Fórum témák
» Több friss téma |
Most nem azért de tényleg van érzékenység a hangfalaknál és mind a hangszoroknál, db-ben szokták megadni minél nagyobb annál jobb.
Cya
Az érzékenység db.-ben csak a mikrofonoknál van!! A hangfalaknál ilyen nincs!!! :eek2: Mint mondtam a hangfalanál a bevitt tellyesítmény, és a tekercs,mágnes aránya számít ha kell,nekem meg van a vidi kapcsolási rajza, aki ért hozzá,az adjon valami tippet az átalakításra
Ez így nem igaz!!!!!
A hangfalaknál is van érzékenység.... Mondjuk van egy hangszóró annak az érzékenysége db-ben úgy tudják meg hogy 1w-al meghajtják és mennyi db-bel hangnyomást produkál egy méterre..... Ez a hangszóró érzékenysége db-ben.... Ha nem jól tudom javítsatok ki...
Igen, én is igy tudom.
Volt egy ijen erősitőm régen.Buliztunk vele és tönkrement a végfok.Elvittem egy villamos haverhoz javitani.Aszt monta hogy gyárilag alulméretezett a végfok ic mert 52voltos max a táp meg 48voltos és igy mindig közel csúcson üzemel a tranzisztor amit nembir sokáig.Vettem bele bd243c és bd244c jelű végtranzisztort ezek 90 voltot is birtak.Nagyonszép hangjavolt és nagyon erős birta az egésznapos terhelést bulit meg minden.A 130-as nagyvidibe szétszaggatta a membránt.Montam a havernak hogy mégnagyobb tranyókat akarok.Aszt mondta a meghajtó fokozat ekkorára van tervezve de ha meghagyjukuk ezeket és darlingtonba rákapcsolunk még négy tranzisztort akkor bikább lesz.Ekkor belekerülta nagy bd249/250 darlingtonba és télleg birta a kiképzést.2 db 130-as vidi meg 2db s-90-es hangfal ment róla sokáig egyszere.Ha mégnagyobb tuning kell akkor tápfeszt kell emelni van benne tartalék .
Juteszembe gyárilag nem is bd tranyó volt benne hanem
te1819/1820 ezt simán atcseréltük bd243/244c-re ezt a c jelűt mindenképp javaslom.
szi
ok nem vitázom nem ez volt a téma a vidit kéna felhúzni ????????????????????????????????? más vettétek hogy a Nárai lefikázta PRESSZER PICI dalát ez azért durva na mindeggy csak épp most írok mikor ez ment az rtl-en,pedig ez egy film!slágere volt ..................................................... na ,,,,szerettem volna megoldást a tuningra de mindenki a falakkal van elfoglalva és érdemi dolgot még nem hallottam
Szia
Mint ahogy irták, tegyél be nagyobb izmosabb tranyákat a végére.Szerintem elég egy-egy BD249/250 oldalanként.ha lehet ne hamisitotat tegyél és minimum C-s végűt.A kimeneten nem lesz tőbb kraft de megbizhatobb lesz az erősítőd.
sza
köszi a tippet ezt mondtam hogy a vidit elvileg rommá lehet nyomni csak az volt a bb.hogy melegedik a minősége az 1-oszt.és van taria. köszi a tippet hétfőn irány az alk.bolt kipróbálom
szi gabi
szerinted a tápot mennyivel lehet növelni?
Ahogy a rajzot elnézem avval a trafoval sehogy.Ha növelni akarod a feszt akkor trafot kell cserélned.Én még mindig azt javaslom a végtranyákat cseréld izmosabra, ha ez megtörtént akkor terhelheted már 4ohm-al is és ekkor már valamivel nagyobbat szól.Arrol hogy menyi feszt birna maximum, fogalmam sincs, ezzekkel a félvezetőkel kb+-40-45V közöt mozoghat, amit elvisel.
szaa
köszi ez egy tuttttttti tippppp volt megpróbálom mindenkitől elnézést kérek azt gondoltam hogy ez ilyen vitát ez nem okoz de higgyyyyyyétek el amikor ezt a sororkat íííííííírom a seggem remeg a kedvencemtől köszi mindenkinek a dumcsit két 140-es falat mozgat alattam msn:dorak.gabor@hotmail.com email:dorak.gabor@citromail.hu
Valakit még érdekel a nyák terv?? Mert megcsináltam már csak az alkatrészek értékét kellene beírni ha érdekel valakit megcsinálom és felteszem
Hello. Engem érdekelne.
Köszi előre is!
Ha még aktuális a terv akkor itt van csak beírtam az értékeket és kiment a fejemből. Még nem építettem meg de nem nagyon találtam benne hibát. Ha mégis van akkor valaki szóljon.
nekem RA 6350 S verziom van es ehhez kene tappanel nyakterv. kapcsolasi rajzom van meg nyakom is, de jolenne ha nemkene scannelgetett kepet editalgatnom egyszerubb lenne ha van keszen vagy utangyartva
Találtam egy hibát benne. Javítottam csatolom a rajzot ha mg valaki talál benne hibát szóljon.
tudtok hozzá adatot mondani aaz ohm érték lenne a legfontosabb!! az a kérdés hogy rá tudok e kötni három hangfalat, két normált és egy mélyládát?
Erre az erősítőre 8 ohm -os ládákat lehet kötni oldalanként. Hány ohm -osak a ládáid?
Szia
Ez az erősítő végfok elég érzékeny jószág. Nem javasolt rákötögetni több hangfalat. Elméletben két 4 ohmost sorbakötve el kell bírnia oldalanként, de elég ha meglazul vagy összeér a vezeték nagyobb hangerőnél és romokba dől a végfok. Ha a két oldalt meg nem azonos hangfalakkal halgatod igen csúnya hangkép fog kialakulni. A mélyládához külön erősítőt javasolok, nem is kell nagy minőség és teljesítmény oda.
Túlvezérléssel lehet a legkönyebben hazavágni.
sóval 8-16ohm ig igaz? a ládát még be kéne szerezni!!
16 ohm -on nem próbáltam de legjobb ha két darab 8 ohmos ládát teszel rá. Elég kevesebb smiley is.
Ebbe a végfokba nem jó a bd245-246?
Javítani kellene egy darabot most és hirtelen ilyen tranyóim vannak.
Sziasztok! Nem találtam ezzel a problémával foglalkozó témát, azért nyitottam. Adott a fennt említett erősítő, és nem találtam még rá megoldást, hogy miként lehetne megszüntetni a kimeneten lévő kb. 100mV-os DC szintet. Ez az a jelenség, ami "lebegteti" a hangszórót. Ez nem egyedi eset, az eddigi összes általam megnézett vidi erősítő ugyanezt a hibajelenséget produkálta. Próbálkoztam a végfokozat "normális" megépítésével(BD809-BD810), mert már nem az eredeti alkatrészekkel volt, és a szokásos felújítással(elko csere), mert ugye régi készülékről van szó. A probléma nem szünt meg, pedig időközben kapott másik végfokot is. Jelenleg STK4192II-vel működik. A új végfok, és az erősítő többi része kifogástalanul működik, csak a DC szint nem szünt meg. Remélem találkozott már valaki ezzel a problémával, és próbálta megfejteni. Köszönöm a segítséget!
Első közelítésben nem értem.. a kimenet nem az STK kimenete? ahhoz van DC nvcs. lánc a kimenetekről a bemenetekre... ( adatlap applikáció).
Rajzod nincs?
Kedves ferci!
A kimenet természetesen az STK kimenete. Mellékletben küldök az erősítőről és az STK-ról is doksát. Az említett DC szintet szkóppal láttuk. Ott DC-nek mutatta magát, de ez lehet (gondolom) alacsony frekvenciájú nagy amplitudójú jel is. Gondoltam arra, hogy mivel az előerősítőnek nincsen külön stabilizálva a tápja, és ha elkezdi a tápot rángatni a végfok, akkor az előfok tápja sem stabil. Mivel az előfokok elég érzékeny jószágok, neme azért van ez a "jelenség". Ez csak egy gondolat, majd kpróbálom hátha bejön. De ha van más tipped, szívesen fogadom. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |