Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tényleg kondenzátor, akkor itt rengeteg infó van: Bővebben: Link
De lehet, hogy egy zsugorcsövezett vasmagos tekercs, akkor meg az nem kondenzátor. Ezért lenne jobb egy jó kép.
Sziasztok!
Van 3db bontott trafóm, viszont nem találok egyikről sem adatot. Az egyikre az van írva, hogy 1-427-776-11, alatta pedig Y9A2 A másodikra: 254 7X A harmadikra pedig 762-11 Y8K3 Előre köszönöm a segítséget!
Ezek gyári jelölések. Ha a Google nem talál róla valamit, akkor semmire nem mész velük.
Kaptam az egyik ismerősömtől egy műszert, de nem tudom mire volt használva. Soha az életemben nem láttam még ilyet.
Nincs rajta (a hátoldalán, amiről nem raktál fel képet) valami adatlap, típusszám?
ez milyen alkatrész?
úgy néz ki mint egy fazék de nem az a legtöbbször a csodák palotájában láttam általában az áramforrásba dugják és csavarják a tetejét de nem tudom mire való és mi a neve.
Új 1-Wire Ambient Temperature Sensor A MAXIM-tól.
Bővebben: Link
Nagyon hasonlít egy lépsszámlálóhoz, vagy biciklikomputerhez.
Szép napot mindenkinek.
Elnézést, hogy csak így hirtelen közbeszólok, de a harmadik képen a Rádiótechnikában a 80-as évek végén megjelent analóg szatelit vevö áramkorét látom, ami sokunknak annak idején kisebb munka után szépen végezte a dolgát.
Szia!
Tehát műholdvevő beltéri egység. Igen, reális megoldás, köszönjük.
Sziasztok. Kaptam egy PHILIPS plazma tévét aminek a modellszáma : 50PFP5532D/12. Egy panel ami szerintem a képet vezérli el van füstölve, legalábbis az egyik ic rajta a négyből.A modellszáma a panelnek : 50"HD W2A GVE YB(LOW). Ha tudnátok segíteni hogy honnan tudnék ilyen panelt szerezni nagyon megköszönném.
Szeretném megtudni az alábbi alkatrészek adatait : Tranzisztor,? ST25C 945P , amásik egy ic.
tipua:CO324
Szia!
A szokásos irányból beszerezhető.
A másik topikban már kaptál választ.
Tiszteletem MESTER .
Nagyon szívesen. Az eredeti RT cikk általam nagyra tartott írójának rokona a közelemben él, aki álltal annak idején egyenesen kaptunk tanácsokat az építés alatt. És képzeljétek el - akkor még nem volt internet ! Nemsokára én is majd kérdezni fogok, remélem tudtok majd segíteni. Üdv. JaniK
Ha jól emlékszem valamelyik '88-as RT-ban ért véget a cikksorozat és akkor nagyon újszerű megoldásokat mutatott be. Legalább is a világ ezen részén volt újdonság.
Hello. Szerintem is ki kell bírnia. Majd kipróbálom. Amúgy sem drága dolog. Egyébként volt egy hőmérőm, amire az eredetileg két párhuzamosan kapcsolt gombelem helyett 3Vot adtam, és tönkrement... Azóta vagyok elővigyázatos.
Szia.
Hát, nekem most hirtelen 1989-90 ugrott be. De utánna néztem. A kezdet - Müholdvevö - írta Viletel István, RT 1987/8, 9, 10. A késöbbiekben volt folytatás - sztereóhang, mágneses polarizáció váltás, stb. Ismét elnézést kérek, a következö lehet egy kicsit "off" lesz. A hajunkat téptük, mert sehol nem volt hivatalosan kapható új vékony 50 ohmos semirigid kábel, ráadásul "polytetrafluorethylen" szigeteléssel belül. De csak volt itt - ott 5 centinként a "QSO"-zók fiókjaiban, no meg fényes ezüstözött érrel. Jobb talán nem is létezett. A jobb alsó sarokban a CA3089 alatt és fölött ugyanolyan bordó bakelit tokos ERO gyártmányú kondenzátorokat raktam én is be. A közölt képen (3.) a nyomtatott lap jobb oldalán van az SHF keverö a két darab kábellel és a közepében az eredetileg ajánlott HP5082-2800 schottkykkal. Nekem élesztéskor használt TV tunerböl kivett BB505B-kkel is müködött. Az oszcilátor sajnos csak kb. 400 - 500 MHz széles sávban hangolt, nem akart feljebb menni, emmiatt a legfelsö csatornák nem jöttek be, pedig a BB505B jó kis üveg tokban volt és békebeli eredeti Siemens. Aha, pardon : oszcilátor + keverö = BB505B. Aki viszont nagy nehezen mondjuk KAS34-eket tudott egyenesen a gyártó Tesla-Piešťany-ból hazakergetni, kénytelen volt a müanyag tokot is kicsit körbe reszelni indukció csökkentés miatt. Ha jól emlékszem még OK3CPY tanácsolta - mikor egy vasárnap délután nem volt "a fiókjában" BB405B, beforrasztott az új készülö oszcilátorába varaktorokként hazai KY130-akat (=1N4001) és vígan hangolta tesztelésnél. Megjegyzem, kitapasztaltuk - készre szerelés után igen jót tesz a magasfrekvenciás részeknek, ha tisztára mossuk tetrachlórral (vigyázat - igen erös oldószer !), nemcsak a fenyögyanta miatt, de az ujlenyomatokat is likvidáltuk. Majd késöbb sikeres közös beszerzés után következtek cserék a kiváló UZ07 és UZ10 gyári keverökre. Micsoda idök voltak, ismertük a szomszédjainkat ! Üdv. JaniK A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
Köszönöm a válaszokat.
Ha kell valakinek akkor posta árában elküldöm neki még a mai napon ha 14 óráig ír nekem. Az első jelentkezőé, de akik megadták a választ a kérdésemre azok elsőbbséget élveznek.
Egy panelből kiforrasztottam 2db elvileg 3,3Vos stabot. Azért gondolom, hogy elvileg, mert a panelen REG felirat volt, és ami rajta van felirat 2933. Adatlapot kerestem, találtam is hasonlót, de a bemenetére kötöttem 6Vot de a kimenetén 3,4-3,5Vot mérek. Igaz csak 1 ledet tettem rá, de ilyenkor nem 3,3Vnak kellene lennie? Csatolom az adatlapot, ami szerintem lehet.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Az 5Vos stabot ha mérem, akkor 5,01-5,00 közt mutatja. De ugyan ez igaz a 12V és többi ilyenre is. Tehát mondhatni pontos.
Nem sok stab van ami ennyire pontos. Úgy ellenőrizheted, hogy fordított polaritással is megméred, akkor "-" előjellel, de ugyanannyit kell mérnie, ha pontatlan a műszer, akkor fordított polaritással mást fog mérni.
Simán is meg fordított polaritással is 3,45V persze előjelhelyesen kijelezve.
Szerk: Megnéztem egy ténylegesen 3,3Vos stabot, az fixen 3,3Vot ad ki. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Hmm. Akkor, ha hibás volt a panel, lehet megtaláltad az okát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |