Fórum témák
» Több friss téma |
lehet 2 vagy több FT245-öt (USB->8 bit) szinkronizálni? arra gondolok, hogy pl 2-3 db ot valahogyan összekötni és akkor lenne 16 vagy 24 bites párhozamos kimenet.
Szoftveresen mindenléppen megoldható, de akkor neked kel megírni a progit hozzá!
és hardweresen? az jobb lenne. vagy sw-en hogyan? mátmint logikailag hogy meg tudjam irni a progit, mert úgy tudom egyszerre nem tud több USB-t megszólitani, mindig van valamennyi csúszás
Csúszás az lehet, de ezek az FT-s IC-k jelzik, ha adat érkezett rájuk. ezt a 3 vonalat kell összelogikázni, és arra indítani a kiolvasást. (a logikázáson össze "és"-elést vagy össze "vagy"-olást értek attól függően, hogy ez a jel + vagy -)
Így a sw-ben sem kell olyan precízen időzíteni, hiszen a jelek "megvárják" egymást.
ez jónak tűnik, le tudnád rajzolni hogyan gondolod?, köszi előre is
Kivágtam neked a datasheet-ből az "érdekes" részt.
Eszerint, ha adat érkezik az IC-re, akkor az RXF-kimenete 0-ra vált. Ezután lehet adni neki read-jelet (szintén 0-ra aktív). Tehát, ha össze akarsz kötni x-et, akkor veszel egy x-bemenetű VAGY kaput (vagy NOR kaput, attól függően, mid van, és milyen kimeneti jelet szeretnél), a bemeneteire kötöd az FT245-ös RXF lábait, a kimenete megy az olvasó logikához (gondolom valamilyen mikrokontroller). Az RD-bemeneteket, meg nyugodtan összekötheted, és vezérelheted együtt. Arra kell csak ügyelned, hogy RD kiadása után van egy kis idő, míg a kimeneten az adat valid lesz (20ns < T3 < 50ns).>>
ok, köszi, akkor megvan az elmélet a napokban össze rakom
eddig csak önállóan használtam és ott csak össze kellet kötnöm ezt a 2 lábat
Ha úgy működött, akkor elég, ha a VAGY kimenetét rákötöd az összes RD lábra.
igen működik, 1 van össze rakva eddig, még össze kell raknom legalább 1 et, hogy kipróbáljam
Hello!
egy kis infóra lenne szükségem van egy kis mütyüröm FT245R és olyan kérdésem lenne vele kapcsolatban hogy melyik lábat melyikkel kellene össze kötni egy LPT portal (USB to LPT szeretnék csinálni belőle)? esetleg egy rajzot tudna valaki csinálni nekem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |