Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki nem tudja véletlenül az Elektroluxo-n hogy kell a teszt programot elinditani???
A startot és a hozzá legközelebbi gombot egyszerre lenyomva tartod.Az intuition szérián ez a több víz opció.
Az csak a legutolsó hibaüzenetet dobja ki, de van rajta olyan hogy egyenként teszteli az alkatrészeket.
Ha tekergeted a programválasztót egyenként fogja tesztelni az alkatrészeket.
de hova tekerjem és mikor?
Nem tudom milyen típusú géped van.Ha ruhatípus alapján kell kiválasztani a programot akkor jobbra az elsőre(pamut) kell állítani.Itt belépsz a kombinációval a tesztmódba majd szépen egyesével tekergeted a választót.Először jönnek a szelepek külön külön majd egyben utána azt hiszem a fűtés utána motor és a szivattyúzás a végén már csak villogni fog.Ha hőfok alapján kell programot választani akkor jobbra az elsőre (95C) kell rakni.A többi megegyezik.
Ok köszi már emlékszem, a szelepeknél kiadott egy 54 hibakódot, de én nem találok csak régebbi elektrolux-hoz táblázatot de ott motor gondot ir, ez viszont odáig elsem jutott.
Köszönöm az eddigi segítséget.
Tehát a Candy CTY84 hibajelensége a következő: >program beállítása után a program indításakor nem a beállítás szerinti programot kezdi lefuttatni. Például, van egy gyors 30 perces program, amire beállítva, ha megnyomom az indító gombot, akkor az idő LED soron a START LED, vagyis a 90 perces futamhoz tartozó LED gyullad ki. Törölve a progit, a második vagy harmadik próbálkozásra rendesen beveszi a 30 percet, és lefut. >feleségem elmondása szerint volt olyan eset, hogy 50 fokos mosásra állítva kifőzte a ruhákat. Lehet ez a bizonytalanság a programkapcsoló hibája?
Üdv.
A programkapcsolóban kontaktusok vanna amin körbe forog egy érintkező, na most ha összekoszolódik a kontaktusok között például akkor már keveri a programot vagy ha az érintkező kicsit nem ugy áll már mint ujj korába és nem mindig oda esik ahova fordul, ilyen esetekbe szokott lenni ez a probléma, ha mered szétszedni és kicsit megtakaritani vagy a forgó érzékelőt megfigyelni beállitani ha esetleg nem ér a kontakthoz hozzá rendesen akkor megpróbálhatod. Üdv. Laci A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Na megoldódott!!
Ez a tetü gép nem irta ki hogy motor vezérlés baja van, viszont a tesztprogram futása közben már kiirta, és kiderült hogy az egyik rele két lába között áteresztett olyan 2 kiloohm ahol egyébként szakadás kell hogy legyen és ezért nem ment az egész hóbelevanc. Kösz a teszt infót!! régebben meg volt nekem egy egész dokumentum az elektroluxról de ugy elraktam a gépbe hogy nem találtam. Na de már csak nem fogom elfelejteni most már. Üdv Laci
Kibontottam a programkapcsolót a gépből. Viszont ez egy teljesen zárt, fehér műanyag házban lakik. Kívülről csak a motor látszik és a kábel csatlakozók. A műanyag ház szemmel láthatóan úgy van összepattintva két fél részből. Megpróbáltam széznyitni, de már az első kis műanyag fülecske azonnal letört. Itt most megálltam a bontással.
Szia Laci!
Na megvan! Sikerült szétszedni a programkapcsolót. Ebben egy kétoldalas NYÁK lemez van, aranyozott vezető felületekkel, körkörösen. Mindkét oldalához aranyozott, rugalmas rövidzár lemezkék feszülnek, ha össze van szerelve. Ja, és nem látszik szutykosnak. Üdv. Laci A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Egy érdekes felfedezést tettem. A választó kapcsoló szerepét betöltő aranyozott érintkező pár egyik felén fényesen csillogó az érintkezési pontokon, amig a másik fele matt. Lehet, hogy ez a fele nem érintkezett biztonságosan. Ez javítható, ha egy kicsit görbítek rajta.
Viszont jelentkezett egy újabb probléma azzal, hogy szétszedtem a programkapcsolót. Van ugyanis benne két vékony, kb. 2mm átmérőjű, kb. 3cm hosszú rugó. Ezekről elképzelésem sincs, hogy hová valók, honnan estek ki? Van erről ötleted?
Na, a rugó helye is megkerült. A motornak viszi a delejt a NYÁK-ról.
Lassan rájössz mindenre magad ugylátom, azok az érintkező lapok is szoktak elavulni és nem jól érintkeznek, hátha megoldódik ettől .
Most már kb. 3 perc alatt szedem szét és rakom össze, de sajnos továbbra is önálló életet él a program.
Valami más hiba is szokott lenni vagy az elkapott programot mindig végig viszi?
mi a tipusa?
Candy CTY 84
Mi a szerepe az óraműnek? Azt gondoltam, hogy a vezérlés tárolja az egyes programok lépéseit és a program kiválasztásához csak egy választó kapcsolótárcsa kell. De miért kell ezt még forgatnia egy motornak? A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Az van, hogy ami kézzel tekerődik annak a kontaktusai már lehet nem oda kerülnek mint amire állitod, azt kellene valahogy lecsekkolni!!
Megtörtént. Gyönyörűen váltja az ellenállás értékeket. Most raktam össze negyedszer. Most megpróbálok végigfuttatni valami programot. Gondoloma félig lefutott dolgok bent maradnak a memóriában, vagy nem?
Huh!
Azt hiszem egy kicsit közelebb jutottunk a végső győzelemhez. Annyi most kiderült, hogy 180 fokkal el van fordulva a programsor. Csak azt nem értem miért, mert elvileg nem lehet elforgatva összeszerelni az alkatrészeket a kialakításuk miatt. De szétszedem mégegyszer, hátha mégis.
Na végre! Úgy tűnik működés van.
Így utólag logikus is. A programkapcsoló alkatrészei mechanikailag úgy vannak kialakítva, hogy nem lehet helytelen pozícióban összeszerelni. Na de ettől még kompletten az egészet el lehet forgatni 180 fokkal. Végső konklúzió: valóban az érintkezők beszabályozása volt a hibaelhárítás lényege. Köszönöm a segítséget, rengeteget tanultam mosógépből. Nagy tisztelettel, Laci
Örülök hogy sikerült.
Üdv
2001-es whirlpool mosógépemből kiszedve a vakuumcsapda, jól emlékszem hogy kétfokozatúnak kellene lennie? Mert csak egyet kattan, hiányolom a max víz érzékelését, és 4 kivezetéses invensys,b1-164c.
Üdv.
Ami kattan az a szintérzékelő, amikor a tultöltetet észleli akkor nem kattan, de van olyan is amelyik igen. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Üdv.
teljesen új vagyok és laikus, de ha tudtok kérlek segítsetek. van egy electrolux ewt 10420w mosógépem. a start/szünet gomb ugyan müködik, de nem világít. kérdésem akésőbb okoz valami bajt ha nem javíttatom meg gyorsan, vagy müködhet így tovább.
Üdv.
Biztos meghalt a led benne, de ez nem befolyásolja a gép müködését. Üdv. Laci
Tisztelt fórumozók!
Van egy whirlpool AWT 2284 mosógépünk. A programja végigmegy de mikor van benne ruha és víz öblítéskor,centrifugáláskor hirtelen indítja meg a motor akkor előre hátra rántja a dobot megütve az első és hátsó burkolatot (ugrál előre). Mi okozhatja a problémát? Előre is köszönöm válaszát! István
Sziasztok!
LG WD8021c csodával lenne gondom. Évekkel ezelőtt javítva volt a panelján az egyik relé lába (ajtózár-220V-os bejövő táp vezetékén a panelon), mert leégett a fólia a panelról a láb körül( alulméretezés?) Gyönyörűen működött mostanáig. Egyik este elment az áram. Valami lecsapta a Fi relét. Semmi nem ment csak egy olvasólámpa. A mosógép csapta le kikapcsolt állapotában. Gondolom Standby állapotban , valami gondolt egyet és rövidre zárt a gépben. Másnap átmozgattam mindent, majd gond nélkül lement egy program. A következő mosásnál az ajtó becsukása után rögtön levágta a Fi relét. Majd kihúzva és visszadugva ismét jó lett. Majd ismét levágta, amikor a fali konektorba visszadugtam kikapcsolt állapotban. Most vagy akkor vágja le a Fi relét ha bedugom a konnektorba, vagy ha nem vágja le, akkor az ajtó becsukásának pillanatában. A konnektor tesztelve, a zavarszűrő cserélve, ajtózárót teszteltem. Fűtést kikötve is lecsapja. Arra a javított relére gyanakszom, mert abból kettő is van a bejövő 220V-os főtápon.( a másik közvetlen a fűtéshez megy). Mi vághatja le a Fi relét, ha ki van kapcsolva a gép és csak Standby állapotban van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |