Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   115 / 293
(#) kérdező válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 25, 2013 /
 
Elvinném az egész gépet a telekre, (szerencsére az marad, és a jó kacatjaim ott vannak) és ott berhelném szét.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
(#) josef12 válasza josef12 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Hello,
A mélyhűtő hideg - normál rész 15 Celsius körüli problémámra még egy szakember megerősítette, hogy nem érdemes javítani. Szóval: kuka. üdv.: josef12
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) gregg válasza josef12 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
Közben én is átkötöttem a termosztátot(remélem, jól), de nekem továbbra sem hűt a felső rész, kb. 15-20 Celsius. Ennek tudatában az asszony tényleg vehet egy másik hűtőt...

Köszi szépen!
(#) kérdező hozzászólása Aug 27, 2013 /
 
Sziasztok!
Saratov hűtőt, lehet fektetve, autó tetején, esetleg a hátsó ülésen szállítani? A legrégebbiek közöttire gondolok, aminek még nem teljesen szögletes az ajtaja. Egyébként milyen kompresszor van benne? Olyasmi, mint a mostaniakban?
(Az az igazság, hogy elvileg kapok egyet ami jó, csak megunta a gazdája. Én adok helyette egy használaton kívüli Zanussit, ő meg oda adja a Saratovot. Mindenképp szeretném, hogy működőképes maradjon, nem lesz állandó üzemben, de mint muzeális érdekesség jó lenne ha működne. )
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
(#) Tocsman hozzászólása Aug 27, 2013 /
 
Szép napot mindenkinek.

Szeretnés egy kis segítséget kérni.
Édesanyám használtan vásárolt mélyhűtő szekérnyének a motorja nem áll le, folyamatosan dolgozik.
A hűtőtérben -20 fok alatt van a hőmérséklet, tehát elvileg nem az lehet a baj, hogy nem tud lehűteni eléggé, hanem túlhűt.
Sajnos nem értek hozzá. Lehet termosztát probléma?

Hűtőgép típusa: SAMSUNG FRESH LINE SCV 230 DL

Segítségeket, ötleteket megköszönve.
(#) pjg válasza Tocsman hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
A termosztátot melegebb állás felé tekerve sem áll le?
(#) Tocsman válasza pjg hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
Nem tdunk róla, hogy lenne szabályzó termosztát. Fagyasztóknál is minden esetben kellene, hogy legyen???
(#) mrbecherovka válasza Tocsman hozzászólására (») Aug 27, 2013 /
 
kéne hogy legyen....
orczy.com
prodigy +30tól -30fokig cca 3000huf
(#) mrbecherovka hozzászólása Aug 27, 2013 /
 
na emberek ariston hotpoint ajtó kijelző hulla , kábel tört meg csere után sem éled a kijelző.Hűtés megy rendben.Valaki ötlet?
(#) Bistvannorbert hozzászólása Aug 28, 2013 /
 
Sziasztok. Vettem egy Daewoo márkájú hűtőt 6000 forintért, ami tökéletesen működik, de nem olvaszt le, így kb 1 hét után úgy lefagy, hogy szétolvad benne minden. Hozzáfogtam kideríteni a probléma okát. Amire rájöttem rövid keresgélés után: egy bimetál megszakító át volt benne hidalva. Valaki valamikor visszapucolta a két kábelt és csavart rajta egyet, hogy állandó zárt legyen (mivel a cucc nyitott maradt, a rajz alapján pedig NC kellene legyen). Mivel sehol nem találtam a környéken ilyet, gondoltam szétszedem és megpróbálom rendbehozni. Ehez azonban szét kellett vágnom azt a tasak szerű valamit, amibe bele volt bújtatva. Szétszedés után találtam egy pici fehér (1x2mm) gombocskát, ami kiugrott a helyéről. Most jónak látszik a cucc: normál zárt, ha pedig fagyasztóba teszem, akkor nyit.
Két kérdésem volna:
- volt valamilyen szerepe a tasaknak a szigetelésen/nedvességvédelmen kívül? (gondolok itt arra, hogy valamilyen spéci gázzal volt feltöltve, vagy ilyesmi )
- hogyan működik ez a rendszer pontosan? Mi történik, amikor ez megszakít?
Köszi előre is!
(#) Tocsman válasza mrbecherovka hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
Köszönöm az infót.

Azóta avatatlan szemmel megnéztük egy barátommal, és egy dobozt találtunk a fagyasztó hátulján, amit megkocogtatva egy rövid ideig kapcsolt ki-be a fagyasztó (valami érzékelési hiba lehet?).

Valószínáleg ebben lehet valami érzékelő.

Érdemes bíbelődni a szerelgetésével, javításával, vagy inkább csere?
(#) kaqkk válasza Tocsman hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
Abban a dobozban van a termosztát , javítani nem tudod, cserélni viszont igen .
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
(#) wpetya hozzászólása Aug 28, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Nordfrost ksv 171 hűtő, és meleg a belseje. A motor halkan működik, Létezik, hogy bedöglött a jegesedésgátló kapcsoló, és állandóan visszafelé megy a motor?
(#) Tocsman válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Nagyon köszönöm a segítséget.
(#) Bistvannorbert hozzászólása Aug 29, 2013 /
 
Hali! Látom a Daewoo bimetál mindenkinek idegen
(#) mrmoho válasza Bistvannorbert hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Nem idegen . Van egy vagy két hőbiztositék a bimetáll környékén. Valószinüleg szakadt .
(#) mrbecherovka válasza Tocsman hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
egyszerűen cserélhető alkatrész.Kb 10 perces munka
(#) mrbecherovka válasza Bistvannorbert hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Valószínűleg a leolvasztást mint a rajz is mutatja egy időzítő vezérli mely fűtőszálat kapcsol.A termosztát meg a túlfűtés elleni védelem nehogy a műanyag is leolvadjon.Viszont mivel a fűtőszál teljesítménye is átmegy rajta mint minden kontaktus ez is beéghet, megszakadhat, elromolhat.
(#) TaaT hozzászólása Aug 31, 2013 /
 
Estét!

Van egy Samsung RL33SB hűtőszekrényünk, aminek a hűtő részében megfagynak a dolgok, de a kijelző +9 +10fokot mutat. Mi lehet a probléma? Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
(#) pjg válasza TaaT hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Tegyél a hűtőtérbe egy pontos hőmérőt. Azután kiderül.
(#) TaaT válasza pjg hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Az már megtörtént, 9fokot mutat a kijelző, bent meg 4.5 van. Aztán volt olyan hogy +10fokot mutatott miközben -3 volt bent.
(#) pjg válasza TaaT hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Akkor a hűtéssel nincs baj, csak a kijelzéssel.
(#) TaaT válasza pjg hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Azt eddig is tudtam hogy nincs baj a hűtéssel ha megfagynak a gyümölcsök bent. Inkább az lenne kérdés mi a hiba ami miatt nem +9fokon tartja belső hőmérsékletet hanem kevesebben?
(#) mrbecherovka válasza TaaT hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Hőszenzor elöregedett, én úgy szoktam ellenőrizni,hogy lehúzom aszenzort és potméterrel helyettesítem.Csavargatva változnia kell a mért/kijelzett hőmérséklet.Akkor a szenzor a rossz, ami általában egy hőre változó ellenállás
(#) NegerDee hozzászólása Szept 1, 2013 /
 
Sziasztok! Kérem segítsetek! Van egy Ariston Nofrost-os hűtőgépünk. 2006-ban vettük. Felső része fagyasztós. Az a probléma, hogy mostanság egy nap nagyon sokszor el kezd kattogni! Elég hangosan. Ha kinyitom a felső ajtót (fagyasztó ajtaját) van egy kis gomb (csavarhatós(potméteres)) középen és ott kattog! Ha ráteszem a kezem, mintha ki akarna szakadni a teteje a hűtőnek!!! Lepattintottam a gomb körüli lécet és ott egy panel van valami relével és az kattog 1000-el! Ilyenkor a hűtő belülről elsötétül és leáll! Ezt a kattogást csak úgy tudom megszüntetni, ha kihúzom a konnektorból és utána visszadugom illetve a sima ajtót (nem fagyasztóst) kinyitom és az ajtónál nyomkodom a gombot! Ilyenkor visszajön a hűtőbe a fény is!! Nagyon el vagyok keseredve, hisz sajna nincs nagyon pénzem új hűtőre! Kérlek segítsetek hogy mi lehet a baja és mit kellene csinálnom! (( Előre is köszönöm!!!
(#) proli007 válasza NegerDee hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Hello! Nem lehet, hogy ez valami mezei hálózati kontakt hiba? Mert hogy a lámpával is összefüggésben van? Át kellene nézni a kötéseket a gépben. De kár még a konnektornál is lehet hiba. A lámpa nyomogatására (ha a gomb az amit említesz az ajtón) esetleg átüt az oxid majd egy ideig működik? üdv!
(#) TaaT válasza mrbecherovka hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Gondolom ezt házilag megkeresni nem igazán lehetséges?
(#) ikrisz999 hozzászólása Szept 4, 2013 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Teljes kétségbeesés határán vagyok... A múlt héten vettem egy Kombinált hűtőszekrényt (Indesit Biaa 13F), ami nagyon sokat megy. Kb. 15-16 órát szerintem simán. Most azt nem tudom, hogy minden esetben a motorja megy-e vagy a ventillátor... (no frostos a fagyója meg a hűtő része is) De már mértem, hogy fél órát megy utána fél órát nem, de van olyan hogy lekapcsol és negyed óra pihenés után egy órát is megy. A fogyasztását ma fogom megmérni, amint hozzájutok egy fogyasztásmérőhöz, de addig is szerintetek mennyire normális ez a dolog?
Amúgy nem nyitogatom, nem is üres, nincs betolva falhoz, sőt még bútor sincs a közelébe mert még nincs meg a akonyhabútor, nem süti a nap stb.. minimumhoz közel állítva is ugyanannyit megy mintha pl. Eco-ra állítom. Lehetséges, hogy nem hőmérséklet alapján kapcsol ki-be hanem egy időzítő van benne. (most lehet hogy pár hozzáértő szakember tépi a haját hogy ilyet írtam de tényleg nem tudom már mire gonodljak). Tanácsaitokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza ikrisz999 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
A külső hőmérséklettől is függ, meg hogy mennyit nyitogatod. Nem hinném, hogy baja van. Mérd meg a fogyasztást és kiderül, hogy egyáltalán mi megy benne.
(#) ikrisz999 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Köszönöm válaszod! Nekem azért gyanús mert egyáltalán nincs meleg, és tényleg nagyon jó helyen van a hűtő ebből a szempontból. Egyáltalán nem nyitogatom, mivel van egy másik hűtőnk amit használunk, ezt csak azért indítottam be, hogy kiderüljön van-e valami baja, belepakoltam a fagyójába hogy ne üresen menjen, plusz a hütőtérbe is raktam azért jó pár dolgot. Macskaetetésnél nyitom ki 5 mp-re napi kétszer.. esetleg még ha valakinek valami ötlete lenne szívesen venném. A fogyasztásmérést este tudom elkezdeni, már nagyon kíváncsi vagyok..
Következő: »»   115 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem