Fórum témák
» Több friss téma |
6db összesen. 4 fekete és 2 piros plusz a földelés!
A multimétert ráállítod 2 vagy 20 váltóáram mérésére, rárakod a tacho vezetékeire és a motort megforgatod kézzel, ha jó akkor kell egy pár voltot mutatnia.
Üdv
2 vagy 20 volt!!
Rendben mesterem holnap cselekedni fogok és feltárom a hibát! Köszönöm kitartó segítőkészséged!
Szia! Ha kimos minden progin akkor talán még nem szénkefés, A nyomáskapcsoló a légsűrítőn keresztűl esetleg nem érzékeli, hogy elfogyott belőle a viz és motorvédelem miatt nem engedi felpörgetni, de szerintem nem ez lesz.
Egy panelfotó felülről alulról jöhet. Hibakód akkor nuku?
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
A szűrőt nézd meg , ha el van tömődve akkor is ilyen hibát produkál...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Whirpool AWE 2214 mosógép még mindig nem a legjobb. A 30perces mosásnál, mosás program után, mielőtt jönne az öblítés, F06 hibát ad. Ez leírás szerint Drive motor tachometer error. De kikapcsolom, áttekerem öblítő- centri programra, és a ruhákat megmozgatom benne, akkor elindul és jó. Ha így két részletből megy, akkor miért áll le a fenti időszakba?
Whirpool awe8525 tachogenerátor hibát irt azt köze se volt hozzá. Söt olyat is csinált hogy elkezdett mosni kiirta hogy 1óra 3perc van még hátra, aztán gondolt eggyet és kiszivattyúzta a vizet és kiirta hogy end.
Én akkor a panelon találtam forrasztási hibát meg az eggyik relé lába beégett. Valószinű a fűtésé lehetett.
Az F06 mindig a motor és a vele kapcsolatos dolgok meghibásodását jelenti, vagyis ami a motorral, forgással kapcsolatban van azt mindent át kell nézni tüzetesen.
Én is panel hibára gondolok, mert olvastam, hogy sokaknak a táppal van bajuk. Csak nem tudom merre keresgéljek. A megadott tekercset cserélem majd, meg a diodaákat, kondikat.
Kontakthiba meg szénkefe? Ilyenekre gondoltál?
Egyszerüen minden ami a motorral és a forgással van kapcsolatban, ezek is amiket kérdel, egyszerüen érzi az elektronika hogy a dob nem megfelelően forog és ez nagyon sok mindentől lehet, tacho, kontakt, kefék,dob pozicionáló,motor.
De ritkán előfordul, hogy a program szorul frissitésre. Meg kellene figyelni hogy akkor mielőtt éppen leál mit csinál a gép pontosan, nem e szalad fel a fordulat vagy valami ami nem helyes müködésre vall. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
A légsűrítő kitakarítása után is fenn áll a hiba sajnos, mikor centrizésre rakom kinyomja a maradék vizet forgatja a dobot ide-oda rendesen és amikor fel kellene pörögnie kattan lassan forog a motor de nem pörög fel ez megismétlődik párszor és átugrik mintha kicentrizett volna és program vége. Ha mosás van indítva akkor is ezt csinálja.
*WP 6.érzék! Minden hiba kizárva a panelon kívül mert ma átnéztem mindent és a panelon szopat valami! Itt egy panelfotó:
Valakinek valami ötlete? *Jó napot kívánunk! Mi is örülünk Neked, a kérdésednek. Mod. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Nézd meg, hogy centrizés közben nyitható e az ajtó.
Sziasztok! A Schulthess Spirit 5180-as kefenélüli frekiváltós mosógépemről felteszem a vezérlőpanelről és a frekiváltóról a képet. Pár hete leírtam, hogy nem hajlandó centrifugálni. A kijelzője villog, már az egész display. Ma mondon, megint kiprobálom, bekapcs egyenesen centri programra tettem, és felpörgött max. fordulatra. Olan a jelenség mintha táp baja lenne. Nem csináltam vele közben semmit, befejezte a programot és megállt. Nem nyítottam ajtot, semit. Mégegyszer megpróbáltam centrizni vele és már nem tudta magas fordulatra felpörgetni. Segítsetek légyszives. Az első kérdésem, hogy a panelen lévő MKP vagyMKT kondik lehetnek úgy hibásak, hogy a kapacitás mérő műszerem jó értéket mér a kondikra. Kiforrasztottam őket egyesével, minimális értékcsökenés volt tapasztalható. Köszönöm a segítőknek a válaszukat előre is.
Szia! Én is ezt javasoltam neki, az ajtókapcsoló 5 vezetékes, és abból kettő a centrifugálásért felel.
Ja és persze majd egy idő után kiáll F20 hibára.
Szia.
Milyen szintérzékelő van benne?
5V reffeszültségről megy, nem membrános.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Akkor lehet az a ludas, amugy abban is van membrán, megkellene egy picit szivni és ugy tartani közben megnézni hogy megy e a centri, ezeknél sokszor van ilyen baj, hogy nem áll be vissza a rendes helyére és azt érzi viz van a gépbe.
Sajnos ezt már múltkor megnéztem, illetve amikor egyet tudtam centrizni nem engedtem be vizet, így az abban a pozicióban kellett, hogy maradjon. de második centrifugálás már nrm indult el.
Nekem is hasonló hibám volt. Ez a bejegyzésed sokat segített. A fűtőszál kerámiái egy kicsit grafit porosak voltak, -11 év az hosszú idő- és testzárlatot mértem. Az alkoholos (szilva pálinkás) tisztítás azonban, segített. Igaz, hogy a motorvezérlő panel néhány forrasztását is gyanúsnak találtam és átforrasztottam őket és azóta rendben működik a mosógép.
Köszönöm az ötletet!
Az nem biztos mert egy kis rászkódástól megint elmehet és nagyon kevés is elég neki, nekem épp tegnap volt egy ilyen problémám egy kicsit megkelett nyujtani a rugót, ha mégsem ez akkor meg kellene nézni a panelon ahova befutnak a szintérzékelő jelei szokott lenni kb 470 kohm elenálások amik ha elfáradnak ezt a jelenséget produkálják, Whirlpoolnál, zanussinál is találkoztam ilyennel.
Középen felül 3 db tranyó van, a bal oldalit kivettem.
Az lehet a test is akár. Nincs relé, vagy nagyobb tranzisztor, amit kapcsolna? Jó lenne az a kép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |