Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internet elosztása több gépre
Lapozás: OK   3 / 4
(#) ekkold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Ez egy switch, nem router. Valoszinuleg a modemed latja el a router funkciot, ezert kellett azt konfiguralnod. A switch pedig csak a helyi halozatot kezeli. Ez is jo megoldas, de nem ez az altalanosan alkalmazott, mert ezt nem minden modem tudja.
(#) tomekom hozzászólása Feb 17, 2012 /

Kedves Kadarist
és hogy nyitom meg a router-t hogy tudjak rajta állítani?
(#) kadarist válasza tomekom hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Van egy IP-cím, amit a böngésző címsorába kell beírni, majd enter. Valami ilyesmi lesz: 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, de a roter könyve megmondja. Persze ha megvéltoztatták, akkor szinte akármi lehet. Ha jó a beírt cím, akkor jelszót kér a belépéshez a router, ami alapesetben a "admin" szokott lenni.
(#) ekkold válasza tomekom hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Altalaban bongeszobol (firefox, opera, chrome) lehet elerni a beallitasokat az alabbi cimek valamelyiken:
192.168.0.1
192.168.1.1
192.168.2.1
Az alapertelmezett nev/jelszo: admin/admin amit erdemes megvaltoztatni kesobb.
(#) kadarist válasza tomekom hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Van még itt egy szép összefoglaló a témában.
(#) VIM válasza tomekom hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Szia! Rakd össze így de előbb a router telepítése szerint kell eljárni. PC-d fel fogja ismerni a hozzáadott hardvert. A lényeg a kábelnél lesz ha jól emlékszem, mert nekem is az egyik UTP kábel-el volt gondom. A patch és cross over kábelek bekötése eltérő de a lényeg, hogy ne használj két egyforma kábelt (patch-t).
(#) Inhouse válasza tomekom hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

A TP-Link routered alap IP címe 192.168.1.1.
Még mindig nem derült ki egyértelműen, hogy az a modem ADSL, vagy kábelmodem, esetleg más...

Üdv
Inhouse
(#) hobele válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

szia nekem egyik gép-se tudja lekérni az ip-t az usb kábelről
(#) bocsika hozzászólása Nov 1, 2012 /

Új lakásba költöztünk, ahol kiépítettünk 100 Mbit-es UTP hálózatot, és koaxot is.
Nincs TV készülékünk, és talán nem is lesz, de több PC van rákötve az UTP hálózatra.

A koax kihasználatlan volt idáig.
Most merült fel, hogy jó lenne legalább a földfelszíni DVB-T adást fogni és PC-n nézhetővé tenni.
Esetleg a távoli jövőben előfizetünk kábeltévére, és azokat a csatornákat is szeretnénk PC-n nézni.
Jelenleg 2 PC-n nézünk egyszerre TV-t, de lehet, hogy ez 3-4-re mövekszik később.

Kérdés: hogyan célszerű ezt megoldani?
- koax hálózatra rátenni az analóggá alakított jelet, és minden egyes PC-nél levenni?
- Valami szerver jellegű gépet beállítani, ami UTP hálózatra ráteszi a kívánt TV adás streamet, és azt levenni a PC-ken?

Mit javasoltok?
Anyagilag nem szeretnék túl sokat rákölteni, de ha fokozatosan kell beruházni, akkor az még elmegy.
Abszolút elektro amatőr vagyok, úgyhogy kérem a türelmet, ha hülyeséget kérdezek.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
(#) kadarist hozzászólása Nov 1, 2012 /

Szia!
Szerintem egy jó megoldás van, mégpedig az, ha mindegyik számítógépbe tesztek egy DVB-T tunerkártyát és mindegyik tunerkártyának adtok antennajelet egy aktív (erősítős) elosztón (splitter) keresztül.
(#) roland920901 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Hello!

Hosszú lakásunk van, és a routher nem viszi átt a jelet a másik végébe a lakásnak. és nem megoldható hogy középtájt legyen elhelyezve. Javasolt az erősebb routher beszerzése? vagy van valamilyen módszer, hogy mind a két részében a háznak lehessen netezni ?
(#) roland9 hozzászólása Máj 8, 2013 /

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lett, hogy a "nagy házba" van kábelmodem és hozzá egy wifis router de a "kisházban már nem tudom venni a wifi jelet akár hova pakolom a wifit. A kisházban van kábel TV és arra gondoltam, hogy ha szereznék egy kábel modememet és azt rákötném a kábel TV-re mint a "nagyházba" ahogy van akkor az menne-e?
Vagy a másik ötletem mivel a "nagyházba" lévő modemen van 2db telefon csatlakozás is és az egyik csatlakozót használjuk is mi lenne ha a másik csatlakozóra pedíg modemet raknák rá?
Vagy csak simán húzzak ki egy UTP kábel és a végére egy routert?

Melyik lenne a legjobban járható út?
(#) Inhouse válasza roland9 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Idézet:
„Vagy csak simán húzzak ki egy UTP kábel és a végére egy routert?

Igen. A többit pedig gyorsan felejtsd el...
(#) bbb válasza roland920901 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Egy másik router, amin beállítod a WDS nevű csodát, azaz veszi a wifi jelét és ossza is tovább. Én is ezt csináltam idehaza és tökéletesen bevált. Ehhez én a TPLINK TL-WR841N-es routert használom, elég stabilan teszi a dolgát. Ennek a második routernek csak áramot kell adnod és jól beállítanod, hogy működjön a dolog.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Routere válogatja...

Meg az is, hogy milyen titkosítási szinten tudja....
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Majd kihúztam a drótot, úgyis volt itthon
(#) Csongi_ hozzászólása Aug 18, 2013 /

Udv!
Itt falun olyan internet van, hogy TV kabelen keresztul jon, egy modembe, amibol van 2 LAN kijovetel. Az egyik LAN megy egy masik modembe, amibe telefont kell csatlakoztatni. A masik LAN kijovetelre kotottem egy ilyen elosztot, es bekotottem a 2 szamitogephes a hazba. A net, olyan, hogy bekell irni egy felhasznalonevet, egy jelszot, es mikor bekapcsolod a szamitogepet, kell csatlakoztatni. A problemam az, hogyha az egyik gepen csatlakoztatom a netet, a masik gepen mar nem lehet, azt irja, hogy ellenorizzem a felhasznalonevet es a jelszot.
A tegnap delutan mukodott mindket gepen a net, ma reggel is, de veletlenul kihuzodott az eloszto tapja, es azota megint nem megy.

Mi hibaja lehet ez?
Hogyan tudom megoldani, hogy mukodjon mindket gepen?
Lehet, hogy egyik gepen keresztkoteses kabelt kellene hasznaljak?
(#) kadarist válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia!
Ne switch-et használj, hanem routert. A routernek egyszer megadod a felhasználó nevet és a jelszót, és utána ő fog automatikusan csatlakozni az internetre. A routerre pedig több számítógépet is ráköthetsz úgy, hogy azok nem fogják egymást zavarni.
(#) Csongi_ válasza kadarist hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

De ma reggel es tegnap este is mukodott igy. Routerem nincs.

Áramtalanítsd le az összes hálózati eszközt majd kapcsold be ezeket és ezután próbálj meg felcsatlakozni.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013

Megprobaltam, de igyse mukodik. Igy is csak az egyik gepen megy.

Ha a modembe dugod be (switch nélkül) a nem csatlakozó számítógépet, akkor a tud csatlakozni?

Nem mukodik ugy se, hogy csak a ket gep van a modemre kotve. Ezutan visszakotottem ugy ahogy regebben volt, es most ujbol megy.

Mert régebben hogyan volt? Switch nélkül?

A ket LAN kozul egyik a telefonhoz, masik a Switchbe, onnan pedig a ket PC-hez.

És amikor rossz volt, akkor hogyan volt kötve? A telefon LAN-jába volt csatlakoztatva a másik számítógép?

Ugyanigy volt kotve akkor is, csak veletlenul kikapcsolodott a switch tapja, es azutan nem ment.

Na és akkor mitől lett jó? Magától helyrejött?

Mondhatjuk ugy is.

Ezért nem kellett volna rögtön beírni a fórumba. Mielőtt pánikba esel és beírsz, gondolkodj és cselekedj!
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem