Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 218
(#) HG7WZZ hozzászólása Okt 13, 2013 /

Lehetséges,hogy az alaplapot kellene cserélni?
17mb62-2.2 van benne
érdemes ezzel foglalkozni?
(#) Andr3wJ válasza HG7WZZ hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Lehet hogy szar az érintő panelod, ilyenre már volt példa. Az a baj hogy ha lehúzod akkor meg nem működik rendesen a TV. Próbáld ki mit csinál ha nincs rajta a kezelő.

Más okosat nem tudok, talán még a szoftverezés segíthet, de az is csak akkor ha tudnánk hogy jó a kezelő.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
(#) HG7WZZ válasza Andr3wJ hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

már lehúzogattam mindent de semmi változás!
viszont nemrég észre vettem hogy bekapcsoláskor a nagyfesz panelen világít egy kék led ami sokkal hamarabb elhalványul mint ahogy az egész kikapcsol!!
(#) Andr3wJ válasza HG7WZZ hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Valószínűleg az inverteren van a kék led, gondolom LG a képernyő, bekapcsolás után pár másodpercig világít csak.
(#) sepu666 hozzászólása Okt 15, 2013 /

Szép jó napot mindenkinek. Még mindig a Samsung le40-el kilodok. Szereztem as15-f ic-t. Beforrasztattam a t-con panelbe. Ami a régi tv-ben volt az helyre is jött. köszönet a segítségért. Viszont ha már így szét van szedve a donor. Meg próbálom rendbe rakni ezt is. Ami abban volt t-con az ugyan úgy melegszik. Át raktam a működöt és ezzel is ugyan az a jelenség hogy csíkos a kép és szürke a háttér. Viszont az alaplapot így ki tudtam próbálni a másikban. És tényleg volt baja. Időnként 15-20másodpercenként kifagyott a kép. De a hang ment rendesen. Panelt jobban át vizsgáltam. És a hátulján hiányzott 4db smd ellenállás és egy kondi. A másikról lemértem az ellenállásokat. A kondit pedig próbáltam hasonlót találni. És úgy fest bejött. Mert azóta tökéletes. Viszont azt szeretnék kérdezni hogy van valakinek sejtése mi lehet a baja a donor tv-nek? Lcd panel kiéget? Vagy lehet még ott is valami grimbus a panelen? Még valami. A régi tv-n le van kaparva nekem a címke az lcd hátulján. Ez nem rég tűnt fel. És a donor tv-n azt figyeltem meg hogy a lcd matricán v.6 van írva. A t-con panelen v.5. ezeknek nem kell egyeznie? Vagy rosszul sejtem? Mert ha egyezni kell akkor nem lehet hogy a lcd panel nem jó a t-con és a többi panelhez és ezért rossz a kép?
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Idézet:
„Lcd panel kiéget?”

Hát ezt a legkönnyebben úgy tudod ,megnézni , hogy a már működő tévéből az egységeket átrakod a donorba , és ha azokkal is olyan a kijelző , akkor annyi neki .Ha nem , akkor a kijelző jó , és szerintem majd utána térjünk vissza rá rendben ?
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Én is erre gondoltam. Csak nem tudom hogy a másik tv-ben a kijelző ugyan olyan e. Mert nincs rajta típus címke csak egy sorozat szám. Egyszer volt még garis korában szervizben. És lehet hogy amit bele raktak kijelző lemaradt róla. Vagy le eset. Azt nem tudom hogy ha nem egyforma akkor nem csinálok vele esetleg nagyobb kárt?

Valamilyen összehasonlítási alapnak biztos lennie kell .Egyébként ha colban , vagyis méretben hasonlóak , akkor nyugodtan össze rakhatod , és kipróbálhatod.
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Ugyan az a típus a két tv-nek. Meg egyezik benne szinte minden. De most vetem még észre olyan hogy járkáltam előtte. Ha egy bizonyos szögből nézem. (10-15 fok) Ahol csíkos szokót lenni a kép ott világosabbak látom a kijelzőt egy árnyalattal. De lehet csak azért mert tudom hogy ott szokót csíkos lenni és beképzelem magamnak. De át dobom majd akkor az elektronikát majd és meg látom mi is a helyzet.

Ok várjuk majd a fejleményeket.
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Hát nagyon sokkal okosabb nem lettem. Annyit változót hogy így néha bevillan rajta színes csíkok változó helyen és szélességben. Ami eddig volt függő csíkok ugyan úgy ott van.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Akkor ezek szerint az a kijelző kuka.
Ugyanis ha átraktad a már működő készülékből a paneleket , és azokkal sem jó , akkor egyértelmű azt hiszem.
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Hát sajna nekem is ez a meglátásom. Hát majd legfeljebb meg próbálok majd szerezni bele kijelzőt valahonnan. Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek. További szép napot nektek.
(#) Kalci24 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Hello!Van nekem egy Samsung LE 40 c530F1 LCD tv-ém. Ma durrant, pukkant egy nagyot azóta nem kapcsol be nem világít,lehet hogy táp probléma??
A tv 3 éves, mikor vettük akkor is olyan probléma volt vele , hogyha áramszünet volt nem bírtam bekapcsolni kb 3-4 perc -ig ill, ha távival kapcsoltam ki szintén várni kellett 3-4 percet is.Mennyi lehet egy táppanel cseréje mindennel együtt?Érdemes e megcsinálni??Válaszokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) eyess válasza Kalci24 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Cserélni húzósabb , mint esetleg megcsinálni , de te tudod.
(#) Kalci24 válasza eyess hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Oké csak nem vagyok tisztába az árakkal

Egy komplett táp csere , de ez függ sok mindentől 50 - 100 e Ft is lehet.A javítás ez is sok mindentől függhet , azért ezen árak töredéke is lehet.
(#) Buvarruha válasza Kalci24 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

eBay-en találni a legtöbb Tv-hez tápot 10-20e Ft-ért is.

Értem köszönöm 20-30 e Ft tippeltem az 50-100 e Ft rengeteg, de majd hétfőn többet tudok ha jön a szerelő, lehet hogy nem kell az egész tápot cserélni..

eBay rálesek...

Persze ezek alternatívák mármint az ebay.
Én az itteni árakból , és szerelőkből indultam ki.Mert ez itt , így megy modult cserélni jó pénzért könnyebb, és jobban fizet , mint hibát keresni , és célzottan csak az alkatrészt cserélni.Sajnos ez jellemző.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Nem mindent érdemes és lehet javítani, az összegek amiket felsoroltál, pedig közelében sincsenek a valóságnak.
(#) Kalci24 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szerinted kb mennyi egy új ára??
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Ebben nem csak mondjuk a modul árát értettem hanem + a szerelő amit a végösszegnek mond.És ezt kertelés nélkül minden lelkiismeret furdalás nélkül megteszik.Úgy , hogy valójában a töredékébe se kerülne az esetek nagy részében ez van.

PL ha csak az említett tv inverterét nézzük még az ebay en is 31000-41000 HUF átszámítva postával együtt.És akkor ehhez tedd hozzá az itteni árakat , és egy szerelő díját .Úgy hogy ott van az amit írtam.
(#) Buvarruha válasza Kalci24 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Keress rá.

eyess

Nem inverterrúl van szó, ennyi erővel a kijelző árával is jöhetsz.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Tudom , de mint tudjuk azt is , hogy az ebay meg az itthoni árak ég , és föld .És természetesen aki teheti úgy oldja meg , hogy jól jöjjön ki belőle , de szerintem az emberek 70% a nem tudja , nem ismeri , vagy nem fér hozzá ezekhez az alternatívákhoz , és kénytelen megfizetni az irreális árakat.
(#) Kalci24 hozzászólása Nov 2, 2013 /

Köszönöm a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013
(#) Buvarruha hozzászólása Nov 8, 2013 /

Nem tudja valaki, hogy milyen kijelző van egy Grundig Vision 7 37-7850 Tv-ben?
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Színes

Utána nézek pill.
(#) szb59 hozzászólása Nov 8, 2013 /

Hali!
Van egy samsung tévém lcd. és pár hete bekapcsolás után elkezd villogni a kép,olyan mintha össze
akarna törni.Csatorna váltáskor a régi kép alatta marad és csak lassan tűnik el,fekete sávok kíséretében.Ha bemelegszik úgy 15-25 perc múlva eltűnik ez a jelenség.?
Következő: »»   23 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem