Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   871 / 1271
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Nem baj, de rakhatsz még rá kiegészítő hűtőbordát is, ha nagyon melegnek ítéled.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Engem túlzottan nem zavar, ha bírja vagy 5-6 évig, vagy addig mint a gyári. (Lehet talán ha visszaraknám a régit az is feléledne így kondicsere után) Elméletileg 150fok a max az IC-nek de hát hiszi az aki úgy gondolja, hát én nem, de ha olyan 60-65 fok fölé nem megy akkor szerintem nem túlságosan veszélyes, bár azért így is el tud fáradni ha olyan 45 fok lenne nagyobb lenne az élettartama. (Legalább is szerintem...)
(#) matyusz hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Akkor jöhet a Philips TV. Szerintetek melyik kondikat cseréljem benne? Én cserélném a szekunder táp körben lévő kondikat, és talán a 47µF 200V-os kondit. (Vagy ha nem segít akkor még talán a 470nF-os 210V os kondit) A hiba az vele, hogy kikapcsolgat. Bekapcsolást követően kicsit elhalványodik a piros led és ha bekapcsolt van hogy egyből visszakapcsol Standby-ba, van hogy csak mondjuk 10 perc múlva. Amit beszéltünk, hogy a kép részhez van köze amit megkókányolt valaki, abban a körben van egy BD237/238-as páros gyárilag és a BD237 adta meg magát benne és ezt cserélte valaki bd241-re viszont a párt hagyta ott a BD238-at. A BD241-et szembe fordítva forrasztotta be mivel a lábkiosztása fordított a 237-hez képest ezért a hűtőlemezzel a tok érintkezett és nem a hűtőzászló. Mit ajánlotok, cseréljem ki mind a kettőt újra vagy tegyek bele nagyobbat és tegyem be fordítva a borda másik felére valahogy, pl.:BD241/242-es párost? Persze "C" jelzésűre cserélném.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Ha az eltérítő fokozatról van szó ott eredetileg is BD241 van.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Bocsánat nem mellékeltem doksit, de 1000% hogy 237/238 páros volt benne, a BD238 az teljesen érintetlen forrasztás ügyileg is. Ez a rajz hasonlít jobban hozzá (6-ik oldal "Frame amp"), bár ebben BD228/229 páros van feltüntetve, nem találtam hozzá való rajzot sima L6-os szasszi. De teljesen biztos, hogy ebben a 237/238-as páros van benne ezeknek a lábkiosztása E C B (szemből) és a nyákon is ez szerepel, a BD 241/242-nek pedig B C E.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
A végfok kivitele képcsőfüggő, az sem mindegy, hogy 90 vagy 110°-os az eltérítési szöge és hogy mekkora a képcső mérete.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Ok értem utána nézünk , de most sajna mennem kell .
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Akkor mit ajánlasz? Vagy nézzek még utána pár dolognak? Esetleg feltételezzem a lehetetlent, hogy felül van méretezve ez a rész amit kétlek. Valami befolyással lehet, ha a 241/242 párost teszem be? Szerintem nem követek el akkora hibát sem mint az előttem lévő tette, egy felemás párossal. Kondik ügyében elégnek tartod a felsoroltak cseréjét?
(#) abdulka hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
[/off]Sziasztok!

Segítsetek! Hol lehet beszerezni STV9306A IC-t? Az urobeat.hu oldalon rendeltem de sajna "A" nélkülit kaptam amivel nem jól működi a tv.[off]


Köszönöm.
(#) kadarist válasza abdulka hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Reklamálj a kereskedőnél, hogy nem megfelelő terméket kaptál. Ha A vagy B nélküli kivitelt kaptál, akkor az tényleg nem lesz jó az eredeti helyett.
(#) abdulka válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Már reklamáltam. Az eladó bizonygatta hogy annak jónak kell lennie. Még 8 napon belül vagyok szeretnék elállni a vásárlástól de azt a drága embert nem válaszol a megkeresésre.
Én máshol nem találok ezért kérdezem hátha itt tud valaki egy megbízható forrást.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) kiskomo21 válasza kiskomo21 hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Sziasztok! A fény nem jött meg,se felfűtés se semmi.Ez lehet a sortrafó halála?
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Nem jutottam düllőre. Szerinted méretezzem felül inkább BD241/242 párossal vagy cseréljem ki őket? Esetleg jól működhet az említett nagyobb párossal?
(#) djseed1 hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!

Van egy Sony TV-m! Az volt vele a gond, hogy nagyon homályosan mutatott. Szétszedtem, és a képcső végi csatlakozót megette az oxidáció (konyhai TV, gondolom a pára tette a dolgát). Sikerült egy ugyan olyan egészséges csatlakozóra szert tennem, kicseréltem, azonnal bejött a szép tiszta kontrasztos kép, egy kis hibával! A mellékelt kép is mutatja. (az Magyar 1-es logója akar lenni, amúgy az egész kép, ugyan így 3 színből áll) Ez a képhiba szerintem már benne volt mikor elkezdett homályosan mutatni, csak nem látszódott! Hol kell ennek keresni a baját?
A válaszokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia!
A mágnesgyűrűket nem piszkáltad?
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Multiméterrel mérd ki a tranzisztorok jóságát.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Nem értem. Melyik tranzisztorok jóságát? Nem rosz egyik sem.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Ha nem rosszak, akkor miért cserélnéd őket?
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szóval. Valaki javította már a tv-t és a frame ampnál lévő 2 tranyó egy komplementer pár BD237/238. Valószínű elszállt a BD237 ezért valaki tett bele kontár módon egy BD 241-et a helyére de mivel ennek nem ECB a lábkiosztása, hanem BCE ezért nem a hűtőzászló van hőkapcsolatban a hűtőlemezzel (alu) hanem a tok része és ez nekem szúrja a szemem főleg úgy, hogy az illető a BD 238-at hagyta úgy a helyén ahogy gyárilag volt és ez így nem alkot párt. És ez nekem egyáltalán nem tetszik és kérdezem, hogy tegyek bele BD237/238-at (direkt vettem előre) vagy tegyek bele nagyobbat pl.:BD241/242 párt? (A hűtőlappal való kontaktust én megoldom mert a borda másik oldalára teszem a tranyót)
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Ahoz nem lett nyúlva, bár előttem egy tv szerelő piszkálta, lehet hogy elmozdúltak! Én is a gyűrűkre gondoltam, de az nem csavarral állítódik, oda vannak ragasztva.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Cseréld ki a vásárolt párra, de szerintem a "kontár" munka eredménytelenségét ne előlegezzük meg addig, amíg biztosan nem vagyunk a saját sikerünkben.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Oké köszönöm. De akkor ez csak nekem érdekes de szerintem nem csak én lepődtem volna meg rajta hanem ha te előtted is előtted lett volna lehet te is ezen a véleményen lettél volna. Az a hűkontaktus nem ér túl sokat, nagyon könnyen el tudna melegedni. Arról nem is beszélve hogy eléggé meg van kaparászva a hűtőlemez azon a helyen ahol a tranyó felfekszik, hővezető pasztát meg nem is látott a két felület. De elnézést ha megsértettem ezzel bárkit is.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) krisy0243 hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Hello! Van egy katódsugárcsöves daewoo tévém, és a kép tetején ugról egy szines csík. Ez mitől lehet?
(#) eyess válasza abdulka hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Itt lehet kapni például cirka 2000FT / db.

STV9306A.PNG
    
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Azt nézd meg nem lettek e cserélve a nyakrészen a tekercsek , mert ha igen lehet , hogy nem rendesen lett pozicionálva , vagyis nem oda került ahol az eredeti , akkor is lehet ez a hiba.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2013
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Szerintem máshol kell keresni a hiba okát .Mivel az L6.2AA rajzon gyárilag is szerelik , így a tranzisztorokat , és szerintem aki bele tette a BD241 az lehet ezen rajz alapján csinálta .Szóval , ha szerelték , így is , akkor olyan nagy baj nem lehet belőle.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Kezdjük az elején , azt írtad , hogy a tv kikapcsolgat.Ok ilyenkor se kép se hang.
Ha bekövetkezik ez az esemény rögtön meg kellene mérni a mellékelt ábra szerint , hogy a +150v meg van e.Ha nincs az a jó , mert akkor meg van a hiba , ha meg lesz , akkor megyünk tovább.

Táp.PNG
    
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Valószínű a kondik száradtak ki, ezeket cserélni fogom. Köszönöm a segítségeket. Most néztem és 2x egymás után kapcsolt le egy pillanatra a hangyaháború is megmaradt, de utána a távirányítóra sem reagált, hanem rendesen ki kellett kapcsolni és vissza a második után több mint egy órán keresztül ment. Egyenlőre biztos vagyok a kondicserék utáni sikerben és ha kicseréltem írok fejleményeket. Nem azért kapcsolgatott le a TV, mert valaki azt a tranyót és úgy tette be, de mindegy is már nem szeretnék magyarázkodni, mert nem sikerül. A lényeg, hogy az a páros van benne amelyik gyárilag és mind a kettőt cseréltem kapott pasztát és csillámlemezt. És ez még mindig sima CHASSIS L6 simán ez van ráírva és nem is találtam hozzá ugyan olyan rajzot, de a BD238 ami érintetlen volt annak a párja 237. Szóval lépjük túl már nem szeretnék róla többet írni mert nem sikerül.
Az Akainál még annyi volt érdekes, hogy ha Scart-ra kötöttem mondjuk a DVD-t akkor ha nem AV állásban volt a TV akkor is az Scart-ról jövő jel ment, ha átnyomtam közben is AV-ra vagy simán a csatornákra akkor sem volt változás, de ennél lehet ez normális. Még a hangját találtam torznak a "mélyeknél".
Még egyszer köszönöm a sok segítséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2013
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Most már rájöttem, nem lett ott cserélve semmi csak elpiszkálva. Korábban egy másik szerelőnél volt aki biztos azt hitte hogy a homályos kép az a gyűrűk vagy a tekercsek hibája, és elpiszkálta. Az még egy érdekes procedúra lessz míg visszaállítom.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Feladod ?
Nekem mindegy te tudod.
Következő: »»   871 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem