Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Tuti nem a configgal volt gond... ezért nem is értem... Érdemes lenne egyszer ha ráérsz végig nézni a nyákot multiméterrel (dióda mérés), hogy nincs-e benne szakadás... másra nem tudok gondolni.
Na végre mükődik.
Az elején nem akarta letölteni az 16F877 OS részletet, de egyszer csak leszaladt és úgy tünik, hogy jó is. Majd ha lesz egy kis időm + pénzem akkor bedobozolom és megnézem, hogy milyen élesben. Mégegyszer is Köszi! Hol lehet beálítani az MPLAB-ban, hogy alapértelmezetten COM2-n és 57600-n tolja az ICD-nek a cuccost? Mindig az USB-n keresi.
Sziasztok! lenne egy kérdésem az ICD2-vel kapcsoltatban, hogyan lehet letölteni egy .hex file-t egy PIC-re? Van egy programozóm ugyan (PIC Star plus) de azzal mág eddig nem sikerült. Köszi
Hello, MPLAB FILE menü importálás, persze előtte beállítod programozónak az ICD2-t, és mikor azt már látja az mplab, na akkor import és prog. Ha eddig nem futattál a gépen ICprogot akkor menni is fog. Ha már futattad, akkor MPLAB újratelepítés és onnantól menni fog. Hogy miért is van ez így ? Az ICprog önkéntesen felülírja a registry-t... viccessss
ICprog? Oppá, ezt én is előbb teleítettem :eek2: Lehet, hogy nálam ez a gond?! Amint tudom, kipróblom
Most látom elfelejtettem neked válaszolni, bocsika, MPLAB sajna már csak ilyen süket, én se jöttem rá hol lehetne átírni... de most van egy kis szabadidőm ránézzek
Sziasztok!
Sajnos nem az ICprog a gond Kipróbáltam másik számítógépen, ott teljesen következetesek voltak a hibák: ICD megy, de a PIC-et nem látja, mintha bent se lenne. Lehet, hogy be sem lép program módba? Van valami mód ezt eldönteni? Ti honnan adjátok a cél pic tápját? Bekattintjátok, hogy az ICD2 adja a tápot? Merthogy ez csak részben igaz, ugyanis az enyémnél az ICD tápjáról jön ugyan, de az ICD nem tudja szabályozni. Jól sejtem, hogy ilyenkor a cél pic-et az ICD2 után kell bekapcsoni? Bocs, hogy ennyit rágódok ezen, de megépítettem, ezt a .....-t, és elég bosszentó, hogy nem bírom normális működésre bírni. Üdv.
Nekem be van pipálva a táp opció, de ez a kapcsolás ezt valóban nem szabályozza. Az ICD ről megy a táp nekem így egyszerre kapják a tápot bekapcsoláskor. Utánna ott az a gomb h "Reset and Connect to ICD". Vagy automatikus kapcsolódást állítottál be? Az alkatrészeket beépítés előtt le szoktad ellenőrizni?
Helló!
Nem tudom lehet még rendelni icd2 nyákot? Ha lehetne mailbe is megírnátok a részleteket.
Szia!
Kösz a választ! Az ellenállásokat, kondikat, tranyókat, diódákat kimérem beültetés előtt (főleg, mert nem tudom fejből a színkódokat..stb.) A reset and connect nekem sem automatikus. A self teszt tökéletesn lefut, de a PIC-et mégsem látja. Jó összeköttetés mellett hogy lehet ez? Amint tudok, veszek megfelelő diódát, hátha mégis az a gond.
Hy!
mspike: hogy vannak az icd2 panelek? már sikerült összeraknod őket? vagy még élesztgeted? mikor ér el hozzám?
Hello minnél előbb igyekszem feladni végre, szerinem jövőhét végét biztosra ígérhetem ! Üdv
Csak úgy közvéleménykutatás szintjén, kit érdekelne egy próbapanel 18F452-vel ? vagy 18F4520-al ?
Mit saccoltok, most, hogy a Microchipnek is van USB-s pic-je, várható, hogy kidobnak cypress chip nélküli icd 2-t?
Szerintem a gyári ICD2ben nem cypress chip van... vagy igen ? Minden esetre elvileg már van helyettesítő IC, már kértem pár samplet- ha ezekkel is megy akkor csinálok hozzá modult, ami rátehet a user az általam készített ICD2 nyákra.
Ja nemtudom, hogy mi van a gyáriban, de szerintem az lehet, ha az utánépített megy a gyári firmware-el. A cy7c64713 a helyettesítő, ha jól értelmeztem. Kíváncsi vagyok, hogy működni fog-e vele.
bezony, azért megy a koppintás a gyári firmwarerel mert valaki volt szives analizálni a gyári USB kommunikációját és ehez lőtte be a kopintás cipress IC-s verzió eprom progiját...
"és ehez lőtte be a kopintás cipress IC-s verzió eprom progiját..."
Ezt nem értem, milyen eprom progiról van szó?
A cypress IC-hez az USB-s verzión vagy egy eeprom
abban van a vezérlőprogi
Na végre teljes egészében elkezdtem használni az icd2-t. Csak egy bajom van vele! Még pedig az, hogy baromi lassú. Nincs valami beállítás, amitől gyorsabb lesz, és nem beszélget annyit az icd?
57600-n van a baud. Ennél még az icd1 is sokkal gyorsabb...
Nem tudom, szerintem elviselhető, de már úton vannak az USB IC-k, kitartás... én igazából elvagyok ezen a sebességen is
Majd ha lesz USB cucc is akkor számithatsz rám egy példánnyal!
És az a vezérlőprogi hol lelhető fel?
Amúgy kérlek arról is számolj be, ha nem működik majd a dolog a helyettesítő ic-vel.
ez csak természetes. Nem tudom már honnan szedtem le, de az otthoni gépen fent van.
Egy USB-s példányra én is beneveznék majd...
Sziasztok srácok, az ICD gyártójához lenne egy kérésem: érdekelne a gyártás menete, néhány szóban megírnád, h hol (privát) gyártattad, és mibe került. Köszi
Ma rájöttem, hogy nekem is megvan az eeprom progija, de belenézve csak az első 9 bájt tartalmaz valamit, a többi mind FF. Ez azért kevés egy programhoz, csak konfigurációs beállítások vannak itt. Viszont a doksi azt írja, hogy a program a chipbe letölthető usb-n keresztül, tehát valszeg minden egyes bekapcsolásnál az mplab leküldi neki a cuccot. Jó lenne megtudni, mi van a gyári icd2-ben.
Szerintem ezt egyszer te letöltöd a cypress valami progijával, aztán annyi... Alighanem, ez tartalmazza azt amit elküld a winfoshnak... Szerintem...
Lehet, hogy félreérthető volt, én arra gondoltam, hogy a cypress chip elindul, az eepromból kiolvassa a konfigurációs adatokat, és aztán usb-n megkapja a kódot, amit futtatnia kell(mert ez végülis egy 8051-alapú kontroller). Mivel a kódot ram memóriából futtatja, így az elveszik a kikapcsolásnál, ezért küldheti az mplab bele minden indításnál. Szerintem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |