Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne hogy a számítógépenben megolvadt egy +12 V vezeték ami a videókártyámhoz ment.Szerintettek mi okozthata ezt.
Köszönöm a válaszokat.A PC - nek szerencsére semmi baja nincs.
A tápkábel? Akkor ha valami olyan részhez hozzáér, amihez nem kéne, akkor az gáz. Valami károsodni fog elvileg. Szigeteld le szigszallaggal!
Ezekszerint sokat eszik a kártyád.
![]() A hűtőventi nem szorul?
Az egész vezeték leolvadt. A tápot már ugyan kicseréltem. A számítógép többi hardvere tökéletesen működik.Csak attól tartok hogy ha még egyszer netán bekövetkezne,akkor az egész gép tönkre megy.
Szerintem átkéne nézni a kártyát, nem zárlatos-e valami. (pl egy kondi)
Ment a gép, amikor észlelted a dolgot? Mi a kártya típusa? Előőte nem figyeltél fel forró alkatrészre?
füst volt?
(ha a tápkábelt egy pill. ösze érinted a gép azonnal lekapcsol csak a 230ról lekapcsolva indul újra)
A tápkábel a gép működése közben olvadt le ,sőt füstölt is.A karin nem láttok semmilyen szemmel látható sérülést.
Venti? (Nem válaszoltál!)
Lehet elszállt a hűtés a kártyán?
Huhh, ez durva. És még működik ? Mármint a vidkari.
Akkor alaposan át kell vizsgálni a kártyát.
Mást nem tudok mondani.
Hát igen, vagy a kártya rossz, vagy az előző táp vezetékei voltak gyengék, rosszminőségúek. Mondjuk nem irtad hogy hol olvadt meg, de akkor gondolom hogy nem a csatlakozőnál. Mert ha ott, akkor lehet hogy rosszul érintkezett, és azért melegedett át.
Ja és gusztustalan az anyagspórolás a mai gagyi tápoknál, kihagynak mindent amit lehet, pl szűrés, vezetékek vékonyak. 286 osom 200W os tápján vastagabbak a vezetékek mint a mai 400 asokoén..
Szia !
Azért olvadt el a vezeték, mert zabál a videokártya, a táp csati meg laza volt, ezért melegedett. Cseréld ki a vezetékeket, és figyelj rá, hogy a VGA kártya tápcsatlakozása elég szoros legyen. Csak tippelek VGA ATI 9800 Pro. Ha igen, nem te vagy az első aki igy járt :yes: Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |