Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   248 / 586
(#) vestits válasza maszek0005 hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

6db összesen. 4 fekete és 2 piros plusz a földelés!
(#) lukovicsek válasza vestits hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

A multimétert ráállítod 2 vagy 20 váltóáram mérésére, rárakod a tacho vezetékeire és a motort megforgatod kézzel, ha jó akkor kell egy pár voltot mutatnia.

Üdv
(#) lukovicsek válasza vestits hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

2 vagy 20 volt!!
(#) vestits válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Rendben mesterem holnap cselekedni fogok és feltárom a hibát! Köszönöm kitartó segítőkészséged!
(#) Koncsar válasza vestits hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Szia! Ha kimos minden progin akkor talán még nem szénkefés, A nyomáskapcsoló a légsűrítőn keresztűl esetleg nem érzékeli, hogy elfogyott belőle a viz és motorvédelem miatt nem engedi felpörgetni, de szerintem nem ez lesz.
(#) Koncsar válasza vestits hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Egy panelfotó felülről alulról jöhet. Hibakód akkor nuku?
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
(#) kaqkk válasza vestits hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

A szűrőt nézd meg , ha el van tömődve akkor is ilyen hibát produkál...
(#) Gabó hozzászólása Szept 29, 2013 /

Whirpool AWE 2214 mosógép még mindig nem a legjobb. A 30perces mosásnál, mosás program után, mielőtt jönne az öblítés, F06 hibát ad. Ez leírás szerint Drive motor tachometer error. De kikapcsolom, áttekerem öblítő- centri programra, és a ruhákat megmozgatom benne, akkor elindul és jó. Ha így két részletből megy, akkor miért áll le a fenti időszakba?
(#) .colin válasza Gabó hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Whirpool awe8525 tachogenerátor hibát irt azt köze se volt hozzá. Söt olyat is csinált hogy elkezdett mosni kiirta hogy 1óra 3perc van még hátra, aztán gondolt eggyet és kiszivattyúzta a vizet és kiirta hogy end.
(#) .colin válasza .colin hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Én akkor a panelon találtam forrasztási hibát meg az eggyik relé lába beégett. Valószinű a fűtésé lehetett.
(#) lukovicsek válasza Gabó hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Az F06 mindig a motor és a vele kapcsolatos dolgok meghibásodását jelenti, vagyis ami a motorral, forgással kapcsolatban van azt mindent át kell nézni tüzetesen.
(#) Gabó válasza .colin hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Én is panel hibára gondolok, mert olvastam, hogy sokaknak a táppal van bajuk. Csak nem tudom merre keresgéljek. A megadott tekercset cserélem majd, meg a diodaákat, kondikat.
(#) Gabó válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Kontakthiba meg szénkefe? Ilyenekre gondoltál?
(#) lukovicsek válasza Gabó hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Egyszerüen minden ami a motorral és a forgással van kapcsolatban, ezek is amiket kérdel, egyszerüen érzi az elektronika hogy a dob nem megfelelően forog és ez nagyon sok mindentől lehet, tacho, kontakt, kefék,dob pozicionáló,motor.
De ritkán előfordul, hogy a program szorul frissitésre.
Meg kellene figyelni hogy akkor mielőtt éppen leál mit csinál a gép pontosan, nem e szalad fel a fordulat vagy valami ami nem helyes müködésre vall.
(#) vestits válasza botesz hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

A légsűrítő kitakarítása után is fenn áll a hiba sajnos, mikor centrizésre rakom kinyomja a maradék vizet forgatja a dobot ide-oda rendesen és amikor fel kellene pörögnie kattan lassan forog a motor de nem pörög fel ez megismétlődik párszor és átugrik mintha kicentrizett volna és program vége. Ha mosás van indítva akkor is ezt csinálja.
(#) vestits hozzászólása Szept 30, 2013 /

*WP 6.érzék! Minden hiba kizárva a panelon kívül mert ma átnéztem mindent és a panelon szopat valami! Itt egy panelfotó:
Valakinek valami ötlete?

*Jó napot kívánunk! Mi is örülünk Neked, a kérdésednek. Mod.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) lukovicsek válasza vestits hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Nézd meg, hogy centrizés közben nyitható e az ajtó.
(#) Koncsar hozzászólása Okt 1, 2013 /

Sziasztok! A Schulthess Spirit 5180-as kefenélüli frekiváltós mosógépemről felteszem a vezérlőpanelről és a frekiváltóról a képet. Pár hete leírtam, hogy nem hajlandó centrifugálni. A kijelzője villog, már az egész display. Ma mondon, megint kiprobálom, bekapcs egyenesen centri programra tettem, és felpörgött max. fordulatra. Olan a jelenség mintha táp baja lenne. Nem csináltam vele közben semmit, befejezte a programot és megállt. Nem nyítottam ajtot, semit. Mégegyszer megpróbáltam centrizni vele és már nem tudta magas fordulatra felpörgetni. Segítsetek légyszives. Az első kérdésem, hogy a panelen lévő MKP vagyMKT kondik lehetnek úgy hibásak, hogy a kapacitás mérő műszerem jó értéket mér a kondikra. Kiforrasztottam őket egyesével, minimális értékcsökenés volt tapasztalható. Köszönöm a segítőknek a válaszukat előre is.
(#) Koncsar válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Szia! Én is ezt javasoltam neki, az ajtókapcsoló 5 vezetékes, és abból kettő a centrifugálásért felel.
(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Ja és persze majd egy idő után kiáll F20 hibára.
(#) lukovicsek válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia.
Milyen szintérzékelő van benne?
(#) Koncsar válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

5V reffeszültségről megy, nem membrános.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013

Akkor lehet az a ludas, amugy abban is van membrán, megkellene egy picit szivni és ugy tartani közben megnézni hogy megy e a centri, ezeknél sokszor van ilyen baj, hogy nem áll be vissza a rendes helyére és azt érzi viz van a gépbe.
(#) Koncsar válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Sajnos ezt már múltkor megnéztem, illetve amikor egyet tudtam centrizni nem engedtem be vizet, így az abban a pozicióban kellett, hogy maradjon. de második centrifugálás már nrm indult el.
(#) Czini válasza Gabó hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nekem is hasonló hibám volt. Ez a bejegyzésed sokat segített. A fűtőszál kerámiái egy kicsit grafit porosak voltak, -11 év az hosszú idő- és testzárlatot mértem. Az alkoholos (szilva pálinkás) tisztítás azonban, segített. Igaz, hogy a motorvezérlő panel néhány forrasztását is gyanúsnak találtam és átforrasztottam őket és azóta rendben működik a mosógép.
Köszönöm az ötletet!

Az nem biztos mert egy kis rászkódástól megint elmehet és nagyon kevés is elég neki, nekem épp tegnap volt egy ilyen problémám egy kicsit megkelett nyujtani a rugót, ha mégsem ez akkor meg kellene nézni a panelon ahova befutnak a szintérzékelő jelei szokott lenni kb 470 kohm elenálások amik ha elfáradnak ezt a jelenséget produkálják, Whirlpoolnál, zanussinál is találkoztam ilyennel.
(#) Koncsar hozzászólása Okt 3, 2013 /

A tranyó egyik lába a mágnesszelepre megy.
(#) Koncsar válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Középen felül 3 db tranyó van, a bal oldalit kivettem.

IMAG0834.jpg

(#) szamóca válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Az lehet a test is akár. Nincs relé, vagy nagyobb tranzisztor, amit kapcsolna? Jó lenne az a kép.
(#) Koncsar válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Minden tranyó egy mágnesszelep. Középen felül.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Következő: »»   248 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem