Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Volt itt nemrég téma az akkus csavarozók témaköre.
Ma olvastam ezt egy hírlevélben: Idézet: „"Ki a Legjobb? Szeptember 1-el elindul a Fabory Challenge, melynek keretében a Bosch-al karöltve keressük a legjobb szakembert, akik a leggyorsabban csavaroz be 5 db MaxxFast csavart. A három országos legjobb eredményt elérő ügyfelünk 40 000 Ft értékű Bosch GSR 10.8-as akkus csavarozót nyer. "” Szóval, hajrá, csak ügyesnek kell lenni, pénzbe sem kerül.
Van egy Sandvic oldalcsípőfogóm, és sajna az éle tönkre ment, túl kemény anyagot vágtam vele.
Kérdésem, hogy hol tudnák ezt helyrehozni, ill. egyáltalán még helyrehozható-e?
Szerintem keress egy műköszörűst, ollóélezéssel foglalkozót, majd mond valamit rá. Bár ahogy elnézem a képet a belső része annyira csorbult, hogy már ott nem fog tudni mit kezdeni vele mert hiányzik az anyagból vagy feltömörödött (van ilyen szó?), esetleg megnyújtani lehet melegen, de annyit meg nem hiszem, hogy érne a dolog.
Sajna voltam olyan baltúró, hogy fenőkövön megpróbáltam meghúzni, s ebből kifolyólag még nagyobb slamasztikába keveredtem, mert lehúztam a hegyéről az anyagot.
Nagyon sajnálnám, mert ez egy elég drága, ergonomikus fogó. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
Ha találsz egy ügyes köszörűst az rendbe hozhatja. Ha sikerült találnod szólj nekem is, mert akit ismertem már nem él sajnos.
Nem akarlak elkeseríteni de lehet nem lesz jó úgy se. Azért mindenképp valami kezelést kapott, mindegy milyet köszörüléssel "elfogy" .
Szerintem új hiánya van! Régóta megvan már ha igen akkor megérett a cserére!
Vegyél helyette ilyet. Nem fogod megbánni.
Szia.
Megcsinálni meglehet de sosem lesz a fele annyira se jó mint volt.Ráadásul a javítási költségért már kapsz másikat.
A hiányzó részt fel kell tölteni.Ekkor már lágyulni fog az anyag. Utána köszörülés, edzés és felületkezelés.
Ezekre mennyit tippelsz? Mondjuk egyszerűen leköszörülni is lehet ami csak a formáját adja meg de használni nem nagyon lehet.
Hát, ennek annyi.
Add le selejtbe és vételezz másikat a raktárból... Ilyet mondjuk én is csináltam annó, amikor a szöget (pedig pici volt) is megpróbáltan elvágni a kedvenc csípőfogómmal. Annak letört a fél pofája
Egy tetves kis paneltrafó lábait vágtam el vele, de mint később kiderült, valami kemény anyagból volt, nem rézből. Pedig a hajszálat hosszára elvágta előtte.
Na akkor béke poraira.
köszörüld le simára, és van egy jó kis preciziós fogód. Mint egy izmos csipesz.
Nagyon jó ilyennel alkatrészlábakat hajlítani, vagy ha valamit erősebben kell megfogni, húzni, de kicsi a hely, a csipesz meg gyenge.
Most hogy mondod, jó ötlet, ha úgysem lehet leadni cserére
Nekem ezért van többféle minőség és méret. A precíziós, "hajszálat is elvágja" típusok hamar tönkremennek, ha mindenfélét vagdos velük az ember - azokra vannak brutálisabb cuccok, amiket nem sajnálok, mert óccsóért vettem őket. Oda kell figyelni...
Véleményem szerint nem szabad ennyit fizetni egy ilyen funkcióért. Ha veszel 1-2 ezer forintért egy fogót, az talán némiképp elmarad egy ilyen mögött, de ha megsérül, akkor még 7-szer megismételheted a vásárlást.
Az esetek túlnyomó részében fontosabb az ügyesség és a hozzáértés, mint a kéziszerszám minősége. Azért merem így neked szegezni ezt az állítást, mert tudottan nem vagy híján egyiknek sem, ezért azt gondolom egyet fogsz érteni velem.
Ezt annak idején, egy Nyíregyi barangolásom alkalmával vettem 2600Ft-ért, amit nagyon megért.
Le is dolgozta az árát, csak sajnálom, mert még egyszer, nem lesz ilyenem a jelenlegi árát elnézve az biztos. Most egy somogyis piroska van helyette, de komfortérzete, vágás minősége sehol sincs hozzá, és ez minden egyes vágásnál eszembe jut.
Alkatrészláb vágásra nekem a bőrvágó kisolló a legjobb, 8-900Ft. Vágórésze kb. 1cm. rövidre leköszörülve, sűrű alkatrészlábak közé is befér, könnyen viszi a -nem vastag- lábakat. Erre a célra minden fogónál jobb.
Egyszer biztosan szétszedhető... A kérdés, hogy utána vissza is állítható-e az eredetihez hasonló állapot.
Persze. Behegesztetted a csapot. Legfeljebb Szamóca csak nézegetni tudja a fogóját, használni nem. (Na jó, nem gonoszkodom tovább...
Nekem hasonló van. Ezt tényleg nem lehet szétszedni....
Nekem ilyen van alkatrészlábakhoz:
Toolcraft csípőfogó 125mm A conradban néha akciós, én ezresért vettem, 1 mm huzalvastagságig jó. Csak egyik oldalról van szögbe köszörülve, a másik uldal sík, így nem hegyesre vágja az alkatrészlábat, hanem szép merőlegesen.
Ezt simán egy sarokcsiszolóval és ügyes kézzel meg lehet javítani. Egy darabig biztosan jó lesz még utána. Ráadásul a művelet után a keletkező hőtől olyan kemény lesz, mint az üveg.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Az ebay-on 2,45 dollárért veszem a csípőfogót bár van idehaza más oldalcsípő és homlokcsípő is. Elektronikához azonban csak ezt használom.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Nem értek egyet.
Ha még nem késtem el: azt hittem mindenki ilyet használ!
körömcsipesz |
Bejelentkezés
Hirdetés |