Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   179 / 282
(#) Kovabe válasza djuri hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

A vita elkerülése érdekében itt a 9-dik oldal alján a megfejtés Bővebben: Link . Mostanség töbször is alkalmaztam.
(#) MPi-c válasza djuri hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

És azon kívül, amit Kovabe belinkelt a 1616-os 4.2-es telepítői leírásból:
Idézet:
„2.10 Zónavezetékezés
Az összes zónatípus az 5.2 fejezetben található meg.
A zónák vezetékezésére több eltérő lehetőség van a választott
programozási opció szerint. A panel programozható
felügyelt alapállapotban zárt (NC), egyszeres lezárású (EOL),
kettős lezárású (DEOL) huroknak. Az alappaneli 8 zónára
megadhatunk más típusú lezárást is, mint a rendszer alapbeállítása
a [101]..[108] Szekcióban az opció 14..16 beállításával.”

Ezen már én sem vitatkozom tovább. Tessék olvasni!
(#) BlackForce válasza djuri hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Üdv
Amikor beütöttem a 014 1 kódot ezzel aktiváltam hogy a beélesitést egy a kikapcsolást két csippantással jelezze,amit meg is tesz a rendszer,de viszont amikor beélesitek,és megsértem valamelyik zónát továbbra sem kapcsolja be a szirénát,csak telefonra jelez.
A 1616 os központnál hol van olyan kód ahol aktiválni tudom(vagy hogyan kell aktiválni) hogy hangos riasztást kapjak,és nem csendeset.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
(#) DkGrinder válasza BlackForce hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Szerintem a 014-et kapcsold ki mert meglincselnek a szomszédok
Minden zónát be kell állítani hogy hangos legyen a te esetedben 101-116-ig 1 bit be
(#) djuri válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Én kérek elnézést, régen szereltem már 1616 ost és a 4.1 v leírása volt a fejemben
(#) BlackForce válasza DkGrinder hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Köszi szépen a segitséget.
Ma már gondoltam én is erre,hogy ha nem kapok itt valakitől segitséget,akkor kipróbálom a 101-106 között(ennyi zónám van és minden zónánál egy egyest nyomni),és ha minden húr szakad,akkor is még ott van a reset vissza a gyárira és kezdem előről a programozást.
Mostmár bizom benne hogy ezzel megoldódik a gondom.
A 014 1-et meg valóban ki fogom kapcsolni,mert különben az utca is tudja mikor üres a ház.
Mindezt majd holnap napközben fogom beállitani,meg lepróbálni.Ilyenkor már nem akarok riasztani.
Üdv mindenkinek,és jelentem a fejleményeket.
(#) BlackForce válasza BlackForce hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Tegnap hiába próbálkoztam a parancsbeirásokkal (ledekkel jelezte is hogy a zónák mind aktiválva vannak hangos riasztásra) de mégsem volt hajlandó kapcsolni a szirénát.
Ekkor szoftveresen lereszetteltem az egész központot,majd ujraprogramoztam.
Mondhatni hogy igy már majdnem minden rendben(*0 és kódbeirással aktiválódik,hangosn riaszt,telefonra is hiv),de nem tudom aktiválni a 7-es zónát.
Megadtam neki:
*8 5555 020 07##
meg a :
*8 5555 001 01 03 03 03 03 03 22 00 ##
parancsot,de nem reagál a távirányitóra(szoftver resett előtt azzal nem volt gondom,rendesen működött)
Most mi a csoda lehet vele,hogyan tudnám elfogadtatni vele?Vagy jöhet az ujabb reset???
(#) Syn7h37ic válasza BlackForce hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

202 szekció 7. zóna engedélyezése.
(#) BlackForce válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

OK köszi,mindjárt megpróbálom,és jelentem is.
Üdv
(#) BlackForce válasza BlackForce hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Megpróbáltam ééés MŰKÖDIK.
Nagyon szépen köszönöm a segitséget.
Legszivesebben most küldenék egy jó nagy korsó sört(ebben a nagy melegben).
Öriási segitség volt.
Mégegyszer köszi.
(#) lzh6k4 hozzászólása Aug 5, 2013 /

Sziasztok!

Korábban kérdeztem, hogy milyen kommunikátort vegyek, s ajánlottátok a Mobisec Diamondot meg a Tell minit. Megnéztem az adatlapokat s ha jól láttam a Mobisec Diamond esetében ha elnevezem a zónákat, akkor azt elküldi azt az sms-ben, s nem csak a zóna számát (a Tell mini meg csak a zónaszámot küldi el). Ezt jól silabizáltam ki, meg tudja valaki erősíteni?

Ezzel kapcsolatban kérdésem még, hogy akkor ennek külön trafó, külön doboz, külön akksi kell?

Más: Új érzékelőket szeretnék feltenni már élő zónára, a szerelés időtartamára teljesen ki kell kapcsolnom a rendszert? (Le szeretném forrasztani vezetékek végeit, miközben a másik ugye be van kötve a panelbe) Ezt akkor hogyan, sziréna akksi ki, tápfesz lekapcsol, riasztó akksi ki?
(#) levaitamas hozzászólása Aug 7, 2013 /

Sziasztok!
DSC PC1616-os központ esetében mit és hol kell programozni, hogy lássa a zónabővítő modulhoz kapcsolt zónákat? A jumper elméletileg jól van beállítva, B és C zárt, A nyitott. 7-től 11-ig szeretném a bővítést. (1-től 6-ig rendben működik a riasztó)
(#) DkGrinder válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Rendszerfelügyelet engedélyezése, végigveszi a buszon lévő eszközöket. (kb 1 perc)
[*][8][Telepítői kód]902

ellenőrzés:
[*][8][Telepítői kód]903

LEDes billentyűzeten a a 9. LED világít ha felismerte az első zóna bővítőt
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

7-11-ig nem lehet.
Az első zóna a bővítőn a 9. Tehát 9-16 zónákat kell programoznod a 001 szekcióban, és a 203 szekcióban is engedélyezni kell őket.
(#) huferry hozzászólása Aug 10, 2013 /

Sziasztok! DSC PC1616-os alaplapom van szeretnék egy zónát kiiktatni ideiglenesen . Szeretném megkérdezni ,hogyan tudnám,válaszokat előre is köszönöm!
(#) Kovabe válasza huferry hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Szia
*8, zona de két digittel és kettöskereszt.
(#) MPi-c válasza huferry hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Kovabe csak elütötte a számot! [*][1] a zóna kiiktatás. Lehet, hogy kód is kell ezután. A többi úgy, ahogy előttem már szó volt róla, kétszámjegyes zónaszám és [#].
(#) huferry válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

köszi
(#) huferry válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

köszi
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Igaz, köszi a javitást.
(#) BlackForce hozzászólása Aug 13, 2013 /

Üdv.
Volna egy kérdésem:
ha a 1616 központnál kikapcsolom a *8 5555 016 1## Ac hiba kijelzést,akkor ha áramkimaradás van,a központnak nem szabad telefonra jelezni,vagy van még vahol be kell állitani hogy ne jelezzen?
(#) titike01 hozzászólása Aug 15, 2013 /

Takarítás közben ezt találtam ha valakinek jó egészségére!
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 16, 2013 /

Köszönöm a segítségeteket, a bővítő hibásodott meg. Azt gondoltam, hogy valamit én állítottam be rosszul, de egy új modullal gond nélkül működik minden.
(#) Tomk hozzászólása Aug 21, 2013 /

Sziasztok!

A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségetek kérni. (Amatőr vagyok riasztó témában)

A DSC PC1864-es riasztómhoz szereztem egy Mobisec Diamond vonalpótlós GSM kommunikátort. (A kommunikátor képes ContactID-ből sms-t konvertálni)

Nagy nehezen sikerült összeraknom. Az egység szépen működik, jön az SMS, utána felhív.

Azonban a riasztást sehogy sem tudom nyugtázni. (Legalábbis én nem tudom hogyan kell.)

Elvileg valamelyik dokumentáció azt írta, hogy elég felvenni a vonalat, de én hiába veszem fel, nyomogatom a gombokat mégsem történik semmi. Illetve történik, mert hívja a Diamond-ba beírt következő számot meg küldi az SMS egészen odáig amíg a központ fel nem adja a próbálkozásokat. Utána természetesen 4-es kommunikációs (FTC) hibát ad a DSC

Amit csináltam:
301: 5555
310:1234FF
350: 03, (A 2. telefonszámhoz tartozó maradt 04)

A Diamond-ba beírtam a két számot +3670XXXXXXX, +3670YYYYYYY (SMS után kérek hívást bepipálva)

Esetleg tud valaki segíteni?

Sziasztok,
Tamás
(#) Kovabe válasza Tomk hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Szia
Nem okostelefonod van véletlenül?
(#) krisztoo válasza Tomk hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Nem kell felvenni csak ki kell nyomni!
A riasztásszámlálót nem ártana bekapcsolni vagy kisebbre venni!
301az jó
gondolom 302 303 üres.
a 350 -be a 2.telefonszám legyen 00
310 -et szerintem üresen kellene hagyni.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2013
(#) Tomk válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia Kovabe,

De okostelefonnal fogadtam a hívást. Szerinted okozhat ez valami gondot?
(#) Tomk válasza krisztoo hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia Kriszto,

Egyszer kinyomni is próbáltam (korábban). Ennek ellenére a GSM modul hívta a következő számot. Úgy tűnik mintha a GSM modullal lenne valami, hiszen ha érzékelte volna a nyugtát nem hívta volna a következő számot (gondolom én), mivel a számok a modulba vannak tárolva és nem a központba.

Az nem okozhat szerinted gondot, hogy ha kinyomom a telefonom, a hangpostára irányít?

A riasztásszámlálót nem babráltam, meg fogom nézni a beállításait.
302, 303-ban F van. Vagy végig kellene írni FFFF....-el?
350-ben 00-at kell írni vagy AA-t (A DSC-könyvbe 00-ról nem írnak semmit) ? 310-ben mit jelent az üres?

A Diamonba az egyéb fülön lehet állítani a kicsörgési időt, meg a beszélgetési időt. Gyárilag ezek elég magasra lettek állítva. Azt kellene tudni, hogy a beszélgetési idő lejárta után vajon a modul küld-e nyugtát. Mert akkor egy alacsonyabb értékre venném.
Nem nagyon van több ötletem.....
(#) krisztoo válasza Tomk hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia!

Próbáld ki hangposta nélkül!

302, 303 jó az F nem kell végig
350-ben legyen mind a kettő 03 mert az a contact id
A 310 neked nem kell , maradhat a gyári 1234FF

Lehet frissíteni kellene a diamondot mert az egyéb fülek alatt be lehet állítani a körhívást (mindenki nyugtáz) , a régi verzió valószínű mindkét telefonszámot tárcsázza.
Innen letöltöd és frissíted:
http://www.riasztobolt.hu/4898.mobisec-diamond-gsm-modul-vonalpotlo...s.html
(#) Kovabe válasza Tomk hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia
Sajnos sokszor belefutottunk ebbe az okostelefon dologba, már több százat kiprobáltunk és idáig a samsung Y bizonyult jonak illetve még az iphone 4 de az is 10-ből 1.
Következő: »»   179 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem