Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Átmértem az ellenállásokat,azok jók,megnéztem a diódákat jól van e beültetve de az is jó
Nehéz elhinni, de akkor rossz a BD139-esed, vagy NYÁK zárlat van. Az MJE340/350 ténylegesen tapasztalt árama ott folyik el, annak nagyobb feszültséget kell ejteni ezekkel az ellenállás értékekkel.
Szerk.: az MJE340/350-re tégy 10K/W-os bordát, 1W lesz az üzemi disszipáció. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Vadi új a bd és most mértem nem láttam zárlatosnak,de kicserélem.nyákot átnéztem már sokszor nem látok semmi rendellenest.De átnézem megint
Ne bonyolítsuk annyira, áram alatt mérd le a C-B és B-E feszültséget rajta, abból áttekinthető ez az áramköri részlet.
C-B között 5.58v,B-E között 6.5VAz emmiter ellenálláson 00.8mV van és nem reagál a potira
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
A lábkiosztás szemből, lábak lefelé: ECB. Na így mennyi, mert a B-E 0,6V körül kell legyen?
0.651v,bocs mili állásban voltam az előbb
Hogyan értelmezzem a C-B feszültséget? Azt is osszam tízzel?
A C-B közt 0.240v mérek most
Kicseréltem a BD tranyót. A T5 nél van egy 33k ellenállás az kell oda? A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Az emitter-bázis közötti 1k trimmer és 820 ohm-ból álló kör szakadt. Vajon hol?
Megnézem,de teszek fel fotót a nyákról ha kell
Ő lenne az.
Jelentem a nyugalmi megjavult a trimmert kicseréltem,és állitható,de ne kérdezd mi baja a másiknak,kint is mértem és 0-1K között rendesen megy A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Maradt az erősitési probléma,nagyon halk,és a kimeneti fesz is 70mV most.
Az MJL21193 tized annyira melegszik mint a párja,zene alatt persze A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Maradt az erősitési probléma,nagyon halk,és a kimeneti fesz is 70mV most.
Az MJL21193 tized annyira melegszik mint a párja,zene alatt persze. A kimeneti egyenfesz is megoldva a 2K2 helyére tettem egy 4k7 trimmert és most 00.2mV az is rendben,de továbbra is 5w szól jó esetben.
80vDc vel is de nem változik.De mára ennyi reggel meló van.Holnap folytatjuk,köszönöm eddig is,de ha van ötlet az erősitésre szivesen veszem reggel megnézem indulás előtt
Bent a helyükön mérd meg az R14 és R19 ellenállásokat. Lehet az R19 jóval kisebb a névlegesnél és a meghajtó viszi annak a félperiódusnak a java áramát a kimenetre.
Kismértékű eltérést a DC hiba is indokolhat, ez hűtőbordán észrevehetetlen maradna.
1 pillanat mérem.
98R mind kettő,a DC hiba orvosolva.Már csak az MPSA maradt,emlékszem a másik végem meg sem szólalt vele A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Gábor tedd fel légyszíves mégegyszer a kimart lay.t. Köszi.
Ezek?Ez mindenem.Eldőltem hali
Szia! Gábor ezt azért nem értem, a Reloop bárhogy megcsinálta a nyáktervet, szépítette egyszerűsítette, szimetrikussá tette első rugásra indult a rajzon lévő alkatrészekkel. Az utolsó hibámnál amikor belerántottam a nyákot a hűtőbordába, mert beleakadt a lábunk a vezetékbe ott volt csitcsatt. Az MJE340 elszállt és akkor csinálta, hogy csak nagyon halkan szólt. Akár hogy nézem a nyákot az ST-m szerint, jónak látom. Többszőr nekifutottam jobbról balról. Valami alkatrész nem jó benne.
Sziasztok!
TDA 7377 hídkapcsolás esetén a bemeneti 0,47 kondenzátor növelésével / csökkentésével mi történik(az átviteli frekvenciatartomány módosul?) ? Használható 1µF elkó vagy nem?
Semmi nem fog történni, cska amagas frekvenciaátvitele egy kicsit csökkeni fog (40kHz-ről kb 35kHz-re)
Elkót vagy bipolárt tegyek?
Tehetsz elkót csak a polaritásra figyeljj, ha bipolárist teszel akkor mind 1 hogy teszed be.
Szia de 2N5551 annak ugyan az a kiosztása
Szia! A bemeneti csatoló kondenzátor az alsó határfrekvenciára van befolyással.
A C33 és C34 (a mély hangszínnél) fólia vagy kerámia legyen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |