Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Így van, tanulmányozni fogom! De szerencsére lett 1 csere, szóval most működik!
Köszönöm a segítséget! Üdv!
Most van az, amikor nem szabad megelégedni azzal, hogy jó, MOST kell megmérni hogyan is működik rendesen.. üdv!
Akkor senki nem tudja ezt a problémát hogyan lehetne megoldani?
Nem akarlak elkeseríteni, de ilyenkor a javítás módja a másik alaplap.
Meg lehet javíttatni de 4000-5000ft és most pont nincs rá annyim ezért gondoltam a házi elkészítést.Semmilyen programmer nem képes az adatot beleírni a flash memóriába?
Sziasztok!
Legegyszerűbben milyen kapcsolással tudnám azt megoldani, hogy bejövő impulzusra ( H->L ), egy beállított idő után (40-50mp) egy rövid impulzust (0,1-0,5mp) kapjak? Ha időzítés közben újabb jel jön be az időzítés elölről kellene induljon. Először 555-ösre gondoltam, de az se nem indul újra idő közbeni jelre, se nem impulzust ad ki. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Valami miatt fontos volt a bios frissítés? Mert ha nem, akkor az ilyeneket sose piszkáljuk.
Szerintem most már teljesen mindegy, hogy fontos volt-e, vagy nem. De pl én már jártam úgy, hogy csak akkor látta 2.5GHz-esnek a procit, miután frissítettem, addig felezte...
De hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem kuka. Nem véletlenül mondják, hogy semmiképpen se kapcsold/resetelj ki frissítés közben. Én csak szünetmentessel felvértezve mertem nekivágni, mert mikor máskor lenne egy pillanatnyi áramszünet, ha nem akkor amikor frissítek... A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Nem azért írtam, mert most már mindegy, vagy sem, csak mikor tanulják meg az emberek, hogy nem piszkáljuk ami működik. Esetek 98%ában csak azért frissítgetnek, mert hú most kijött valami új, igaz nem használja ki sose ami benne van, de jó vele "menőzni"
Kukának nem mondanám, mert meg lehet oldani, csak otthoni alap felszereléssel és tudással írtó nehéz, vagy lehetetlen. Érdeklődni kell, hátha van aki ilyenekkel foglalkozik, azt megcsinálja párezer ft-ért. Szervíz meg társait kihagynám, azok aranyba mérik az ilyet. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni aramkorok kalibralasaban megtervezeseben. Valami egyszeru feszultseg figyelokot szeretnek epiteni, (mondjuk LM339N-el mert 3db tudnek bontani). Egyik 0.20V es 1.20Vdc kozott ingadozik. A masik 3.4Vdc es 5.5Vdc kozott. A baj csak az hogy a tap is ingadozik 12Vdc es 14.4Vdc kozott. A tudasom nagyabol anyinal kimerul ,hogy meg tudok epiteni egy kesz ,egyszeru arramkort. Elore is koszonom.
Pont azért is mondtam, hogy kuka, mert 'jóhiszeműen' feltételeztem, hogy régebbi az alaplap, és nem éri meg 4-5eFt-ot még rákölteni. Persze, ha új (lga1155 és társai...) akkor már más a leányzó fekvése.
Nos, ha van ismerősöd akinek van ugyanilyen alaplapja, akkor megoldható.(működő elindít, bioscsere, bios ujraír. Az én lapommal működött.)
Ha nincs akkor marad a 4-5000FT javítási költség. Vagy nézz szét itt. Szokott lenni olyan rovat ahol biosírást hirdetnek. Üdv
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem.
Baloldali panel van nekem ez egy ac vízpumpa vezérlőpanelje. Olyan gondom van hogy elindul a pumpa 5-10 másodpercig megy aztán leáll és jelez a visszajelző led vagyis gyorsan villog hogy valami hiba van. Kimértem és mikor villog eltűnik a 12v a kimenő ágon amire a motor van kötve. Nem tudom pontosan hogy mekkora feszültségnek kellene lennie de "szerintem" 12v-nak mert mikor megy akkor ennyit mutat a multiméter. Néztem az R470-es ágon nincs feszültség vagy nem is kel hogy legyen? Az mitől van hogy ha egyből újra áramot kap akkor el se indul egyből villog a led, esetleg valami melegedés lenne?
Hello! Még szép, mert újraindítható kapcsolás kell, és még egy időzítő, hiszen két időről van szó.. üdv!
Hello! Az oké, hogy ingadozik De mit csináljon a figyelő? Mert azt ugyan nem írtad le.. A tápfesz nem téma, pontossági igénytől függően stabilizálni kell, a referencia feszültséget.. üdv!
Nagyon köszönöm mester!
Ha jól sejtem egy 556-ossal is megoldhatom, nem szükséges 2 külön 555-ös, ugye? Szerk.: ez újraindul ha időn belül kap még egy startjelet? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Szep estet!
Hat a leirtak szerinti fesz ingadozas also es felso hatarai kozt gyujtogasa a 4 ledet a LM339 eseteben. Peldaaul;az egyik 0.20 es 1.20 kozott ingadozik, es oszthato 4-el , igy a legalso hatar lehet mondjuk 0.45Vdc 1led, 0.70V 2led vagy a masadik, 0.95V harmadij, 1.20 a negyedik. -A masik jel is szinte oszthato 4-el vagy 8-al(ami lekerekitheto momdjuk 5.4Vdc legyen) .Igy lehet 2 LM339-es is.
Tárgytalan az előző kérdésem, ha jól értelmezem, a tranzisztor süti ki az első fokozatot.
Még egyszer köszönöm!
Természetesen jó az 556. Igen újra indul, mert a tranyó újra kisüti a kondit az impulzus beérkezésekor. üdv!
Hello! Megrajzoltam a kis jelre, a nagyobbra a feszültségosztót majd Te kiszámítod.. üdv!
Nagyon koszonom.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy Sn60Pb40 és az Sn60Pb38Cu2 összetételű ón közt milyen a különbség mert mostanáig a réz tartalmút használtam de az kezd elfogyni és most réz mentest tudok csak szerezni. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
A csökkentett ólomtartalmú, az "környezetbarátabb". Az eredeti forrasztóón az Sn60Pb40 összetételű ötvözet. Ha nem nagysorozatban gyártasz piaci értékesítésre, akkor tökéletesen megfelel az eredeti is, és könnyebb vele dolgozni. Az ólommentes, és a csökkentett ólomtartalmúhoz illik pracíz hőmérséklet szabályzós pákát használni.
Köszi a választ így már nem tartok attól hogy nagy különbség lesz a kettő közt.
Hol található olyan táblázat, ami megadja a vezeték keresztmetszet/maximálisan átvihető áram értékét? Egészen vékony vezetékek érdekelnének (mm2-ben) 0.15 ; 0.35 ; 0.5 ; 0.75; ... stb...
Köszönöm!
Több feltételtől függ a válasz. Egyenáram, vagy sem, ha váltó,számíthat a frekvencia(persze már kHz, vagy még magasabb), impuzusüzem, milyen hosszú(számííthat a fesz.esés mértéke), lehet, hogy még a lehetséges melegedést is kalkulálni kell, stb. Mindenekelőtt a konkrét feladatot érdemes meghatározni.
És valahol nincs egy táblázat ezekre?
Egy 2*25W-os hangszoróhoz kellene 5m vezeték, s mekkora keresztmetszetű vezetéket vegyek? HE storen van 0.15-ös, az jó lehet rá?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a kapcsolásban az R5 510 ohm értékű ellenállás mi célt szolgál? Eddig ahány kapcsolást láttam mindig más volt, azzal mit lehet beállítani? Előre is köszi! A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |