Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A nagy nyomóerot módosítom konstans nyomoerore.
A nagysaga nyilvan fugg attol hany grammos a munyomopapir A vasalo talpa mindig görbe ha csak nehany tized mm-t is de gorbe. A laminalo szilikonhengerei relativ egyenletes nyomoerot biztosítanak. viszonylag kis felületen egyszerre Olyannyira, hogy képtelenség oldalra elfordítani egy osszul behelyezett lapot.(vissza kell járatni) Ero= nyomás*nyomott felület Kézzel max 100-150N erot fejtesz ki a vasalóval de nyáklemeznyi vagy ha nagyobb a vasalónál akkor vasalónyi felületre. Ez sokkal kisebb ero, mint amit a lamináló tud. Viszont a kézi vasalót mozgatni szoktuk minden irányban. ebbol a szetmaszatolasbol adodik a szétkent rajzolat no meg a magas homersekletbol. nem véletlenül léteznek hopresek is erre a celra. Velemenyem szerint a vasaló szükseges rossz erre a celra. Ezzel nem azt mondom, hogy lehetetlen csak hogy nem optimalis.
Ne bánkódj az ár miatt, új korában 93 lepedőt kellett érte leszurkolni...
Én kézzel vasalok 95%-ban smd nyákot műnyomóval, 10-12mil-es vonalakkal és vonalközzel. Max. 1 tenyérnyi nyákokat. Soha nem szokott a vasaláson hiba lenni.
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni. Nyákot készítek (az elsőt életemben), de valahogy a vasalás nem lett jó. eléggé halvány lett. Valaki tudja hogy mi lehet a gond? íme a kép: üdv, Máté
Zsíros volt a réz.
A konyhai mosogatószerek némelyike tartalmaz "kézvédő" anyagot ami zsírosít.
szódával zsírtalanítottam, vagyis nátrium karbonáttal.
Szia!Igen, ahogy pjg kolléga mondta, nem volt megfelelő a tisztítás.
Először vizes csiszolópapírral dörzsöld át,majd mosd le mosogatószerrel, és zsírtalanítsd. A vasalási hőfokot és időt egyedileg kell kikísérletezned, valszeg az sem volt jó, illetve közben dörzsöld a papírt a panelon, hogy minél jobban ragadjon oda.Vasalás után nem árt egy gyors lehűtés, utána a papír leáztatása. Sok sikert, gyakorlat teszi a mestert! Bocs,mpetrooo hozzászólására válaszoltam! A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Akkor esetleg a nyomatot fogtad meg kézzel.
Nekem az első tökéletesre sikerült. Azután egyre gyengébbek, rosszabbak lettek. Már nem is vasalok. Inkább Dry fólia.
Kinek a pap, kinek a papné.....Én meg azt nem tudom csinálni.
de akkor csak az lehet a gond, nem? mert ha már tapadt rá valamennyi akkor az azt jelenti hogy a hőmérséklet jó.
Próbáld ki. DE! Mindig csak egy dolgot változtass.
Sokan javasolták, hogy vasalás előtt pár másodpercre a vaskloridba kell tenni a nyákot. Csak addig, hogy egy picit elszíneződjön. Ezután tiszta vízzel alaposan leöblíteni, megszárítani. Arra ügyelj, hogy a fekete festék és a réz közé ne kerülhessen szennyeződés, zsír.
Egyetlen probléma vele azt volt hogy nem volt kelő ideig melegítve és nem ragadt rá rendesen a "tinta".
Én megcsiszolom a nyákot áttörlöm szárazz ruhával, rá a papír(nyákrajz) s utána kezdem el melegíteni, 2-3 percig néha óvatos ronggyal rásimítom még biztos ami biztos s kész. Jön az ásztatás. Papír műnyomó?
125g-os műnyomópapír, nekem a melegítés kb 1,5 perc volt, de lehet hogy nem volt elég meleg akkor.
Gratulálok , nekem soha nem ment a vasalás (igaz ami igaz a főzés és a mosás sem )
Akkor már ketten vagyunk. Pontosabban vasalást nem, csak laminálást próbáltam. Kicsike méretnél tökéletes, nagyobbnál rossz.
Az jó, Én 100g használok, viszont azt már nem minden nyomtató szereti.
A vasaló nekem maxon megy, a hőmérsékletet nem tudom, ha tippelnem kellene 160-180 C° lehet. Melegísd tovább s jó lesz
rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget. Holnap újra próbálom
Nekem a laminálás még A/4 es méretben is tökéletesen működött de nem szerettem ezért ezért váltottam (vissza)a fotó technikára és nem bántam meg ...
Nekem erősen nyomtató tintaanyag függő volt, laminálóm nagy méretben nem bírta kellő hővel.
A nagyobb felületek mindíg lukacsosak voltak , és soha nem volt olyan a minőség mint a fotósnál .Tudom te szebbet vasalsz mint a fotós (de erről ne nyissunk egy újabb vitát ezt már vagy 10szer kiveséztük )
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Persze nem nyilván. Csupán arra voltam kíváncsi , hogy miért .Egyébként ha nem lett volna lyukacsos akkor maradtál volna ennél ?
Nem maradtam volna , ez nálam csak egy 2 éves kényszerkitérő volt . A p20 at útáltam és nem volt más olcsó alternatíva, de amikor "ráleltem"a DRY fóliára egy percig sem haboztam
Értem dry van nekem is , de ha pik pakk kell hirtelen valami , és ráadásul mondjuk 1db , akkor a vasalás , vagy laminálás a jobb dolog ilyenkor..
Egyébként érdekes ez a lyukacsosság , mert ha a nyomtatóból indulunk ki , hogy amiatt olyan , akkor az a dry on is olyan lesz.Nekem nem szoktak ilyen gondok lenni de való igaz , hogy a nyomtató képességeit maximálisan kihasználom , és persze a papírt is megtörlöm mindig biztos ami biztos.És nekem mindig tökéletes így egy mondjuk telefóliás felület is. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
A dry-on nem lehet lukacsos ! Ott az marad fent ami a nyomaton átlátszó ! (negatív filmet igényel)egyébként már azt is megbeszéltük hogy "pikk-pakk" ugyanannyi idő alatt készül el ...
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Azt tudom , de ha a negatív filmen ami a nagyobb felület az nyomtatódik ki , és az lehet lyukacsos nem de ?
NEM ! Itt az marad a nyákon ami nincs "kitakarva" A szigetelő (maratandó) felületek vannak takarva
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
Vasalással sincs semmi gond, csak rá kell jönni hogyan jó.
Nekem eddig semmi problémám nincs vele. A lényege a megfelelő hőfok (én megmértem, s bejelöltem a vasalon), és az hogy nem teszek közé semmi papirt, hanem a műnyomót vasalom közvetlenül, s akkor jó amikor átüt a toonerpor. |
Bejelentkezés
Hirdetés |