Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
+12V, GND, RX, TX,
A +12V és a GND könyen kimérhető. A Pozitív tápot véletlen se kössed az adatkábelre, azonnal tönkremegy a kábel, és a PC-t is károsíthatja. Tehát csak a GND, és a két adatvonal kell. A 12V a csatlakozónak egyik szélső lába, mellette van a GND. A maradék kettő az adatvonal. hogy melyik az RX-TX azt próbával kell eldönteni, Ha nem megy elsőre az adatkommunikáció, egyszerűen csak fel kell cserélni.
Helló mindenkinek! Két 15 ezer ft kamera képét szeretném rögzíteni sd kártyára olcsón de eddig nem tudott senki segíteni, a gyári rögzitök meg drágák, vagy usb stikre, ehhez kéne segitség.
Igen ilyenem is van és ez is működik.
De amit linkeltem az mégiscsak kultúráltabb, egybe épített rendes kábel. Azt a plusz 350 ft-ot megéri hogy kultúráltabban nézzen ki ![]()
Szervusztok.
Nem régen költöztünk egy családi házba.Sajnos a környéken nagyon elszaporodtak - nappal is - a betörések.Megelőzve a bajt, egy riasztó rendszert szeretnék megvalósítani. Ebben kérnék elvi - rajz - segítséget,ötleteket amiket valóban meglehet csinálni és még hatásos is. Konkrétan egy udvar védelme és 3 bejárati ajtó, sok ablak figyelése lenne a feladat. Kössz mindenkinek aki segíteni tud.
Bővebben: Link Itt mindent megtalálsz.
Otthon barkácsolt eszköz nem lesz olcsóbb, mint egy gyári.
Szia.
Köszönöm szépen.Ilyeneket már sokat végignéztem. Miből gondolod,hogy nem olcsóbb ?
14 éve vagyok riasztószerelő. Mozgásérzékelőt házilag nem tudsz olcsón építeni, a gyári nyitás és mozgásérzékelők olcsóbbak, mintha saját kezűleg csinálnád. A legolcsóbb új riasztó is 7-8 ezer körül van. A házilag épített rendszerek nem fogják azt az üzembiztosságot hozni, mint egy minősített gyári rendszer.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Szia.
További sok sikert hozzá. Én 10 000-ből megcsinálom az egészet.Mivel van itthon mozgásérzékelő,táp,aksi,szabotázs vezeték,kamera,nyitásérzékelő,sziréna. Nem is ezt kerestem hanem kivitelezéshez ötleteket,tapasztalatokat.
Ahogy érzed.
![]() Ha kültéren szeretnél mozgásérzékelőt, akkor arra mindenképp figyelemmel kell lenni, hogy mivel kültér, rengeteg olyan szituáció adódik, ami vakriasztáshoz vezethet. Ezt senki sem szereti. Ha nem kifejezetten kültéri vagyonvédelmi mozgásérzékelőt használsz, hanem egy egyszerű mozgásérzékelőt, akkor várható, hogy erős szél, madarak, kisállatok, ugyanúgy riasztást fognak generálni. A vakriasztásokat a gyári eszközök is komoly digitális elektronika segítségével szűrik. Ha ablakok védelme a cél, akkor érdemes kombinálni egy nyitásérzékelőt, egy üvegtörés érzékelőt. (vannak gyári kombinált törés és nyitásérzékelők is) Továbbá, egy helységben, ami megközelíthető kívülről, egy mozgásérzékelővel védeni, a megközelítési irány felé állítva egy mozgásérzékelőt. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb esetben egy helységben egy mozgásérzékelő elég, és elhagyható az ablakok külön nyitásérzékelős védelme azon elv alapján, ha már egyszer az ablakot betörve bemászik, a mozgásérzékelő már az ablakba mászó embert jelzi. A jelzés többszörözése, illetve a jelzés egy koraibb szakasza miatt, illetve, ha abban a helységben, tartózkodik valaki, de a nyílászárókat biztosítani szeretnénk, ebben az esetben viszont célszerű egy különálló áramkör a nyílászárók védelmére. A jelenleg használt rendszerek szabotázsvédelme már ellenállás hálózaton alapul. Egy eszköz 4 állapotot vehet fel. Éspedig: Nyugalmi állapot, nyitott áramkör, zárlat, szakadás. Ezeket a gyári riasztók legtöbbje lekezeli. Ez nem csak a jobb szabotázs védelem miatt jobb, hanem könnyebb a hiba behatárolása is. Továbbá a mai rendszerek mindegyike rendelkezik egy belső eseménymemóriával, ami megőrzi, és visszaolvashatóvá teszi a rendszer összes használatból származó eseményeit. De természetesen, ennél jóval egyszerűbb rendszer is megvalósítható házilag, jó sok kompromisszummal. Lehet, hogy spórolsz néhány forintot, de a ráfordított idő nagyságrendekkel több.
Kérdésem az lenne van egy lakásban lévő riaszto, ami ki kapcsolt álapodban fogja magát és el kezd riasztani.Mi lehet a megoldás? ?Elöre Köszönöm.
24h zóna esetleg?
tamper probléma? hibás akku/táp?
Sziasztok! Az lenne akérdésem, hogy Pyronix matrix 6 központba hogyan kell kulcsos kapcsolót bekötni, és milyen tipusú alkalmas erre a célra.
Bővebben: Link
Idézet: „D: Kétállású kulcsos kapcsoló Ezzel a zónatípussal lehetséges a rendszer ki/bekapcsolása kétállású kulcsos kapcsolóval. Y: Impulzusos kulcsos kapcsoló Ezzel a zónatípussal lehetséges a rendszer ki/bekapcsolása impulzusos kulcsos kapcsolóval.” Még nem szereltem ilyet, de a leírás szerint a központon nincs "dedikált" kulcsos kapcsoló, zónabemenetet kell erre a célra használni. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
Köszönöm a segítséget, így már értem hogyan kell csinálni.
Paradoxon sincs dedikalt kulcskapcsolo, ott is zonabemenetet kell aldozni ra.
Régi paradox központnál még volt:
Van egy kis próblémám a Paradox DG467 Paradome álmennyezetre szerelt érzékelőimmel. Elég gyakran téves riasztást csinálnak. Összesen 6 db van a házban és teljesen véletlenszerűen hol az egyik, hol a másik jelez be és halvány fogalmam sincs, hogy mitől. Hogy lehetne kideríteni, hogy mi okozza?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Sziasztok! Van valakinek valami infója arról, hogy a riasztó zónabemeneteknél hány ma-t kapcsolgat mondjuk egy reed cső? (nincs pontos típus, csak nagyjából, mennyi csörgedezik ott zárt állapotban)
E.
Szia
Néhány mA. Rámértem a paradoxra ott pl 1.5mA. Központ és lezárás mód függő a dolog.
Sziasztok.
A paradoxhoz nincs trafóm 16,5 V-ra. Ki lehet próbálni kisebb V-ról is? Beüzemelés előtti próbát szeretnék csinálni.
Persze, elvileg egyenfeszültséget is köthetsz rá labortápról, a greetz miatt a polaritás sem számít. A step down DC/DC konverter miatt viszont akkora feszültséget köss rá, amiből az akkutöltéshez is megfelő feszültséget elő tud állítani a központ.
Inkább tartsd be a gyári ajánlást, hogy megfelelően működjön a rendszered.
Köszönöm de közben sikerült hozzávaló trafót vennem.
Sziasztok
Van itt valaki aki ismeri a Paradox központok serial (programozó) portjának a protokollját? Nem a printer modul ASCII protokollja kell, az publikus. Pár dologra már rájöttem, de elég nehézkes visszafejtegetni. Köszi
Szia.
Most én is azzal foglalkozom.Nem értek ugyan hozzá de a könyvét áttudom küldeni ha az segít neked.
Köszi, megjött.
Nekem igazából nem erre lenne szükségem. Van a Paradox paneleken egy serial feliratú csatlakozó. Azon keresztül lehet szoftver segítségével felprogramozni a központot, illetve minden keletkező esemény egy 37 byte hosszú adatcsomagban megjelenítésre kerül ezen a porton. Ezt a 37 byte-ot szeretném dekódolni, de még jobb lenne, ha valaki tudná melyik byte mit reprezentál. Pár dologra rájöttem de meglehetősen hosszadalmas a folyamat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |