Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2176 / 3612
(#) jani1987 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Kifelejtetted a Comodo Dragont, a K-Meleon-t és még van egy rakat böngésző.
(#) szdavid_96 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Igaz
Feltétlenül pótolom. De ha jól tudom a Comodo Dragon a Chromera épül. Majd kiderül, hogy ott el-e fogadja.

Szerk.: elfogadta
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) szitko hozzászólása Okt 1, 2013 /

Az egyik topik friss hozzászólásait egész délután, folyamatosan olvastam, és a folyamatosság miatt egy nagyon kicsi betekintést nyerhettem a moderátorok munkájába.
Minden elismerésem az Övéké! Ennyi vesz....t olvasni, és próbálni helyesen dönteni!?.
Egy moderátornak "folyamatos" munkát adott. És ez csak egy topik.
(#) nagym6 válasza szitko hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Én is elgondolkodtam már ezen, nem csak annyi, hogy x helyre nem való, hanem hova a nagyon sok közül. Vagy sehova, mert akármilyen bajok lehetnek belőle.
Én is írtam nem odavaló, ill. sehova való, így áthelyezett-eltávolított dolgokat.
Most már jobban átgondolom, mit és hova. Lehet, hogy nem látszik, de igyekszem.
(#) jani1987 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Na még 2:

Avant Browser 2013 B112 (magyar)
Sokoldalú böngésző az IE alapjain.

Torch Browser 25.0
A Google Chrome alapjaira épülő böngésző rengeteg extra funkcióval.
(#) szdavid_96 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Ejha, te aztán biztosra mész. Az Avant Browsert ismerem így az már kész. De a másikat nem ismerem.
(#) rockersrac hozzászólása Okt 2, 2013 / 1

Azt nem tudom, miért, és melyik moderátor ,,hobbija" lett a téma befagyasztgatás, mindenféle figyelmeztetés nélkül(személyeskedés miatt)... Erre választ adna valaki? Mert a villanyszereléses topic is be lett fagyasztva, bár ott 2x figyelmeztetve lettek az írkálók, és most az lcd tv-s topic is. Itt viszont NEM volt figyelmeztetés, csak fagyasztva lett a téma. Nem igazán értem, hogy egyesek személyeskedése miatt miért kell a többi felhasználót büntetni? Sokkal hatásosabb lenne az, ha az adott felhasználók lennének szankcionálva, nem pedig a topic lenne bizonytalan időre fagyasztva... Erre a pár kérdésre válaszolna valaki nekem?
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Kérdeztem, nem üzentem. A szabályzatot belinkelnéd? Nem találom...
(#) Frankye válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Nem "üzengetés" szinten, de jó, ha tudod, hogy a moderátor, amíg dolgozik (ha nem csak egy-két, apróságot kell javítani) le szokta fagyasztani az adott topicot, hogy addig a vehemens felhasználók közül ne kezdjenek néhányan (önkéntes rendőrként) "moderálgatni", vagy hogy ne tűnjenek "féllábúnak" a hozzászólások.
(#) Frankye válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

(#) Directors hozzászólása Okt 3, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem.
Végre sikerült megszereznem a "B" kategóriás jogosítványt. Szerencsére elsőre ment minden.
Ma bementem az okmányirodába és ott a hölgy azt mondta hogy 2 évig csak szülői felügyelettel vezethetem a gépjárművet.
Én ilyenről még nem hallottam. Én csak is olyanról hallottam hogy 2 évig a jogosítványom kezdő vezetői engedélynek minősül és ez idő alatt nem vontathatok.
Most akkor ez hogy is van?
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Fél füllel hallottam valami készülő jogszabályról ami ezt előírná, de mivel engem már nem érint nem figyeltem, hogy bevezették-e. Az okmányirodás hölgy biztosan jobban tudja ezt.
(#) Directors válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Ezt már én sem tudom hogy miért nem kérdeztem rá a hölgynél.
Igen a vontatásról tanultam így azt tudom is.
Majd beszélek akkor az oktatóval. Úgy is meg kell neki még köszönnöm hogy elhozta a papírjaimat.
(#) mate_x válasza Directors hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szerintem ez nem így van. 2 évig csak annyi van, hogy nem lehet vontatni utánfutót.
(#) zolika60 válasza mate_x hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Itt ez van erről.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
(#) zenetom válasza Directors hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia!
Szerintem félre mondta, vagy félreértetted. A 2 év az utánfutóra vonatkozik, de azt egyáltalán nem lehet vontatni.
Szerintem a külföldi vezetésről volt szó, ha jól tudom, ebben az esetben kell "szülői felügyelet".
Vagyis egyedül nem vezethetsz MO-n kívül még 2 évig.
(#) sastas01 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Nem szülői felügyelet kell külföldön sem, hanem érvényes jogsi+okmányok+valaki akinek már több mint 5 éve van jogsija.

Szerk: Legalábbis Angliában.
(#) zenetom válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Tudom, azért raktam idézőjelek közé, szóval én is úgy értettem, hogy olyan ember kell, akinek már régebb óta van jogosítványa.
(#) elektrorudi válasza Directors hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Gratulálok a jogsidhoz!
Aha... és aki árva, az soha az életben nem vezethet autót.
Pár éve még csodálkoztam volna egy ilyen jogszabályon, de manapság...
(#) blackdog hozzászólása Okt 3, 2013 /

Sziasztok!

Lassan itt a tél ismét téli gumi szezon van.
Elkövettem azt a hibát, hogy a neten elkezdtem kutakodni. Ekkor vettem észre, hogy már a gumiknak is van energia címkéjük (vagy mi) Ez arra jó, hogy jól összezavarjon.
A lényeg, amit én szeretnék az GoodYear UG8 195/65/R15 190 km/h / 615kg.
Na most erre keresve találok C/C, E/C, E/E besorolásokat, de a leírások mindenhol azonosak. Akkor mégis miben különböznek?
Foglalkozott már valaki ezzel?
(#) laszlo raduj válasza Directors hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Hany eves vagy?
Hasonlot halotam de o csak 16 eves volt.

Ha atmentel a vizsgan nem ertem mirol beszelunk, frisen vizsgazva almodban is kenne vagjad a torvenyeket.

De amugy is, miert nem szabad utanfutoval kozlekedjen?? (kicsire gondolok nem amelyre kulon vizsga kell) Ha elismertek ,hogy tud akkor mi az oka ,hogy nem engedik? " fiam ugyes vagy megtanultal enni , de matol nem ehetsz""
(#) szdavid_96 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Idézet:
„frisen vizsgazva almodban is kenne vagjad a torvenyeket.”

Hát igen kellene, de manapság már ez nem így van. Direkt húzzák az időt, nem tanítják meg a dolgokat, hogy a kedves tanítványuk minnél tovább náluk maradjon és persze minnél többet fizessen. Ha meg sikerül átmenni akkor őt korlátozzák amiért nem tanították meg neki a dolgokat.(Pl.: az utánfutós dolog)

Itt már sajnos minden a pénzről szól, nemhogy becsületesen megtanítanának mindent...
(#) zolika60 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

KRESZ könyv azért kapható. Ha mindent megtanulsz belőle az elméleti vizsgát simán leteszed. A gyakorlatot, meg a családból valaki segíthet megtanulni. Amikor én mentem az első órára száz méter után azt mondta nekem az oktató, hogy mehetünk Pestre, megy ez neked. Előtte alamuszi módon bután nézve megvártam amíg elmagyarázza a sebváltót, meg a pedálokat.
(#) szdavid_96 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Ez igaz de ha mindent tudsz akkor is mindig kitalálnak vmit, hogy pótórát kelljen venned. Sokszor teljesen felesleges dolgokért.

(Pl.: egy régi ismerősöm már tudott vezetni(nem profin de azért már vezetgetett. A tizenvalahányadik óra után úgy belekeveredett, hogy azt se tudta már hogy indítsa a járgányt. A végén kiderült, hogy az oktatója teljesen összezavarta direkt; és az egész iskolába ezt csinálják. Húzzák az időt, összekeverik a diákokat, hogy aztán pótórát kelljen venni. Végül átment egy másik iskolába ott 2 óra alatt helyretették a tudását és elsőre átment a vizsgán. Bár nyilván iskola függő.)

És ha valakinek nincs senki ismerőse akinek van jogsija vagy autója? Bár ez most már ritka.
(#) zolika60 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Persze van ilyen is, de már leírtam egyszer én hogyan vizsgáztam. Persze nem mostanában volt.
(#) Ricsi89 válasza szdavid_96 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Nálunk még 2007 körül semmi ilyen nem volt. Első rutin órán végigmentem a pályán hiba nélkül vagy kétszer, utána egy másik tanuló ment forgalomban egy kört, utána én mentem egy kört a rutinpályán, majd hazafelé már én vezettem forgalomban. Ha úgy látta az oktató, hogy tudja az ember, akkor nem szivatta. Levezettük a kötelező órákat és a vizsgán simán átmentünk.
(#) Directors hozzászólása Okt 3, 2013 /

Hűha. Hát köszönöm szépen mindenki segítségét.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Én eladtam 4 órát. '74-ben.
(#) laszlo raduj válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Erre jok az ilyen elfelejtett kisfaluk mind a mienk, ugylehet 50%-nak nincs jogsija a faluban akik vezetnek(traktor,5-6 eves gyermek lovaskocsival vagtat, szemelygepkocsi, kulombozo mezogazdasagi gepek, ), koztuk en is)), a batyam csak vizsgazni ment , elsore sikerult , soha nem volt az iskolaba vezetni. Az en korosztalyom mar a lambda szondarol es az "engin lamparol" tanacskozik, nem arrol ,hogy hol kell rovidfenyt kapcsolni. Dehat a gyakorlas a tudas istene.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Na hát, én is Vácon vizsgáztam. Akkor még az volt a szokás, hogy a KRESZ 16 -18 óráig tartott aztán beültünk a kocsiba, mentünk vezetni , a KRESZ vizsga után párnapon belül vezetésből is vizsgáztunk.
Következő: »»   2176 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem