Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Kisebbeket eddig én is vasalóval csináltam de ha már egy 10x10cm-t akarok akkor oda már jobb lenne ami egyformán melegíti az egész felületet.
Utánanézek de nálunk nem találtam ezt a típust. Körülnézek hátha találok valami ilyesmit. Köszi.
Nem rég csináltam 167*84mm-es nyákot hiba nélkül.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Szép.
Nekem nem mindíg sikerül a vasalás, mondjuk vasaló kérdése is, na meg nyomtaató és papír. Az én vasalóm már kissé kopottas, és az alja sem tökéletes. Újat nem akarok venni, hobbi cucchoz megteszi, ha valami komolyabbat akarok akkor meg a telepen most készül a levilágító. Apropó milyen szoftverrel készült? A lecsonkolt forrszemek miatt kérdem.
Van valakinek információja arról hogy melyik a légidőtállob legstrapabíróbb nyák fajta?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
Az arannyal gőzölt porcelán a legidőtállóbb
Értem kösz, gondolom nem olcsó mulatság.
Inkább csak elméleti kérdés, az a probléma hiába időtálló a nyák ha az összes többi alkatrész előbb tönkremegy.
Királyvízzel, de szerintem ott a vezető pályákat gőzőlik fel nincs szükség maratásra.Nem éppen hobbi kategória
40-50 éves panelokat nézve, a forrasztás (forrasztóón alkatrészláb kapcsolata) megy tönkre elsőnek. Tehát ide kell valami időtállóbb.
Piac gazdaság van... ezért találták ki az ólom mentes ónt ,a következő az ón mentes ón lesz hogy még hamarabb tönkremenjen az elektronika ÉS most hol tartunk az eredeti kérdéshez képest??
Forrasztás után nem voltak lefújva védőlakkal. Szétrozsdásodik nemcsak a rézfólia, de a forrasztóón is..
Érdekes, hogy ezeken a nagyon régi panelokon viszonylag ép, feketedett felületű a rézfólia (tv. rádió). Talán ötvözve volt a réz valami korrózióálló anyaggal.
Hali!
Székesfehérvár környékén tud valaki eladó nyák lapot, már elmúlt dél és még ma szeretnék csinálni egy panelt, csak már minden normális bolt bezárt (EC Bázis). Szóval ilyen praktiker és ehhez hasonlókban lehet kapni nyák lapot? Köszi a válaszokat!
sziasztok
a nyak-lapot milyen furo elel ajanlatos kifurni? udv
Hali!
Egyetértek köbzolival. Szimpla fémhez való fúrószárat szoktam használni, kenőanyagnak pedig a nyálamat, az él kiképzés nekem teljesen jó úgy, ahogy kijön a gyárból. A cellulóz alapú nyáknál észnél kell lenni, túlnyomás esetén a félkész furat kérdezés nélkül beszakad, egy életlen fúrószár pedig könnyen megégeti a lemezt (szenesedés, vezetés, rosz buli). Az üvegszálasok ezen szempontokból sokkal igénytelenebbek, (igaz azok se bírnak mindent) viszont hamarabb kiveszik a szerszám élét, vídia fúrószár valószínű tovább bírná. A kőzethez való fúrószárak elvileg jobban bírnák, de azok életlenek, és csak vastag méretben vannak, a fához valóak anyaga pedig nagyon lágy. Sok sikert! Bandi A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Sziasztok kültéri használatra tervezek NYÁKokat. Na most ez dobozban lesz de elég mostoha körülmények között (hideg, meleg, nedvesség). Szeretném elkerülni a panel oxidációját, tartósra kell csinálnom. A FLUX nevű spray elegendő lenne? Vagy mit ajánlotok?
Ha emlékeim nem csalnak erre az uretán spray való .
Értem és köszi. Bár úgy látom hogy ehhez elég nehéz hozzájutni. De találtam még olyat hogy Zink 62???
Közben találtam olyat hogy URETHAN 71 picit drága, de megpróbálom majd ezzel.
Ónozva is legyen a nyákvezetékezés. Ezután a védőréteg.
Nem gondoltál még a lötstop fóliára?
Azért védelem nélkül hamar szétszedi az időjárás az alkatrészek lábait és a forrasztásokat is (Nemcsak a nyákot kell védeni). Arról nem is beszélve hogy a páralecsapódás (koszos csurgó víz) mennyire befolyásolja az áramkör működését, nem-e okoz zárlatot.
Ettől csak a kész beültetett panel forrasztás utáni teljes felületű lakkozása óv meg. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Ja Meg a vízmentes szerelődoboz tömszelencés bevezetésekkel , de ez ebben a témában már régen OFFF!
Szia nem dolgoztam még lötstop fóliával, de majd egyszer kipróbálom. Sima pausz papírra szokom nyomtatni a mintázatot. Amugy rendeltem egyet abból az URETHAN sprayből, remélem be fog válni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |