Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Aki értelmes, saját vállalkozást szeretne.” Igen. Csak azt nem tudja, hogy mi van a vállalkozás mögött. Mit kell tenni. Mikor elmegy rájön, hogy ez mégsem olyan könnyű... Ekkor jön, hogy megpróbálja "lenyúlni" a volt munkaadó ügyfeleit. Szerencsémre állom a sarat, de ez sem kis munka. Alám ígér, de a végén vissza jön az ügyfél mert rájön... Csak nagyon fárasztó ez az alapvetően szükségtelen harc.
Sajnos ez a kapitalista demokrácia.
![]()
áh, azt hittem majd ugrasz az "öreg"-re
![]() ![]()
Egyetértek, akkor lestem nagyon, mikor nem volt melóm, és végső megoldásként jelentkeztem egy 8 osztályos minimum végzettséget kérő helyre 100.000-ért, mondom van szakmám, érettségim, írom mihez értek, stb, azt mondták túlképzett vagyok
![]()
Ez a jó mini! Ha meghúzzák a rojtját fáj!
![]()
Ki tudja hogyan, és milyen festékkel kell a műanyag robogók burkolatát átfesteni?
![]()
Két dolog jut az eszembe:
- Nagyon alapos tisztogatás (vax és társai) - Nem látszó helyen próbafestés. De nem értek hozzá... A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Bármivel festheted alapos tisztítás és műanyagra való alapozás után.
Én is, csak mindig kiugranak alólam, és a betonra esek pof.ra.
Ez csak a "ló egyik oldala".
Én úgy vettem észre, hogy ma Magyarország állásügyileg, az ezer papír országa lett. (Régen ez nem így volt.) Akinek nincs megfelelő végzettsége, megy a levesbe. Ha meg túl sok van, akkor is. (ahogy Te írtad) Egy helyi céghez jelentkeztem köztisztasági asszisztensnek (utcaseprőnek). Nem vettek fel, mert nincs róla papírom. Kiderítettem, hogy egy 2 hónapos (heti 1 alkalom, 4 óra) ~70eFt-os OKJ tanfolyamot kell elvégezni. Röhej... Jelentkeztem egy helyi elektronikával foglalkozó céghez (nyomtatókat, fénymásolókat, sz.gépeket, stb. javítanak). Referenciaként bemutattam pár munkámat. Nem vettek fel, mert nincs elektronikai végzettségem. (Felvettek egy végzettséggel rendelkező emberkét, aki 1 hónap alatt több kárt csinált mint hasznot. (Egy ismerősöm is ott dolgozik, onnan az infó)) A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Jó-jó, de milyen festék, alapozó kell ehhez? Gondolom nem neoluxal fújják a gyárak?
Én a régit nem akarom leszedni, mert csak össze van karcolva, pár helyen leütve a festés.
Itt van a kutya elásva, nyilván. És előfordulnak "csókos vezető"-k akik nem is értenek a dolgokhoz, ezért mindent alattvalóival intéztetnek. Ő csak a pozíció. Jónéhány esetben nem tudott nekem a főfőnök választ adni olyan témában, amiben csak ő adhatna, hanem a -pozícióban lefelé- sokadik ember.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Átfestést kérdeztél, gondoltam az egészet fújni akarod, a javítása az eredetinek kicsit bonyolultabb, ha a karcok nem nagyon mélyek és finoman fel tudod polírozni többet ér, és egy védőlakk réteggel megint felfrissítheted a színeket.
Ha az egészet szeretted volna fújni, alapozónak én a Mipa műanyag alapozót használtam a fellelhető műanyagokra tökéletes, legyen az lökhárító vagy egyéb.
Jól érted, át szeretném fújni az egészet, mert nem tetszik a színe sem, amellett, hogy karcos is, csak a régi festést nem akarnám eltávolítani. Akkor is kell alapozni, vagy elég ha kissé felcsiszolom?
Én sem csiszoltam le tisztára, csak csiszoló szivaccsal átmentem rajta, hogy szép sima felületet kapjak, de az alapozást minden képen ajánlanám, az már fél siker, nehogy a gyári festékkel össze vesszen az új.
Vagy végzel egy próba fújást csiszolás után és meglátod. Viszont a tökéletes alapozás a végeredményben vissza adja magát, mindegy mit festesz, én ennek a híve vagyok.
No ezt az alapozós dolgot szerettem volna elkerülni. Azt hittem a vegyipar már tart ott2013-ban, hogy egy festék jó tapadási képességgel rendelkezik.
![]()
A vegyipar már ott tart bizony, hogy a gyári festést nem könnyű eltávolítani, de mivel azonos festéket biztos nem tudsz beszerezni, ezért ajánlottam az alapozást, hogy ne vesszen össze az új felvitt réteggel. De végezz egy próba fújást ahol nem látszik, vársz vele, és ha jónak találod a tapadást, összefér a két festék típus, akkor uccu neki, saját felelősségre.
Köszi! Gondolom "gyári" festéket meg a kereskedelem nem árul, úgyhogy megint a kicsi végfelhasználó szívja meg a sor végén.
![]()
A gyári festék speciális technológiával kerül az autó-motorkerékpár elemekre. Házilag ezt úgysem lehetne kivitelezni. Ezért nem forgalmazzák.
Sajnos a gyárak szemszögéből nézve ez "törvény" van olyan gyártó aki még ha adna is el a saját anyagából, akkor sem azonos összetételt kapnál, hátha jobban felhasználod mint az ő fejlesztő mérnökük azt kidolgozta, így sosem éred el azt a minőséget még gyárival sem, na meg a körülmények a kamrás fújás stb. is nehezen kivitelezhető házilag.
Ezért marad a hagyományos csiszolás-fújás, csiszolás-fújás amíg azt nem mondod, hogy ez már neked is tetszik.
Láttam videón ilyen festékkamrás robotkaros fújásos festést, de gondolom ez esetben (műa.)nincs hőkezelés, beégetés, tehát nem értem mi lehet akadálya a házi kivitelezésnek?
![]()
Sokféle technológiát használnak festésekhez, anyagtól, mérettől, és még megannyi körülménytől függően, különböző gyártók, ez megtalálható a google-n.
A legfontosabb ami nincs otthon mindenkinek, köztük nekem sincs nagynyomású kamrám szűrt lég forgatóval, amitől pormentesen lehetne fújni házilag, a többi csak ráadás..
Ismerősömnek van festékkamrás technikája. Tőle tudom: kritikus a szórópisztoly maga, a nyomás, a levegőmennyiség ami a festékkel jön, a porlasztott cseppméret, szórási távolság, rétegvastagság, hőmérséklet, többi nem jut most eszembe.
Ennyire aprólékosan felesleges is bele menni, gondolom fényező az ismerősöd, aki házilag akar fújkálni az a saját körülményeihez képest gondolja végig mit is vár el a végeredménytől, néha a rá áldozott munka és anyagiak többre rúgnak mint ha fényezőhöz vinné az ember, de persze ez ott kezdődik, hogy "Ki mit épített" tehát sk. a lényege, csak akkor lesz az enyém teljesen a projekt.
OK rendben, de ezeket tudom, de festékkamra nélkül tudnak a szakik készíteni olyan lakkfelületeket, hangsugárzók festésénél, mint az autókaszni fényezés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |