Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 218
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Értem a lapon van e valami azonosító , és kb hány colos ez a tv.Esetleg évjárat , hogy mikor lett gyártva.De esetleg az is lehet segítség lenne , ha a processzor típusát leolvasod.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
(#) sepu666 hozzászólása Szept 11, 2013 /

pill. meg lesem kicsit jobban.

26"-os de hogy pontosan mikori azt nem tudom. Kijelzőn 2007 szerepel. De az inverteren meg 2006. A hátlapon nem találtam évjáratot sem a lapon. A lapon ez az összes azonosító.:
DCTL-20W Ver:1.0
Digital Cynos Co., Ltd.

Próbáltam ez alapján is azonosítani. Egy japán oldalt találtam. De az nem ment nekem.
Egy ideje pihentetem a dolgot csak most megint neki fogtam. Van egy kis időm foglalkozni vele megint. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Pill megnézzük mit tehetünk.A processzoron lévő adatok jó lenne ha leírnád.

Nagy nehezen ki tudtam olvasni a proci számát. Le van kaparva.
Lg electronics
LGDT1502M
0438

Egyet máris kiderítettem , hogy az AC/DC adaptere nem 24 hanem 15v 10A 150W .
Honnan van ez a 24 voltos táp hozzá?
Szóval nagy valószínűséggel nem hozzá való adapter lett csatlakoztatva hozzá , és a tv tápját gajra vágta.

Lcd tv hátsó burkolatán ez szerepe.owerC24v, 6.67A Egy Siemens 24v 7A-os plc táp van rajta. Nagyon stabil és meg bízható tele biztonsági felszereléssel. Ezt kaptam hozzá.:S De nincs kizárva hogy 15v-os. Akkor fogjak neki cserélni a feszabájzokat. De ha tönkre mentek a szabályzok akkor zárlatos vagy nem enged át feszkot? Ha jól tudom. Bár lehet tévedek. Nagyon nagy mágus nem vagyok a tv szerelésben. De tudok mérni és gondolkodni. Bár ez néha kevés. Szét nézek még én is hát ha találok valami okosságot az adapterrel kapcsolatban.
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Igen mérni azt nem árt ezzel kezd mielőtt bármit is cserélnél.
Kondenzátorokat főleg , stabilizátorokat főleg , diódákat első körben talán ennyi aztán majd meglátjuk a továbbiakat.
Egyébként a hozzá való adapter adatai a képeken.

Adapter.PNG

(#) sepu666 hozzászólása Szept 12, 2013 /

Akkor elsősorban bekel szereznem egy tápot. Utána méregetni. Nem akarok nagyobb gubancot csinálni vele. Csak azt nem értem hogy akkor mit keres 24v a tv hátán. Max terhelés lenne? Csatoltam a képet róla. Mindegy. Át mérem a diódákat és a többit a panelen. Köszönöm a segítséget. Még jelentkezek. Remélem jó hírrel majd.
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Közben kaptam ismerőstől választ. Mert meg kérdeztem tőle hogy csináltak-e valamit a tv-vel. És mondta hogy egy kondit cseréltek benne. És véletlen fordítva forrasztatták be. Azóta nem kapcsol be. Még jó hogy rá kérdeztem. Nem lehet hogy az környékén van valami. Meg találtam azt is. A vég foknál van forrasztva egy kondi. Gondolom azt cserélték mert púpos volt állítása szerint. Biróm az ilyent mikor valaki még annyira sem ért hozzá mint kéne és forrasztgat egyből. Jó én sem vagyok egy tv szerelő de legalább. Ha nem tudok valamit kérdezek előtte.
Szép lenne bent meló helyen is csak hasra ütés szerűen javítanám a robotokat.
Szerinted ha gyártok egy egyenirányítót és szűrt tápot neki 15v-set 10a-at azzal jónak kéne lennie? Nem biztos hogy kapok hozzá tápot itthon.:S
(#) sepu666 válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Találtam több verziósat is belőle. Lehet hogy több feszültség kiosztású létezik ebből a tv-ből?
https://www.sites.google.com/site/notebooknetzteil/hyundai-hlt-2630
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Igen valóban ezek szerint van másféle is , de akkor az adatokat neked kell összehasonlítani , és amelyik stimmel , akkor az lesz az övé-.
A kondiról annyit megnézed a nyákon a szitázást , és máris tudod hova megy a pozitív avagy a negatív.
Ha másképp nem megy , akkor nézz meg egy olyat ami biztos nem lett még kiforrasztva , és az szerint már fogod tudni a helyes irányt.
(#) rockersrac válasza eyess hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Azt pedig hogy milyen tápfeszültséget igényel, a tápkörben lévő első, még kiforrasztatlan elkok fesztűrése mondja meg! Nyilván ha 15-20V a fesztűrése, akkor nem lehet 24V-os a táp...
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

A feszültség szabályzok jók. Diódákat és ami van a panelen összes tranyo kimértem. Nem szögesek. Viszont amit írt ismerősöm hogy cseréltek kondi az erősítő részében tényleg fordítva volt be forrasztva. És én nem figyeltem eddig. ki forrasztottam és be raktam a helyére rendesen. De így sem támad fel. Lehet hogy meg ölte a erősítőt ic-t? A bekarikázott kondi volt fordítva. Nem tudom hogy így seggit esetleg valamit? A felszabályzok amik vannak a táp bemenő részén. Nem találtam róla le írást hány voltos lenne. Három egy forma van egymás mellet. a típusa:GM7230
Közben találtam le írást a szabályzóról. És max 40v a terhelése. Meg próbálom ki cserélni egyesével a másik panelről hát ha valamelyik csak nem kapcsol.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
(#) uniman válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Hello.
Talán inkább egy új elkót kellett volna beforrasztatnod...vagy nem?
(#) sepu666 válasza uniman hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Közben eszembe jutott nekem is. És cseréltem is. Kis plusz munka. De köszönöm szépen hogy szólt.
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Ha az a helyzet , hogy púpos volt ott az a kondenz6átor , és ők azért cserélték ,akkor mielőtt akármit is cserélnél nem ártana az összes elektrolit kondenzátort kimérni , mert egy elektrolit kondenzátor is bőven meg tudja fogni a tápot , és már nem is indul az egész.
(#) sepu666 hozzászólása Szept 13, 2013 /

Hát valahogy én is ezen gondolkoztam. De ezzel van egy kis gondom. Nem tudom hogy kell ki mérni multiméterrel. Elko mérőm nincs. Simán csak feszkot mérjek rajta? Azt tudom hogy nem feltétele ha tönkre megy egy elko hogy púpos. Nem látszódik lehet még hibás(el gyengült). Ha jól tudom?
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Akkor bajban leszel , mert azt egy mezei multiméterrel nem tudod kimérni.
A kondenzátorok kiszáradni szoktak , és valóban nem biztos , hogy ez látszani is fog mondjuk púpos formában.Ilyenkor megnövekszik a belső ellenállása , és beterheli az adott áramkört .
(#) zolika60 válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Nem egetverő költség kicserélni az összeset sem,
(#) sepu666 hozzászólása Szept 14, 2013 /

És fel támadt.
Ki cseréltem a feszabályzokat és a kondikat a másik panelről. És működik. Már csak valahogy rá kéne tanítanom a távot a tévére. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Örök hálám.
(#) sepu666 hozzászólása Szept 14, 2013 /

Viszont a hanggal is van kis gond. Lehet cserés lesz a végfok. Torzít a hangja.
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Az nem biztos nézd meg , hogy kap e rendesen feszültséget , mert lehet valamit még cserélni kellesz .Vagy egy kicsatoló kondenzátor stb.
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Szerintem feszko meg van neki. Bár azért rá mérek. De melegszik és az egyik oldal búg vagy torzít. Mint mikor túl van vezérelve a jel a végfoknak. Ha nem nagyon van azon az oldalt jel (csönd van ép a film alatt). akkor búg. Ha beszéd akkor meg torzít.
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Lehet , hogy amikor a táp rész elszállt kapott az is.
(#) eva.csatari válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Üdvözlök mindenkit

Szeretném kérdezni,hogy a samsung panelem helyet BN41-00899A-MP1. amiröl vannak képek
Helyettesithetö az alábbi sorszámuval BN41-00813B-MP1.0 ill. BN94-01121A
Ezek nagyon megegyeznek az enyémmel,erre várnám a válaszotokat.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Siker!!! Ki cseréltem a végfokot. És tökéletes a tévé. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet. Nem javítottam még így tv-t. Lcd-hez nem volt még szerencsém. Nekem egy kicsit kemény dió lett volna nélkületek. Még egyszer köszönök mindent. Valahogy meg próbálom meg hálálni majd. Szerintem is a feszabályzok adhattak túl áramot vagy pillanatnyi magasabb feszültséget mint amit bírt volna. További szép estet mindenkinek.
(#) eyess válasza eva.csatari hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

A második az egyáltalán nem , mert az HD . A BN94-01121A az talán , de nem mondanám azt sem teljes mértékben , mert annál meg a kijelző méret más.
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Örülök , hogy sikerült ,és használd egészséggel.
(#) eva.csatari válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Köszönöm válaszod,akkor keresgetek még
Hátha találok akár bontottat is
További szép estét
Következő: »»   18 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem