Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
A tegnapi történet folytatása: Úgy néz ki mégis a táp a ludas, a laptopom tápjával működik a monitor. Megpróbálom szétkapni a tápot, utána jöhetek egy kis segítségért ???
Ok odamegyek Köszi. Bár ez monitor táp
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Van egy 17"-es benq lcd-m, aminek a 12 v-os ága nem stabil. Ha bekapcsolom a monitort invertert és lcd-t kiiktatva, a bekapcsoló led alapján működik. Az lcd-t rákötve nem jelenik meg a kép. Inverter is rákötve elgyengül a táp. Az 5V-ot tartja stabilan, de a 12-öt nem, minimális terhelésre is a felére esik vissza. Átnéztem a tápot, de első körben, nem találtam semmi hibát. Mit javasoltok, mit nézzek meg még egyszer? Köszi és üdv: spgabor
Gyakroi, hogy nem látszik a kondikon, hogy rosszak. Ha kiforasztod őket, akkor az aljukon is érdemes nézelődni, ha nincs mérőműszered, de kapásból ki is cserélheted a kondikat. Olykor szabályosan behorpad az aljuk.. Amúgy nem lehet, hogy a terhelés nem is minimális és az inverter tranzisztorai emntek rövidzárba? Elég gyakori a benq-nál.
Hello lenne nekem is egy problémám a SyncMaster 2243 monitorral kapcsolatosan a ccfl csövek bekötése milyen sorrendbe van mert sajna szétszedtem de nem jeleztem meg öket. Elöre is kössz
Szia,
kondilat cseréltem. Eredetileg el sem indult, csak ütemesen kattogott. Kondikat cserélve elindul, bár érdekesen, ilyen monitorral még nem találkoztam. Van pár alkatrész, ami a csavarhelyen van a földre húzva és csak akkor indul el, ha becsavarozom a gyári tartójába. Szóval kondik cserélve. Üdv: spgabor
Teljesen mindegy a sorrend.
spgabor Akkor végülis működik?
Nem, mert a 12V-os ágat, ha izzóval terhelem, nem tartja a feszültséget. Van rajta még 2.2 uf-os 50 V-os kondi, azokat nem cseréltem. Kicserélem azt is, de szerintem más lesz a baj.
Bár megnéztem a kapcsolási rajzon, azok már az inverterhez tartoznak és lekötött inverterrel is gyenge a táp. A táp kondik viszont mind cserések voltak. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Ha az 5V rendben van, akkor nemnagyon van más lehetőség, mint a szekunder oldalon valami hiba. Egyenirányító diódákat nézted? Az 5V-ra van szabályozva a táp és, ha az nem esik, akkor a szabályzás és visszacsatolás rendben van.
kössz szépen megoldottam ,további kellemes napot kivánok
igen a sorrend mindegy volt csak a lennti érintöpanel csatlakozóját raktam be forditva, szerencsére nem lett belölle semmi baj, kössz a segitséget
Sziasztok!
Van egy Lg Flatron M2262d-WZ full Hd lcd monitor-tv-m és csak fehéren világít a kijelzője tudna valaki esetleg segíteni ,hogy mi okozhatja ezt a hibát és érdemes e a javításával foglalkozni? És kb mennyi lehet a javítása? A hozzászólásokat előre is köszönöm!
Nem megy a kijelző. Lehet, hogy az 5V kondenzátorai kiszáradtak, az is lehet, hogy a kijelzőt bekapcsoló fet ment tönkre, vagy a scaler vezérlő hibás.. Arra, hogy kb mennyi a javítása nem lehet így értelmeset mondani és a hibák lehetőségét is lehetne sorolni két napig. Szedd szét, nézz bele legalább.
Üdv.
Gari van még rajta? Ha igen szét ne szedd hanem gari. Akármit csinálsz vele, pl áramtalanítod bedugod, vagy más gépre kötve esetleg. Az alapokat le kellene szűrni mielőtt nekiesnél
Helló! Még nem került hozzám csak gondoltam megkérdezem hátha valaki találkozott már hasonló hibával!
Helló! Még nincsen nálam csak a jövőhéten lessz, gari már nincs rajta azt tudom.
Ha hibáskétn vetted, akkor lehet, hogy belenyúltál, valószínű, hogy döglött a kijelzője.
Üdv! Holnap hozzák el hozzám, vagy kedden még nem tudom de azért is kérdeztem itt a fórumon ,hogy nem akarok felesleges kiadásokat. Alap dolgokat meg tudok nézni rajta de azon felűl semmit! Dehát így vagy nagyon alacsony áron vagy inkább meg sem veszem! Köszönöm a hasznos infokat!
Sziasztok,
esetleg nincs még valami ötlet, hogy mi okozhatja ezt a hibát? Vagyis, hogy a táp elindul, az öt volt stabil, de a 12V terhelésre nagyon lecsökken, 6-8 V-ra. Valami nagyon nincs vele rendben, mert nem nyúltam hozzá két napig, most meg háromból két indításnál a táp sem indul el, csak kattog, mintha zárlat lenne valahol. Viszont nem értem, mert csak kondikat cseréltem rajta, de azt is az inverter részen, a biztije meg meg van szakítva, hogy az ne terhelje. Közben előkerestem egy másik benq tápot. Ez kb ugyanaz, csak kicsit át van rendezve a beültetési rajza. Ezen is megy az 5 volt, viszont a 12 itt is olyan 8V-ra esik vissza. Örülnék, ha egyiket meg tudnám csinálni, mert az alapján a másikat is megpróbálnám. Kondicsere mindkettőn volt. Tudtok segíteni? Sajnos kifogytam az ötletekből, hogy merre keressem a hibát. Ha egyiket életre tudnám kelteni, az alapján a másik is biztos menne.. Köszi és üdv: spgabor
Mivel mindkettő ugyanannyira esik és az 5V is rendben van, nem valószínű, hogy a tápban lenne a hiba. Melegszik az egyenirányító diódája a 12V-nak?
Szia!
Mellékelem a tápegység és inverter panel rajzát. A másik képen a hibát leggyakrabban okozó alkatrészek vannak bejelölve.
Az inverter részt honnan szakítod meg? Csak azért ha akkor se megy a 12V akkor nem az inverter a hiba, hanem valahol a táprész. Lehet megnyúlt ellenállást is, de mint amit írtak a 12V-hoz tartozó diódát is ki kéne mérni. Ha az melegszik akkor az után van a gond. Esetleg van benne feszstab? Az egész 12V-hoz tartozó részt átnézném. Ha feszstab van benne az is elszállhatott.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Ahogy nézem a rajzát amit csatoltak neked a 12V os részen van feszstab, előszőr annak nézd meg a bemenő lábán a feszt és mindjárt sokkal előrébb vagy. Ha ott megvan rendesen ilyen 14-16V és a stab kimenetén meg nincs 12V akkor feszstab cser és hajrá.
Sziasztok,
köszönöm a gyors válaszokat. Őszintén szólva az ellenállásokat nem mértem meg. Feszstabot megkeresem és megnézem. Azt amúgy hogy tudom ellenőrizni, hogy jó-e? Mármint ha kiveszem, méréssel nem tudom gondolom. Buvarruha: Nem melegszik semmi, normális hőmérsékleten meg. vargaf: Biztinél van lekötve az inverter (egyik lábát kivettem), így az nem terheli a tápot. Esetleg a zárlatra tudtok ötltet adni, hogy mitől jöhet elő időnként? Üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Ugyanúgy a feszstab miatt lehet ha rossz, hogy néha túlságosan leterheli a tápot vagy a stab utáni részen gondolom a monitorpanelen lehet valami zárlatos. Azt ha kiveszed meg tudod nézni, hogy a bemenetére kötsz olyan 15-16V-ot és méred a kimenetét, annak stabil 12V-nak kell lennie. De sokkal jobban jársz, ha ott a helyén méred, mert egy csomó hibát ki tudsz szűrni.
Szia!
Az IC703-al jelölt 12 V-os stabilizátor nincs beültetve a panelbe ( lásd a rajzon: OPEN ). Erről az ágról csak a V-INVERTER kivezetést használják, ezért az inverter lehetséges hibáit jelölték be a rajzon. Legvalószínübb a C703, C704 vagy C712 kapacitások nem megfelelő ESR értéke. De a D701 kettős diódát is meg kell mérni. Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Sziasztok,
IC703 tényleg nincs benne gyárilag. Vagyis akkor ha jól értelmezem, nem stabilizált a 12 V-om. Viszont az említett kondikat cseréltem és mind ESR-es. Üdv: Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |