Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   147 / 313
(#) rostiron válasza rostiron hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Sziasztok.

A tegnapi történet folytatása: Úgy néz ki mégis a táp a ludas, a laptopom tápjával működik a monitor.
Megpróbálom szétkapni a tápot, utána jöhetek egy kis segítségért ???
(#) rostiron válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ok odamegyek Köszi. Bár ez monitor táp
(#) spgabor hozzászólása Okt 5, 2013 /

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne. Van egy 17"-es benq lcd-m, aminek a 12 v-os ága nem stabil. Ha bekapcsolom a monitort invertert és lcd-t kiiktatva, a bekapcsoló led alapján működik. Az lcd-t rákötve nem jelenik meg a kép. Inverter is rákötve elgyengül a táp. Az 5V-ot tartja stabilan, de a 12-öt nem, minimális terhelésre is a felére esik vissza. Átnéztem a tápot, de első körben, nem találtam semmi hibát. Mit javasoltok, mit nézzek meg még egyszer?

Köszi és üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Gyakroi, hogy nem látszik a kondikon, hogy rosszak. Ha kiforasztod őket, akkor az aljukon is érdemes nézelődni, ha nincs mérőműszered, de kapásból ki is cserélheted a kondikat. Olykor szabályosan behorpad az aljuk.. Amúgy nem lehet, hogy a terhelés nem is minimális és az inverter tranzisztorai emntek rövidzárba? Elég gyakori a benq-nál.
(#) dayan2004 hozzászólása Okt 5, 2013 /

Hello lenne nekem is egy problémám a SyncMaster 2243 monitorral kapcsolatosan a ccfl csövek bekötése milyen sorrendbe van mert sajna szétszedtem de nem jeleztem meg öket. Elöre is kössz
(#) eyess válasza dayan2004 hozzászólására (») Okt 5, 2013 / 1

Nézd csak .

Bővebben: Link
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Szia,

kondilat cseréltem. Eredetileg el sem indult, csak ütemesen kattogott. Kondikat cserélve elindul, bár érdekesen, ilyen monitorral még nem találkoztam. Van pár alkatrész, ami a csavarhelyen van a földre húzva és csak akkor indul el, ha becsavarozom a gyári tartójába. Szóval kondik cserélve.

Üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza dayan2004 hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Teljesen mindegy a sorrend.

spgabor

Akkor végülis működik?
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Nem, mert a 12V-os ágat, ha izzóval terhelem, nem tartja a feszültséget. Van rajta még 2.2 uf-os 50 V-os kondi, azokat nem cseréltem. Kicserélem azt is, de szerintem más lesz a baj.

Bár megnéztem a kapcsolási rajzon, azok már az inverterhez tartoznak és lekötött inverterrel is gyenge a táp. A táp kondik viszont mind cserések voltak.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Ha az 5V rendben van, akkor nemnagyon van más lehetőség, mint a szekunder oldalon valami hiba. Egyenirányító diódákat nézted? Az 5V-ra van szabályozva a táp és, ha az nem esik, akkor a szabályzás és visszacsatolás rendben van.
(#) dayan2004 válasza eyess hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

kössz szépen megoldottam ,további kellemes napot kivánok
(#) dayan2004 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

igen a sorrend mindegy volt csak a lennti érintöpanel csatlakozóját raktam be forditva, szerencsére nem lett belölle semmi baj, kössz a segitséget
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Igen, a diódák rendben vannak.
(#) vestits hozzászólása Okt 6, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Lg Flatron M2262d-WZ full Hd lcd monitor-tv-m és csak fehéren világít a kijelzője tudna valaki esetleg segíteni ,hogy mi okozhatja ezt a hibát és érdemes e a javításával foglalkozni? És kb mennyi lehet a javítása? A hozzászólásokat előre is köszönöm!
(#) Buvarruha válasza vestits hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Nem megy a kijelző. Lehet, hogy az 5V kondenzátorai kiszáradtak, az is lehet, hogy a kijelzőt bekapcsoló fet ment tönkre, vagy a scaler vezérlő hibás.. Arra, hogy kb mennyi a javítása nem lehet így értelmeset mondani és a hibák lehetőségét is lehetne sorolni két napig. Szedd szét, nézz bele legalább.
(#) matyusz válasza vestits hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Üdv.
Gari van még rajta? Ha igen szét ne szedd hanem gari. Akármit csinálsz vele, pl áramtalanítod bedugod, vagy más gépre kötve esetleg. Az alapokat le kellene szűrni mielőtt nekiesnél
(#) vestits válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Helló! Még nem került hozzám csak gondoltam megkérdezem hátha valaki találkozott már hasonló hibával!
(#) vestits válasza matyusz hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Helló! Még nincsen nálam csak a jövőhéten lessz, gari már nincs rajta azt tudom.
(#) Buvarruha válasza vestits hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Ha hibáskétn vetted, akkor lehet, hogy belenyúltál, valószínű, hogy döglött a kijelzője.
(#) vestits válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Üdv! Holnap hozzák el hozzám, vagy kedden még nem tudom de azért is kérdeztem itt a fórumon ,hogy nem akarok felesleges kiadásokat. Alap dolgokat meg tudok nézni rajta de azon felűl semmit! Dehát így vagy nagyon alacsony áron vagy inkább meg sem veszem! Köszönöm a hasznos infokat!
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Sziasztok,

esetleg nincs még valami ötlet, hogy mi okozhatja ezt a hibát? Vagyis, hogy a táp elindul, az öt volt stabil, de a 12V terhelésre nagyon lecsökken, 6-8 V-ra. Valami nagyon nincs vele rendben, mert nem nyúltam hozzá két napig, most meg háromból két indításnál a táp sem indul el, csak kattog, mintha zárlat lenne valahol. Viszont nem értem, mert csak kondikat cseréltem rajta, de azt is az inverter részen, a biztije meg meg van szakítva, hogy az ne terhelje.
Közben előkerestem egy másik benq tápot. Ez kb ugyanaz, csak kicsit át van rendezve a beültetési rajza. Ezen is megy az 5 volt, viszont a 12 itt is olyan 8V-ra esik vissza. Örülnék, ha egyiket meg tudnám csinálni, mert az alapján a másikat is megpróbálnám.
Kondicsere mindkettőn volt. Tudtok segíteni? Sajnos kifogytam az ötletekből, hogy merre keressem a hibát. Ha egyiket életre tudnám kelteni, az alapján a másik is biztos menne..

Köszi és üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Mivel mindkettő ugyanannyira esik és az 5V is rendben van, nem valószínű, hogy a tápban lenne a hiba. Melegszik az egyenirányító diódája a 12V-nak?
(#) vargaf válasza spgabor hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Szia!

Mellékelem a tápegység és inverter panel rajzát. A másik képen a hibát leggyakrabban okozó alkatrészek vannak bejelölve.
(#) matyusz válasza spgabor hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Az inverter részt honnan szakítod meg? Csak azért ha akkor se megy a 12V akkor nem az inverter a hiba, hanem valahol a táprész. Lehet megnyúlt ellenállást is, de mint amit írtak a 12V-hoz tartozó diódát is ki kéne mérni. Ha az melegszik akkor az után van a gond. Esetleg van benne feszstab? Az egész 12V-hoz tartozó részt átnézném. Ha feszstab van benne az is elszállhatott.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013

Ahogy nézem a rajzát amit csatoltak neked a 12V os részen van feszstab, előszőr annak nézd meg a bemenő lábán a feszt és mindjárt sokkal előrébb vagy. Ha ott megvan rendesen ilyen 14-16V és a stab kimenetén meg nincs 12V akkor feszstab cser és hajrá.
(#) spgabor válasza matyusz hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Sziasztok,

köszönöm a gyors válaszokat. Őszintén szólva az ellenállásokat nem mértem meg. Feszstabot megkeresem és megnézem. Azt amúgy hogy tudom ellenőrizni, hogy jó-e? Mármint ha kiveszem, méréssel nem tudom gondolom.

Buvarruha:
Nem melegszik semmi, normális hőmérsékleten meg.

vargaf:
Biztinél van lekötve az inverter (egyik lábát kivettem), így az nem terheli a tápot.

Esetleg a zárlatra tudtok ötltet adni, hogy mitől jöhet elő időnként?

Üdv:
spgabor

Ugyanúgy a feszstab miatt lehet ha rossz, hogy néha túlságosan leterheli a tápot vagy a stab utáni részen gondolom a monitorpanelen lehet valami zárlatos. Azt ha kiveszed meg tudod nézni, hogy a bemenetére kötsz olyan 15-16V-ot és méred a kimenetét, annak stabil 12V-nak kell lennie. De sokkal jobban jársz, ha ott a helyén méred, mert egy csomó hibát ki tudsz szűrni.

Szia!
Az IC703-al jelölt 12 V-os stabilizátor nincs beültetve a panelbe ( lásd a rajzon: OPEN ). Erről az ágról csak a V-INVERTER kivezetést használják, ezért az inverter lehetséges hibáit jelölték be a rajzon. Legvalószínübb a C703, C704 vagy C712 kapacitások nem megfelelő ESR értéke. De a D701 kettős diódát is meg kell mérni.
Üdv.: Feri
(#) spgabor válasza vargaf hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Sziasztok,

IC703 tényleg nincs benne gyárilag. Vagyis akkor ha jól értelmezem, nem stabilizált a 12 V-om. Viszont az említett kondikat cseréltem és mind ESR-es.

Üdv:
Gábor

Szia!
A 12 V kimenetet nem használják! És a D701 diódát mérted? Ha az PF751 3 A biztosíték ki van véve a helyéről, akkor a V-INVERTER kimeneten kb. 15 V mérhető.
Üdv.: Feri
Következő: »»   147 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem