Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   43 / 82
(#) Action2K válasza vzoltan87 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia! A készülékeket nem 25-28 fokos szobába tervezik (legalábbis ezeket az olcsókat nem). Ezért, egy kis kényszerhűtéssel tudtad orvosolni a dolgot. Majd akkor nézd meg mit csinál, ha 20-22 fok lesz csak a szobában.
Ha rendes a boltos, akkor kicseréli, bár semmi garancia nincs arra, hogy a másik ne csinálná ezt.
(#) vzoltan87 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Hűtőrács nincs rajta kívülről. Mivel pár hete üzemel, ezért annyira beporozódva sem lehet. Ez a nyári meleg megviseli kicsit, és épphogy csak rá kell lehelnie a ventillátornak, már is működik. Nagyon a határon működik, de ha hűvösebb lesz, szerintem télen is be fog melegedni, csak később. Annyira még csak olcsó készüléknek sem nevezhető, mert modulátoros, és az kétszer annyi (11.000), mint a többi. Az antennaerősítő tápegysége nem okozhatja ezt a többlethőt esetleg?
(#) kameleon2 válasza vzoltan87 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia! A mostani időjárás egyáltalán nem nevezhető standardnak. Ettől eltekintve, mivel te pénzt adtál egy termékért - vissza is kérheted a nem megfelelő működésért, hiszen ez egy vismaior helyzet. A pénzből pedig venni kell egy másik gyártmányt, ami talán jobb hőtűréssel rendelkezik. Ha öregebb lenne a gép és nem lenne esély visszavinni, nyilván javasolnám a hűtőközeg és a hűtőfelület javítását, növelését. Esetleg peltier elemes (csendesebb mint a venti) hűtését.
(#) hotib válasza vzoltan87 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia,
Amennyivel előbb viszed vissza, annyival hamarabb lesz (esetleg) másik. Hidd el, tisztában vannak vele, hogy fűt, mint állat. A szervizben ne ezzel kezd, hogy melegszik, meglátod, szinte azonnal erre kérdeznek majd rá (jó-e a szellőzése, stb.)
Amit írtál, az sajnos úgy van, elő fordulhat, hogy egy hónapig nem lesz semmi. El kell olvasni a garjegyen az apró betűt, mennyi idő után kell csere készülék, stb.

Ha szerencsés a helyzet, azonnal kicserélik. Nem szervizes vagyok, de kb. 6 éve foglalkozom (hivatalból set top box-szal is, néhányat kipróbáltam már. Lehet valami új chipkészlet, mert egy másféle doboznál is azt tapasztaljuk, hogy tojást lehet sütni rajta. Igaz, azon kívül is érezni.
(#) kadarist válasza vzoltan87 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Ha nincs rács, akkor vágjál rá nyílásokat.. A ventilátorbeépítéshez is meg kell bontani a dobozt, akkor meg úgyis ugrik a garancia.
(#) Dióda válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Ez érdekes meglátás de erre csak egy kérdésem lenne de nemcsak hozzád hanem mindenkihez.

Másik országban ahol szintén forgalmazzák ezeket a készülékeket és alapjáraton ilyen vagy esetleg még magasabb hőmérsékleten kell üzemelnie (délebbre gondolok) ott 10percenként rohangálnak vissza velük mert nem bírja a készülék a klímát?
Az hogy rendellenesen fűt az akármi miatt elképzelhető.

Gondoljukn bele ha ezt az elvet nézzük akkor a tengerparton vagy épp afrika fölső országaiban nem lehetne koncertet hangosítani mert a melegtől szétmenne a cucc .Eléggé tré gondolat.

vzoltan87 -nek üzenem vidd vissza és nézzék meg mi a baja ha meg gyári hibás akkor cseréljék.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 12, 2013 /

Hali!
Ugyan ez a gondom, de nekem csak a hang megy el. Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Dióda hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Nem kell ennyt spekulálni, a készüléknek szo nélkül kell türnie az ilyen hömérsékletet is, vagy ki kell kapcsolodnia - de ezt neked vlaahogyan a tudtodra kell adni ( valamilyen kod a displayen stb.). Ha ezt nem teszi, akkor vacak, viheted vissza.
(#) kameleon2 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Had korrigáljak kicsit. Igen, 70 fok is előfordulhat, csakhogy nem ilyen magas páratartalom mellett, mint nálunk mostanság. Én nem vagyok vizsgálati jogosultsággal ellátott mérőhely, de gyanítom, hogy ez a két tényező együtt okozza a több galibát, nem pusztán a hőmérséklet. Volt berendezés, amit 70 fokban is használtunk, de a gyártó kikötésében szerepelt, hogy emellett nem fordulhat elő páralecsapódás. Ha azonban nincs szárító berendezés a helyiségben (mert miért lenne?) akkor simán akár csöpöghet is a pára a készülékből. Ahol mi dolgoztunk emiatt lett egy Menerga beépítve. Gondolom ez családi ház esetén kissé túlzás, bár van az a pénz.....
(#) kadarist válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Azért én megnézném azt a beltéri egységet, amelynél 70 fok mellett páralecsapódás alakul ki a lakásban, a tévé mellett.
(#) kameleon2 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Vidd be egy medencetérbe, ahol 80% a páratartalom, vagy egy gőzkabinba . Persze, hogy nincs 70 fok, de a 41 sem általános. Régen amikor azt a szót elkezdték nálunk használni: "kánikula" Az bizony 30 fokot jelentett. Az első Monétel kártyás telefonok már attól is kinyiffantak.....
(#) kadarist válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Én az utóbbi néhány hétben elég sok ilyen fajta beltérit állítottam be és egyiknél sem tapasztaltam hasonló hibát. Ez bizony a készülék hibája és nem kell a nagy melegre fogni.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Nem gondolnám, hogy nálunk trópusi körülményekre kialakított berendezéseket kellene forgalmazni. Az egy külön kategória, és nálunk azért minden szélsőség ellenére nem tartunk ott.
Én csak azt nem értem, miért nem lehet visszavinni, nem csak hogy garanciás, még szavatossági problémái is vannak. Egyszerűen nem alkalmas arra, amire készítették.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Ha visszaolvasol ezt nem is vitattam, sőt ugyanezt javasoltam. Ennek ellenére 41 fok régebben a katonai kategóriába tartozott az alkatrészek hőtűrését illetően. A Texas egyes katonai célra gyártott digitális IC sorozatai is maximum 55 fokot bírtak ki.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

A 0 - 70 fok a Texasnál még bőven a kommersz kategória. A MIL spec nél a hőmérsékleti tartomány sokkal szélesebb, (-55 - +125) még pozitív irányban is, de más környezeti előírások is vannak. Páratartalom, gyorsulás, stb.
De jelen esetben nyilvánvaló tervezési problémák vannak.
(#) Action2K válasza Dióda hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Más és más klímájú országokba, kontinensekre más és más eszközöket gyártanak. A mellékelt kép a beltéri manuáljából van és igen, jól látjátok, csak 40°C-ig használható.
Alább olvasható a sztenderd szabvány tartományok:

Commercial grade: 0 °C to 70 °C (sometimes −10 °C to 70 °C)
Industrial grade: −40 °C to 85 °C (sometimes −25 °C to 85 °C)
Military grade: −55 °C to 125 °C (sometimes -65 °C to 175 °C)

És igen, Afrikában bedöglenek az ide, Európába gyártott cuccok nagy része. Tudom, mert voltam Kairóban, sőt a Líbiai-sivatagban is, ahol árnyékban 53°C volt.

Strong.JPG

(#) kadarist válasza Action2K hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Idézet:
„A készülék egy 25-28fok hőmérsékletű szobában van.”

Köszönjük a megerősítést! Mehet vissza a kereskedőjéhez.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Mint a huzat. Csak azt nem értem, miért kell ezen ennyit rugózni.
(#) proba válasza vzoltan87 hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Azt azért remélem az antenna tápja véletlenül sem jut bele a vevőbe ...
(#) mraulajos válasza proba hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Hali!
Idézet:
„az antenna tápja véletlenül sem jut bele a vevőbe ...”

Ezt hogy kell érteni? Ennek az antennának az RF csatlakozóba megy a táp, tehát valamilyen formában bele jut a vevőbe.? Nekem legalább is így van.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Nem megy bele, mert a tápfeladóba (dugó) épített kis kondenzátor megakadályozz azt.
(#) pittosi hozzászólása Aug 20, 2013 /

Van egy belltérim Columbia , 5 digi adó jőn rajta, de, a RTL club nem foghato MPG-4 DVB-T
Azt nem értem, mért nem jőn az rtl?
Az kereskedelmi tv mért benyolitják a vételet ?
A texkoba kapható setbox rajta van az
RTL logoja de az is DVB-T. Valóban jón rajta az rtl vagy csak blőf?
(#) kadarist válasza pittosi hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Szia!
A TV2 fogható?
(#) satlokk válasza pittosi hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Szia!
Szerintem antenna problémád van,kevés a "C" mux vételijelszintje.
(#) pittosi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

M1, M2, Duna HD, Duna Wörd. MTVA. info.
Ezek jönek be intereten néztem a RTLclub c jőn .
De mért nem szabadon fogható
Mért mem olyan mind a többi?
(#) Leraz válasza pittosi hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Itt tájékozódhatsz és kérdezhetsz.
(#) kadarist válasza pittosi hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Szabadon fogható az is. Az antennáddal lesz gond vagy nem automata kereséssel keresed a csatornákat.
(#) proba válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Elméletben igen, a gyakorlatban akármi is lehet, némely csatlakozó eléggé hitvány, esetleg némi szerelési hiba...
Ami még eszembe jut róla, eléggé hitvány kondenzátort szoktak pakolni az adapter részébe, az is tud változatos hibákat produkálni. (lehet a ventivel is az adaptert hűtöd, nem a beltérit.)
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2013
(#) kadarist válasza proba hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Elnézést, akkor pontosítok: az antennán kívül a kábelezés, a csatlakozók és a helytelen távirányító-kezelés is okozhatnak ilyen problémát.
(#) kadarist hozzászólása Aug 22, 2013 /

A számlával együtt megküldték a frekvenciacsere első ütemének értesítőjét.

DSC_0412.JPG

Következő: »»   43 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem