mobiltelefon volt eddig a kezemben.
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Szia!
Az esés előtt is ilyen volt? Ha nem, akkor keress törött, elmozdult vasmagokat, tekercseket a sorvégfok körül.
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Esés előtt nem ilyen volt! Mikor áthidaltam a törött vezetősávokat, bekapcsolás után kb 2 percig szépen mutatott, aztán jött elő ez a képhiba! Van ott egy pár tekercs vasmaggal, azokat még átnézem, és biztos ami biztos a kondikat is kicserélem, aztán meglátjuk mi lessz!

Köszi a segítséget!
(#) kérdező válasza eyess hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Megoldódott a probléma. Betettem a videó elé egy 47 μF-os elkót, a kép nem fut, a videó tökéletes minőségben vesz. (Már amennyire a videók szoktak.) Ami a hangot illeti, a felvételi szint függ a hangerő előlapi szabályozójától. (A magnókimenetről veszem.)
Egyébként a Tuchel csatlakozó melyik lábára szokás bekötni a videojelet? Így tökéletesen megoldottam látható gányolás nélkül.
(#) lanti válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Volt nekem ugyanilyen problémám ,pont ugyan ez ! A gép ment előbb km 20 erc fél órát többet is aztán kikapcs visszakapcsoltam akkor már kevesebbet ment kikapcs .
A hiba a primer elkó volt !! Ez a 400 V 390µF kiszáradt megszakadt nem tudom de csere után langyos volt a borda és OK a készülék.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
(#) bakaruha hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Sziasztok nagy igyekezetemben elrepedt a kijelző hol tudok ilyesmit vásárolni?
(#) BarnaPili válasza detoxman hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Ez így ebben a formában nagyon nem igaz.A 27-es egy általános eltérítési hiba.Ha kirohad az eltérítő csati,vagy ha kinyiffan a függ IC,akkor is ezt dobja.
István
(#) matyusz hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Még mindig a Philips-el bajlódom. Szinte az összes elkot-t kicseréltem kb. 4-5 kivételével. Összeraktam, bekapcs és kép sehol. A diagnózis: a sortrafó potija valamelyik nem teljesen jó, de ezt tegyük félre, be szeretném állítani a 2 potit (G2 és Screen), mert jártak benne előttem és ezért szeretném beállítani rendesen, mert egy pici elmozdítással (oda lett visszaállítva ahol volt!, persze ahova előttem állították, ehhez képest) a kép elég hamar bejön csak kicsit mosódott, de jónak tűnik. Szóval szeretném a segítségeteket kérni a sortrafó potijait hogy kell beállítani, főleg a G2-t mert a "Screen" azt ha jól tudom csak a képet nézve kell állítanom, szóval azzal nem lesz nagy gond, csak a "G2"-vel. Vagy azt úgy tudom például, hogy mérem mondjuk a képcső végénél a 200V környékét amit a gyártó ír elő (természetesen ha egyáltalán jóra gondolok). Szóval szeretném a segítségeteket kérni ebben és előre is nagyon köszönöm a segítségeket.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Vagy még egy nagyon butaság. Vagy a "G2" egyenlő a Focus-al? Elnézést ha valami hülyeséget írok és javítsatok ki. (Gondolom ezeket nem lehet szétszedni azon a részen)
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
A G2 és a screen egy és ugyanaz a dolog. A kettes számú képcső-rács (G2) feszültségét lehet állítani azzal a potméterrel és az alap fényerőt lehet beállítani vele, ami a képcső munkapontját is befolyásolja. Minél nagyobb a segédrácsfeszültség, annál nagyobb katódfeszültség hatására képes lezárni a cső (fekete kép). Tehát ha túl nagy a segédrácsfeszültség, akkor a sorkioltás időtartama alatt is van sugáráram (nem képes lezárni a cső) és ezért a visszafutó, nem kikapcsolt elektronsugarak gerjesztik a foszfort (ferde csíkok).
A fókuszfeszültség a fókuszrács feszültségét állítja, amivel a kép élességét lehet állítani. Ez a potméter egy külön állítószerv és a sortrafó felső potenciométere lesz az. A segédrácsfeszültséget elegendő szemre beállítani úgy, hogy a fekete kép a lehető legfeketébb legyen, de ne legyen annyira alacsony értékű, hogy a fehér képrészek színtorzulást szenvedjenek és a maximális fényerő is elegendő erősségű legyen.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Az alsó poti a sortrafón "G2" felette pedig a "Focus" van. Úgyhogy bocsánat rosszul írtam és hülyeséget.
Nagyon köszönöm a segítséget, próbálkozom
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Tuchel csatlakozóra nem volt szokás akkoriban videó jelet kötni , csak audió jelet.
De ez mindegy , ha már oda kötötted , akkor azt tudd , vagy jegyezd fel , hogy abban az aljzatban videó jel is be van kötve.A másik , hogy csak egyedi kábel lesz jó hozzá, amit te csinálsz, illetve csináltál is már talán.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
A DIN szabványú videócsatlakozó bekötése: Bővebben: Link
(#) BODHEAD hozzászólása Aug 5, 2013 /
 
Sziasztok.
Lenne egy problémám.Van nekem egy Orion 100Hz flat tv-m sasszi szám:pt200.Az a helyzet ,hogy csak akkor működik rendesen ha a tv szélén a két programváltó be van nyomva ,amúgy állandóan ugrálnak a programok és a hang magától felmegy 100%-ig.
Segítségeteket előre is köszi.
(#) kadarist válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Szia!
Kösd le a nagypanelról a gombsort és úgy próbáld ki. Lehet, hogy átvezetnek gombok és azért van ez a zavar.
(#) BODHEAD válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Köszi a gyors választ délután szétszedjük utána jelentkezem.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
A fülhallgató kimenete ilyen. Azért kötöttem a magnókimenetre, mert csak 5 pólusú DIN volt a kacatok között. Majd megcsinálom rendesen is.
Egyébként jók a Videoton tv-k, de miért nem szerelt videó ki, és bemenetet gyárilag a készülékeire? Csak egy dróttal lenne több, és sokan nem dobták volna ki őket, mikor jöttek a videók.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Ez tévedés, mert sok régi Orion és Videoton tévén van ilyen DIN-szabványú AV-csatlakozó. Azért mutattam ezt a csatlakozót, hogy hátha van ilyen a környezetedben és be tudnád építeni azt. Ehhez még átalakító kábel is van RCA-ra vagy Scart-ra. De mivel magnócsatlakozót használsz, ezért a "hova kössem" kérdésed értelmét veszti.
(#) moltam válasza kérdező hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
A videókban általában van rf modulátor, úgyhogy e miatt szerintem kevesen dobták ki a tévéjüket.
(#) Sparty89 hozzászólása Aug 5, 2013 /
 
Sziasztok. Szeretnek segitseget kerni. Van egy elromlott Teletech rf 2125 txt tv-m. Mikor be kapcsolom a piros led meggyulad de a kepernyo sotet marad, es az elektromos laprol pityego hangot ad ki(nem a hangszorobol). Szetkaptam de se eges nyom se eleget komponenst nem talaltam, es a pityeges forrasat se talaltam. van egy MZ72AL 9RM komponens ami szerintem elege felmelegszik (majdnem egeti az ujjam ha rarakom) es a hang forasa is valahol ennek a kornyeken van. Tudna nekem valaki segiteni? Elore is koszonom.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
(#) kadarist válasza Sparty89 hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Szia!
Nézd meg, hogy nem.e zárlatos a sortranzisztor. Ez a sortrafó mellett a hűtőbordán lesz és általában BU808-as típusú.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
(#) Sparty89 hozzászólása Aug 5, 2013 /
 
Ket hasonlot talaltam majdnem egymas melet. Egy 8N60C-et es egy C5388-at. Mindketohoz talaltam leirast, holnap le ellenorzom oket, mert lassan keszulodok munkaba. Remelem valamelyikel lesz akkor a gond.
(#) kadarist válasza Sparty89 hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
A 2SC5388 lesz az, mert ezzel szokták helyettesíteni a BU808-az.
(#) ciw hozzászólása Aug 6, 2013 /
 
Akkor senkinek nincs ötlete mi okozhatja a ki-be kapcsolást?
Itt tárgyaltuk.
Tuti, hogy a felmelegedéssel összefügg, mert hideg készülék mindíg rendben van.
Átforrasztottam, az egész panelt, most, hogy megint csinálta, levettem a hátulját és csavarhúzó nyelével nyomkodtam, kocogtattam a panelt, de nem reagált semmit a készülék.
Annyit még észrevettem, hogy ugyan az előlapi led nem alszik ki, de akatód izzás elhalványul, majd visszavilágít, mikor visszajön a kép. Lehet, hogy táp probléma.
A multkor pl. vártam, hogy meddig csinálja vajon, de kitartóbb volt mint és, amikor már a 4:3 módú kép megegyezett a 16:9 méretével, akkor feladtam és kikapcsoltam.
Nemnagyon szeretnék most másik tvt-venni, főlegnem ilyen nyeszlett lcd vackokat, én csak dvd-zésre használom arra meg jó ez is, az agymosás nem érdekel.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) kadarist válasza ciw hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Szia!
Mi a helyzet a tápfeszültségekkel? Megmérted őket?
(#) ciw válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Nemigazán, ha leveszem a hátolját, nem jön elő a hiba gondolom jobban hűl.
(#) kadarist válasza ciw hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Látom, nem értettél meg! Mérni kellene. Tehát ha jól értem, akkor fokozatosan megy el a kép úgy, hogy függőleges irányban összeszűkül?
(#) eyess válasza ciw hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Hát nem igazán akarod tényleg azt csinálni ,amit javasolunk , akkor nem tudom , hogy tudnánk segíteni.
Következő: »»   851 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem