Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Én szétszedném kettő részre a dolgot:
- Miért sistereg? - Maga a belinkelt rajz szerintem hibás, különös tekintettel a kimenetén lévő potencióméterre...
Ilyenféle használatával van gondom. De mindegy, nem fontos...
Meg úgysincsenek alkatrész értékek és hasonlók, tehát...
A Q2 bázis kollektor közé tégy 5-22pF körüli kondenzátort. Az így létrejövő sávszűkítés nem csak zajt, de zavarérzékenységet is csökkent - hátha.
Sziasztok!
A BEAG AET 453-as keverőerősítő néhány áramkörét felhasználva építek jelenleg egy kis előfokot. Minden pontosan kiszámolva és megtervezve, minden alkatrész megvan. A bal alsó, 4mV-ot fogadó fokozatból kettőt megépítve fogadja majd egy lemezjátszó sztereo jelét. Ez kerül rá R51, P4 és R58-on keresztül a fent középen lévő fokozatra (4xBC109C, hangszín). Ebből a fokozatból is kettő fog épülni, tehát az egész rendszer sztereoként értelmezett. Egy további, AUX jellegű sztereo jel is jön erre a fokozatra, ugyan így 47k B potin és 47k ellenálláson keresztül a C28-ra. A hangszínezős fokozat a készülék kimeneti csatlakozójára megy. Az egész alumínium dobozba lesz építve. A kérdések a következők: a hangszínezős fokozat végéről elhagyható az R76-os alkatrész? Tehát a C36-C37 közös pontja mehet a kimeneti csatlakozóra? Hogyan kell ezt a test-árnyékolás dolgot elkészíteni? Tehát a bejövő jelkábel, a kimenő jelkábel és a panelokat összekötő jelkábel árnyékolását, a panelok testfóliáját, a bejövő DC táp negatív pólusát, valamint a doboz fémházát hogy kell összekötni, hogy minden a helyén legyen és ne legyen földhurok?
Szia! A kérdésednek az Amatőr keverő című téma adna igazi otthont. Dióhéjban írnám le a meglátásaimat.
A RIAA korrektor és a vonali bemenet hatalmas leosztást kap a potik előtti ellenállássok által, hogy lemenjen a mikrofon előerősítő szintjére. Ha nem használsz mikrofont, R51-54 akár el is hagyható. Ebben az esetben T11,12 erősítését vissza lehet nyírni, kellemesen csökkentve az alapzajt. Az R76 elhagyható. Az volt a feladata, hogy túl alacsony impedanciás külső terhelés ne csökkentse a belső erősítő hangerejét. A testvezetéket, mivel azonos a jelfölddel, vezesd a jel irányával ellentétesen, tehát: táp > hangszín > potik > korrektor > bemenet. Ideális lenne a RIAA-tól testelni a házat, de a gyakorlat hozhat más tapasztalatot is, legjobb kipróbálni.
Bevált a tanácsod! Nem teljesen szűnt meg a sistergés, de elég jó lett! Köszi!
Sziasztok!
Valaki tudna nekem küldeni egy méretarányos nyáktervet TDA7560hoz? Teljesen ki idegel ez a láb kiosztás és lábtávolság. Köszönöm előre is.
.lay vagy valamilyen nyák tervező formátum lenne a legjobb.
Sziasztok,csináltam ezt a fa dobozos véget,ami 77vDc-ről megy baj nincs is vele,de,ma meghajtottam 6 ohmos hangsugárzóval,és azért 56 fokra melegedett fel a borda 20 perc után,az sok szerintem,tető nélkül volt.Sejtem sok a fesz a 2 pár tranyónak,lehet hogy a 6ohm is kevés neki?
Köszönöm Ez lenne az
Szia! Az 56°C nem sok, igaz lehetne kevesebb is ha a ventilátor által szállított levegő maradéktalanul (!) a borda lamellái között haladna át és a legkisebb ellenállásnak kitéve távozhatna a készülékből.
A tranzisztorok száma nem tudom, hogy jön ide, a teljesítményt leíró P=U*I képletben nem szerepel. A terhelő impedancia természetesen hatással van az áramra, de a Nálad fellépő 12A csúcsáram kezelhető két párhuzamos tranzisztorral is.
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni javitok egy HIFONICS ZXI9000 autoerősitőt,több tranzisztor zárlatos benne,tipúsa MAP6808V ebből van benne 12db és nincs komplemeter párja,mivel tudnám helyetesiteni,mert ilyen tranzisztort nem tudok sehol rendelni? Köszönöm a segitséget!
Köszönöm,csak gondoltam 8ohm lenne az egészséges neki,a ventilátor,mint látni a borda előtt van 1cm re,pontosan a bordákat fújja,de lehet mégis fúrok az oldalába szellőzésnek pár db 20mm furatot.
Hali! Ezek,IGBT tranzisztorok,a HQ-n nézz körül.Bővebben: Link.Talán ez meg felelő lenne?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
A ventilátor összes levegőjét a lamellák közé kell terelni (!) és ott egy zárt alagúton haladjon keresztül. Legalább akkora legyen a furatok összes keresztmetszete mint a ventilátor nyílás, de a több csak jobb.
Az lenne a legjobb, ha a lamellákat elhagyó levegő egyenes vonalban távozhatna.
Még egy kérdésem volna,van egy ugyan ilyen panelom,és annak beállítás után 00.5 mV a kimenő egyenfesz,de ha meghajtom akkor néha még a 1.5-2vDc-be is bele csap,normális ez,vagy valami hiba van?Köszönöm
Igen sejtem,de azt nem tudom megcsinálni,alumíniumot nem tudom szépen megmunkálni itthoni eszközökkel sajna
Nagyon pici a kép, de gondolom az ST az
Szia itt is! Itt rátettem a végére hézag nélkül a 120x120mm ventilátort.
Ennél a verziónál egy bajom volt, igaz nem biztos, hogy az, még ha nagyobb fordulaton ment is a ventilátor, a másik végén a borda nagy kivezérlésnél majdnem 10 fokkal melegebb volt, mint a befújási oldalon.
Mivel átmelegszik a levegő a bordák közt,csak azért
Ja, csak az a kérdés, hogy ilyenkor a hang minősége változik e? Már úgy értem, hogy a negatív vagy pozitív ág tranyói melegebbek lesznek. Valaki mondta, hogy x fokonként x teljesítmény csökkenés történik. Majd valaki segít ezt megválaszólni. Az én végfokomnál a negatív oldalon lévő tranyók pl. akkor 10 fokkal melegebbek.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Szia! A 10 fok nem rázza meg az erősítőt, télen ha kiteszed a hóra akkor sem lesz hangosabb
Szia Kedves István! Azt értem. De a + és - ág végtranyóinál nem számít, hogy a hőfokkal arányosan az egyik tápoldal tranyói valamivel kisebb teljesítményen muzsikálnak? Nem kell,hogy a tranyóknál valami szimetria maradjon?
Üdv: Gy A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |