Fórum témák
» Több friss téma |
A vita elkerülése érdekében itt a 9-dik oldal alján a megfejtés Bővebben: Link . Mostanség töbször is alkalmaztam.
És azon kívül, amit Kovabe belinkelt a 1616-os 4.2-es telepítői leírásból:
Idézet: „2.10 Zónavezetékezés Az összes zónatípus az 5.2 fejezetben található meg. A zónák vezetékezésére több eltérő lehetőség van a választott programozási opció szerint. A panel programozható felügyelt alapállapotban zárt (NC), egyszeres lezárású (EOL), kettős lezárású (DEOL) huroknak. Az alappaneli 8 zónára megadhatunk más típusú lezárást is, mint a rendszer alapbeállítása a [101]..[108] Szekcióban az opció 14..16 beállításával.” Ezen már én sem vitatkozom tovább. Tessék olvasni!
Üdv
Amikor beütöttem a 014 1 kódot ezzel aktiváltam hogy a beélesitést egy a kikapcsolást két csippantással jelezze,amit meg is tesz a rendszer,de viszont amikor beélesitek,és megsértem valamelyik zónát továbbra sem kapcsolja be a szirénát,csak telefonra jelez. A 1616 os központnál hol van olyan kód ahol aktiválni tudom(vagy hogyan kell aktiválni) hogy hangos riasztást kapjak,és nem csendeset. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Szerintem a 014-et kapcsold ki mert meglincselnek a szomszédok
![]() Minden zónát be kell állítani hogy hangos legyen a te esetedben 101-116-ig 1 bit be
Én kérek elnézést, régen szereltem már 1616 ost és a 4.1 v leírása volt a fejemben
Köszi szépen a segitséget.
Ma már gondoltam én is erre,hogy ha nem kapok itt valakitől segitséget,akkor kipróbálom a 101-106 között(ennyi zónám van és minden zónánál egy egyest nyomni),és ha minden húr szakad,akkor is még ott van a reset vissza a gyárira és kezdem előről a programozást. Mostmár bizom benne hogy ezzel megoldódik a gondom. A 014 1-et meg valóban ki fogom kapcsolni,mert különben az utca is tudja mikor üres a ház. Mindezt majd holnap napközben fogom beállitani,meg lepróbálni.Ilyenkor már nem akarok riasztani. Üdv mindenkinek,és jelentem a fejleményeket.
Üdv mindenkinek!
Tegnap hiába próbálkoztam a parancsbeirásokkal (ledekkel jelezte is hogy a zónák mind aktiválva vannak hangos riasztásra) de mégsem volt hajlandó kapcsolni a szirénát. Ekkor szoftveresen lereszetteltem az egész központot,majd ujraprogramoztam. Mondhatni hogy igy már majdnem minden rendben(*0 és kódbeirással aktiválódik,hangosn riaszt,telefonra is hiv),de nem tudom aktiválni a 7-es zónát. Megadtam neki: *8 5555 020 07## meg a : *8 5555 001 01 03 03 03 03 03 22 00 ## parancsot,de nem reagál a távirányitóra(szoftver resett előtt azzal nem volt gondom,rendesen működött) Most mi a csoda lehet vele,hogyan tudnám elfogadtatni vele?Vagy jöhet az ujabb reset???
202 szekció 7. zóna engedélyezése.
OK köszi,mindjárt megpróbálom,és jelentem is.
Üdv
Megpróbáltam ééés MŰKÖDIK.
Nagyon szépen köszönöm a segitséget. Legszivesebben most küldenék egy jó nagy korsó sört(ebben a nagy melegben). Öriási segitség volt. Mégegyszer köszi.
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy milyen kommunikátort vegyek, s ajánlottátok a Mobisec Diamondot meg a Tell minit. Megnéztem az adatlapokat s ha jól láttam a Mobisec Diamond esetében ha elnevezem a zónákat, akkor azt elküldi azt az sms-ben, s nem csak a zóna számát (a Tell mini meg csak a zónaszámot küldi el). Ezt jól silabizáltam ki, meg tudja valaki erősíteni? Ezzel kapcsolatban kérdésem még, hogy akkor ennek külön trafó, külön doboz, külön akksi kell? Más: Új érzékelőket szeretnék feltenni már élő zónára, a szerelés időtartamára teljesen ki kell kapcsolnom a rendszert? (Le szeretném forrasztani vezetékek végeit, miközben a másik ugye be van kötve a panelbe) Ezt akkor hogyan, sziréna akksi ki, tápfesz lekapcsol, riasztó akksi ki?
Sziasztok!
DSC PC1616-os központ esetében mit és hol kell programozni, hogy lássa a zónabővítő modulhoz kapcsolt zónákat? A jumper elméletileg jól van beállítva, B és C zárt, A nyitott. 7-től 11-ig szeretném a bővítést. (1-től 6-ig rendben működik a riasztó)
Rendszerfelügyelet engedélyezése, végigveszi a buszon lévő eszközöket. (kb 1 perc)
[*][8][Telepítői kód]902 ellenőrzés: [*][8][Telepítői kód]903 LEDes billentyűzeten a a 9. LED világít ha felismerte az első zóna bővítőt
7-11-ig nem lehet.
Az első zóna a bővítőn a 9. Tehát 9-16 zónákat kell programoznod a 001 szekcióban, és a 203 szekcióban is engedélyezni kell őket.
Sziasztok! DSC PC1616-os alaplapom van szeretnék egy zónát kiiktatni ideiglenesen . Szeretném megkérdezni ,hogyan tudnám,válaszokat előre is köszönöm!
Szia
*8, zona de két digittel és kettöskereszt.
Kovabe csak elütötte a számot! [*][1] a zóna kiiktatás. Lehet, hogy kód is kell ezután. A többi úgy, ahogy előttem már szó volt róla, kétszámjegyes zónaszám és [#].
Üdv.
Volna egy kérdésem: ha a 1616 központnál kikapcsolom a *8 5555 016 1## Ac hiba kijelzést,akkor ha áramkimaradás van,a központnak nem szabad telefonra jelezni,vagy van még vahol be kell állitani hogy ne jelezzen?
Takarítás közben ezt találtam ha valakinek jó egészségére!
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
Köszönöm a segítségeteket, a bővítő hibásodott meg. Azt gondoltam, hogy valamit én állítottam be rosszul, de egy új modullal gond nélkül működik minden.
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségetek kérni. (Amatőr vagyok riasztó témában) A DSC PC1864-es riasztómhoz szereztem egy Mobisec Diamond vonalpótlós GSM kommunikátort. (A kommunikátor képes ContactID-ből sms-t konvertálni) Nagy nehezen sikerült összeraknom. Az egység szépen működik, jön az SMS, utána felhív. Azonban a riasztást sehogy sem tudom nyugtázni. (Legalábbis én nem tudom hogyan kell.) Elvileg valamelyik dokumentáció azt írta, hogy elég felvenni a vonalat, de én hiába veszem fel, nyomogatom a gombokat mégsem történik semmi. Illetve történik, mert hívja a Diamond-ba beírt következő számot meg küldi az SMS egészen odáig amíg a központ fel nem adja a próbálkozásokat. Utána természetesen 4-es kommunikációs (FTC) hibát ad a DSC Amit csináltam: 301: 5555 310:1234FF 350: 03, (A 2. telefonszámhoz tartozó maradt 04) A Diamond-ba beírtam a két számot +3670XXXXXXX, +3670YYYYYYY (SMS után kérek hívást bepipálva) Esetleg tud valaki segíteni? Sziasztok, Tamás
Nem kell felvenni csak ki kell nyomni!
A riasztásszámlálót nem ártana bekapcsolni vagy kisebbre venni! 301az jó gondolom 302 303 üres. a 350 -be a 2.telefonszám legyen 00 310 -et szerintem üresen kellene hagyni. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2013
Szia Kovabe,
De okostelefonnal fogadtam a hívást. Szerinted okozhat ez valami gondot?
Szia Kriszto,
Egyszer kinyomni is próbáltam (korábban). Ennek ellenére a GSM modul hívta a következő számot. Úgy tűnik mintha a GSM modullal lenne valami, hiszen ha érzékelte volna a nyugtát nem hívta volna a következő számot (gondolom én), mivel a számok a modulba vannak tárolva és nem a központba. Az nem okozhat szerinted gondot, hogy ha kinyomom a telefonom, a hangpostára irányít? A riasztásszámlálót nem babráltam, meg fogom nézni a beállításait. 302, 303-ban F van. Vagy végig kellene írni FFFF....-el? 350-ben 00-at kell írni vagy AA-t (A DSC-könyvbe 00-ról nem írnak semmit) ? 310-ben mit jelent az üres? A Diamonba az egyéb fülön lehet állítani a kicsörgési időt, meg a beszélgetési időt. Gyárilag ezek elég magasra lettek állítva. Azt kellene tudni, hogy a beszélgetési idő lejárta után vajon a modul küld-e nyugtát. Mert akkor egy alacsonyabb értékre venném. Nem nagyon van több ötletem.....
Szia!
Próbáld ki hangposta nélkül! 302, 303 jó az F nem kell végig 350-ben legyen mind a kettő 03 mert az a contact id A 310 neked nem kell , maradhat a gyári 1234FF Lehet frissíteni kellene a diamondot mert az egyéb fülek alatt be lehet állítani a körhívást (mindenki nyugtáz) , a régi verzió valószínű mindkét telefonszámot tárcsázza. Innen letöltöd és frissíted: http://www.riasztobolt.hu/4898.mobisec-diamond-gsm-modul-vonalpotlo...s.html |
Bejelentkezés
Hirdetés |