Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 218
(#) eyess válasza eva.csatari hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

KB 23000 vadi újba .
(#) eva.csatari válasza eyess hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Ez tökéletes alaplap hozzá?
Képet tudol feltenni róla

A BN41-00899A-MP1 ről kérdezed ugye ?
Vagy az is csak csak hasonlít ?
Most nem tudom , akkor melyik az eredeti ?
BN41-00899A-MP1 ez ?

Igen ez az eredeti ami benne van BN41-00899A-MP1.0
Ahogy irod ehez néztem hasonlokat ahogy irtam és emlitedted hogy nem
tökéletes hozzá.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013

Ő az ?

1.JPG

Ez neked van?
Láttam ilyet az eBay-on is
Mennyiért adnád ha kérdezhetem

Nekem nincs ez pont az ebay es.

De mi is van ezzel miért kell egy egész main ?

Hibajelenség a következő:
Áram alá helyezve a készenléti led villog hatszor utána semmi, távon ha nyomogatom a gombokat gyorsabban villog,mig nyomva tartom mintha müködne,a hangszóróbol enyhe halk zugás halható
de hangeröre nem reagál.
Már cseréltem táp-panelt de a hibajelenség ugyan az.
A feszültségeket megmértem az invertelpanel megkapja a 24v-ot a Mainra-is megy 12v 5v 3,3v
de sehogyan sem akar életre kelni,a feszültségeket rajzról ellenöriztem azok rendben vannak
a main-panelon is de mig méresgettem eléggé melegszik az árnyékolt fémrész, pedig csak a táprol jövö vezetéket tettem már csak rá
Ezért gondolom hogy rossz,és hogy érdemes-e idöt pocsékolni rá vagy érdemes másikat tenni bele,mi a véleményed erröl

Nem biztos , hogy az a rossz ami a borda alatt van , lehet az is , de inkább még mindig arra gondolok , hogy valami beterheli a tápot .
Működtetve kellene mérni a feszültségeket , ha nagyon leesik bármelyik is , akkor a táp a hunyó.

Jó,majd megpróbálom
Amúgy melyik megyében laksz én Hajdu-Biharban

Messze tőled , de nézd csak ez a táp van benne ?

DSC09682.JPG

http://1.1.1.2/bmi/www.hobbielektronika.hu/forum/files/5d/t_5d6c8a8d5e2f7fe2b5e5942bbf3cc9f0.jpg
Hát az enyém lkicsit más, véleményed?
További szép estét,jó éjt

Ok folytatjuk majd szia
(#) Buvarruha hozzászólása Szept 25, 2013 /

Nem találkozott valaki olyannal, hogy kb. fél óra után elkezd zavaros lenni a kijelző és lecsökken a fényerő?
A zavar olyan, mintha földhurok, vagy valami más zavar lenne az adásban például, de PC-ről megy a cucc..
Annyira sikerült leszűkítenem, hogy a mainboard után vana hiba, ami valószínűleg a T-con, de elképzelni sem tudom, hogy milehet ez.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Melegedésre gondolok elsősorban.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Valami melegszik az oké, de mégis mi tud úgy felmelegedni, hogy eredményeképpen zavaros és sötét lesz a kép?
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Videó processzor , mainboard processzor, táp egységnél valami gond ilyenek.
Azt tudnám javasolni , hogy üzemeld be , és ha előjön a hiba vegyél a kezedbe egy hajszárítót ,ami tudd hideget is fújni , és próbáld visszahűteni , azt a területet , ami túlságosan meleg .Legyen az táp , vagy mainboard , vagy bármelyik része a tévének.Ha változás lép fel jó irányba , akkor máris behatároltad a helyet ahol valami gond lehet , és utána már könnyebb lesz a hibát is megtalálni.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Már be van határolva, a mainboard-ig rendben van, a t-con lehet ami elmelegszik, de az sem reagál a hűtésre.. Hagyom a fenébe, megy vissza a gazdájának.
(#) sepu666 hozzászólása Szept 27, 2013 /

Sziasztok. Most hogy nem rég meg javult a kis lcd tv-ém. Meg adta magát a nappaliban a nagy. Hiba jelenség. világos szürke a kép. színes függőleges csíkokkal. És a T-con panelen melegszik a chip. Samsung LE40A437T2D. Ha valaki tudna service manual-t az nagy segítség lenne. Köszönöm előre is.
(#) uniman válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Hello Sepu666.
Azt a tévét, hogy nézhetted eddig, ha nemrég vetted hibásan...nannee!
Ráadásul minimum a 3-4. tulajdonosa lehetsz így hibásan, hiszen profitól vetted...
Talán az összes cucc hibás lehet benne...veszel bele egy új T-Con és máris kiderülhet, hogy a mainboard-ja is hibás. Tehát kell bele az is...aztán már csak az LCD panel kérdéses...A tápja, invertere és a háttérvilágítása az "príma"!
Persze, ha szerencséd van akkor elég a T-Con forrósodó AS15-F chipjét újra cserélned...első körben.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) sepu666 válasza uniman hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Jó napot. Igen vetem nem rég ilyen tv-t. De azért hogy ha valami van a sajátommal legyen némi tartalék alkatrészem. Ami sajna be is következet. És mind kettő tv ugyan azt a hibát produkálja. Csak az enyémben nincs annyi csík mint amit vetem nem rég. És mi is a baja annak amit vetem nem rég? Mainboard-nak mi a baja? Választ előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Az a baja, hogy tönkrement, innen elég nehéz megomondani. A melegedő IC nyílván meghalt, ezt kár is tovább ragozni.
(#) sepu666 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Én is erre gondoltam hogy meg halt. Hétfőn rendelek egy ic-t bele és csere után többet tudok. Addig meg marad a méregetés. Csak nem tudom hogy a mérési pontokon mennyi az a feszko aminek lennie kell rajz nélkül.
(#) uniman válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Hello Sepu666!

OK, de azért rögtön is megírhattad volna, hogy 2db tévéd is van és mindkettő közel ugyanazt a hibát produkálja, vagyis ugyanaz chip forrósodik....csak az kérdés, hogy a meghibásodott IC akár további alkatrészek "hálálának" az okozója is lehetne...
(#) sepu666 válasza uniman hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Ez igaz. De eddig bírta a saját. De nem ez a as15-f ic melegszik. Hanem a T-con panel közepén van egy nagy chip egy hőátadó gumival. Még nem szedtem le a gumit róla. De a kezem nem állja. És ez mind a két tv-nél forró. Esetleg van felesleges T-con panel-e eladó? A MainBoard nem tudom mi baja lehet abban amit most vetem nem rég. Dvd-re kötve hang van. És reagál mindenre Csak a T-con panel miatt szerintem nincs kép. Vagy ahogy meg halt az ic vissza csatolt volna a lapnak valami feszkot? Mind a két tv-nél?
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
(#) uniman válasza sepu666 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Hello Sepu666!

Akkor talán bele kellene egy másik T-Con-t próbálni...de ezt már mutattam. Ha beszerzed és beépíted, kiderül hogy csak ennyi hibája volt...vagy kiderülnek a további gondok.
(#) aptor hozzászólása Szept 28, 2013 /

Üdvözlöm a tisztelt szakembereket!
Egy Daewoo sl-150t sasszíjú LCD tévéhez kérném a tisztelt
kollégák segítségét a jelenség a következő bekapcsolás után kB 10 percig kifogástalanul működik a készülék majd a kép eltűnik a hang tovább szól. A kép árnyalata megmarad világítás nélkül, valami a táppal lehet de nem jövök rá mi kondikat átforrasztottam púpos kondi nincs. Mintha az inverter nem adna feszkót.
(#) ufi hozzászólása Okt 2, 2013 /

Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni egy SAMSUNG LE40A616A3F típusú LCD tv-vel kapcsolatban!
A következő a probléma vele! Bekapcsol,képet ad,de kijelző jobb oldalán egy 25-30 cm-s részen szép a kép,onnan a baloldali végéig folyamatosan erősödnek a színek. A kijelző kb a bal féltől a feléig olyan mintha késne a kép! Látni a képet,de ha képváltás van akkor később tűnik el a bal felén a kép,miközben a másik kép már ott van! bekapcsoláskor jobb oldalról bal oldal fele halad a fekete háttér. A jobb oldalon lassan megy minta nem tudná frissíteni a képet!
Nehéz leírni ezt a problémát,remélem valaki találkozott ezzel a gonddal!
Mi lehet a baj?
(#) Buvarruha válasza ufi hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Tönkrement a kijelző, valahol szakadás van.
(#) ufi válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Akkor ez nem panel hiba? Bcsikozni nem csíkoz,hanem olyan mint ha a bal oldali részen,kb a közepétől lassabbal tünik el az elöző kép!
Következő: »»   19 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem