Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy számomra megoldhatatlan feladattal találtam magam szemben. Adott egy napelemes rendszer, amin digitális ampermérővel szeretném mérni az akkuból kivett áramot. Az eszköznek van egy (+) (-) tápcsatlakozója és 2 db csatlakozó az áramnak. Az a probléma, hogy a tápfeszültségnek az áramtól galvanikusan elválasztottnak kell lenni. Nekem viszont egy akkum van. Sejtem, hogy a dolog megoldható, csak azt ne mondjátok, hogy váltakozóvá kell alakítani, trafóra tenni, és visszaalakítani egyenárammá. Létezik erre kész elektronika vajon? Eddig csak RF és Audio technikai megoldásokat találtam.
Tagyél rá tápnak egy kicsi napelemet egy kicsi akksival.
De én egy olyan árammérőt keresnék ami mehet közös tápról.
HALL érzékelőn alapuló árammérőket ajánlom.
Ez érdekes, hallottam már róla csak még nem foglalkoztam vele. Olvasgatok és ha valamit nem tudok akkor jövök. Most lett ötletem, köszi.
Úgy hiszem, a Hall érzékelő csak AC esetén jó. Akkor eddig a legjobb ötletem a szaggatás, leválasztás majd újra egyenirányítás.
Ez tetszik. És akkor ennek a kimenetét csak simán rákötöm egy árammérőre, akkor megfelelő értéket fog mutatni? Tápnak a leírás alapján 3-5V kell. Pont ma csináltam egy kis 3.3V-os kapcsolóüzeműt.
A dc/dc átalakító pont ilyenre (is) jó, lehet kapni készen is, de akár régi bnc-s ethernet kártyáról is lehet kukázni.
Szia!
A mérőműszer tápfeszültségét le tudod választani DC/DC konverterrel. http://www.soselectronic.hu/?str=12&searchstring=dcdc&code=D10 Innen választhatsz a kész modulok közül, megfelelő be/kimenő feszültség és a teljesítmény a peraméterek. Ezek általában minden kiegészítő alkatrész nélkül már működőképesek. A műszer típustól függően kényes lehet a tápfesz zajára, ezért ebben az esetben esetleg külön szűrőt kell tenni a dc-dc konverter kimenetére. Üdv! Kaszi
DC feszültséget szeretnék mérni leválasztva.
Amit kitaláltam az lehet ,hogy ágyúval verébre, talán valaki tud egyszerűbb megoldást? Esetleg van ilyen kész áramkör, IC ?
Szia!
Mekkora tartományban kell mérned? Csak azért, mert egy egyszerű optocsatolóval is megoldható a probléma, ha viszonylag kicsi a tól-ig tartomány.
U be max 50V 0 tól , U ki max 5V tehát kell közé egy 10 es osztó is
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
Sziasztok!
Egy teensy board-ot kell egy eleg nyers kornyezetben hasznalnom (ipari hidraulikus onjaro szerkezetben, ami tele van magnesszelepekkel, es mindenfelevel ami tonkremehet). A tapegyseg bemeneti jele a 12V aksi illeteve a generator (lattam mar meghibasodott generatort 18 V kimenettel is). Szeretnem a teensyt teljessen biztonsagosnak beilleszteni a rendszerbe, ezert isolalalt tapon gondolkodtam. Erre jutott a valasztasom: http://www.tracopower.com/products/ten8wi.pdf http://www.tracopower.com/products/ten8wi-application.pdf Kerdesem, hogy ezt osszekapcsolhatom-e az aksival illetve a teensyvel mindenfele egyeb komponens nelkul megbizhatoan, ebben a kornyezetben? Vagy mit jelentenek ezek az application notesban? recommended circuit to comply with EN55022 Class A Limits recommended circuit to comply with EN55022 Class B Limits Koszi!
Szia !
Igen, megoldható vele a problémád. Ezek a modulok teljes galvanikus elválasztást biztosítanak.
EN 55022 CISPR 22
Informatikai berendezések - Rádiózavar jellemzők - Határértékek és mérési módszerek A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
Koszi fiuk!
En arra gondoltam, hogy a layoutba van olyan, hogy kondenzatorokat plusszba be kell epiteni. Ennek az elhagyasa, mennyire befolyasolja a biztonsagos mukodest? |
Bejelentkezés
Hirdetés |