Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 117
(#) tranzisztor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 11, 2013 / 1

Üdv!
Látom komoly 'szivacsos" gondjaid vannak . Én ezt a megoldást ajánlom
Szivacs kamerához.Meg lehet venni egy angoltól s a vámért sem nyaggatnak meg egy pár nap alatt megjön a csomag!Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert!
(#) adapter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Idézet:
„ez valami habosított műanyag?

Valami olyasmi... nem tudnám pontosan meghatározni az anyagát..
Inkább hasonlít a : Bővebben: Link
Sanflex csőhéjhoz de attól lágyabb anyag, mondjuk a mosogató szivacs keménységű de kisebb buborékokból áll.
Amúgy tudom mit keresel, én is csináltam már ilyet, akkoriban egy haver hozott teljesen hasonló cuccot a papírgyárból, valaminek a csomagolása volt. Ma már papírgyár sincs meg...
(#) adapter válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Akkor szerinted is kuka ugye?
(#) tranzisztor válasza adapter hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Szervusz!
A papírtálcába lenyúló papírérzékelő kar létezik-e? Nagyon konnyen letörik. Kb 3x3 mm keresztmetsztű és egy pár centiméter hosszú.
(#) zsoltee0001 válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Ezek nagyon jók, öntapadósak?
Nem teljesen világos mi közük van a fényképezőhöz, de nem is lényeg.
Köszi
Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) adapter válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Attól függ milyen géphez való. Elvileg létezik, kell hozzá egy "parts-catalog" abból ki lehet keresni a cikkszámát, majd az aktuális gép forgalmazónál beszerezhető.
Esetleg office dexx-tól bezserzhető ha megfelelő típusod van.

Más esetekben barkácsolható is ha éppen szerencsés helyen tört el, elkészíted, megragasztod, forrasztod, ami célszerű
(#) adapter válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Bocs már nagyon késő volt, nyilvánvalóan nem office depx-akartam írni, hanem copy-depx!
(#) tranzisztor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Régi analóg fényképezőgépeknél használták a sötétkamara fényszigeteléséhez. Adok egy ötletet , ha van megfelelő szivacsod akkor nagyon jó eredménnyel lehet ragasztani Bison PU MAX típusú poliuretán alapanyagú ragasztóval . Az tény ,hogy egy kissé tágul ha vastagon van felhordva de ennek ellenére nagyon szépen tudtam vele fényhenger törlőlamellát ragasztani. A lényeg ,hogy nem támadja meg a szivacsot előre ajanlatos a felhordott ragasztó vastagságával kisérletezni. A száradás 2-3 óra.(hőmérséklet és pára függő)
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
(#) tranzisztor válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Én a minolta nyomtatóhoz szerettem volna tippet adni. Ha ez az érzékelő nem érzékeli a papírt akkor a nyomtató nem igazán műkódik. Nagyon könnyen le lehet törni az érzékelő szárát pl. portörléskor.Ha nem tévedek a fixálóban is van papírérzékelő.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
(#) adapter válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Bocsesz, teljesen félreértettelek! Egyébként van a fixálónál is, néztem sértetlen, működik.
Viszont ha lehúzok mindent a PCB-ről, a hibajelenség nem változik, úgyhogy élek a gyanúperrel, hogy tényleg a panel ment ki....
(#) zsoltee0001 válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Köszi, de az a gond, hogy megfelelő szivacsom se nagyon van.
Amit k. kellékesnél lehet kapni az 3 mm vastag fehér és durva anyagú.
A ragsztás meg azért gáz, mert pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen ragasztgatni.
Ha most nekem pl. kell a mágneshenger két szélére 1-1 fél centis csík akkor csak ki kellene vágni az öntapadósból, amit időnként cserélgetni kell, mert elkopik.
Meg azért elég vicces, hogy valahol gyártják ezt, mégis, ha érdeklődök úgy néznek rám, mintha valami űrkorszakbeli technikáról lenne szó.
De azért még egyszer köszi a tippekért.
Üdv
(#) ludus hozzászólása Okt 19, 2013 /

Sziasztok!
Hozzám került egy Samsung SCX-4200 típ multifunkciós lézernyomtató. A nyomtató része hibátlanul működik de a szkenner részre hibát jelez (Scanner Error a kijelzőn).
Találkozott valaki már ezzel a hibával? Szeretném megjavítani (javítattni) mert így fénymásolóként nem használható és sokszor szükség lenne rá...
Köszönöm a válaszokat...
(#) ludus válasza ludus hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Folytatás...
Kicsit jobban utánanézve a dolgoknak 3 hibát említenek:
1. szalagkábel
2. léptetőmotor
3. lapolvasó egység.
Le is kaptam a hátulját és meglepve tapasztaltam hogy valaki előttem már foglalkozott a dologgal, "tűzoltás" gyanánt szépen lehúzta a létetőmotort illetve a lapolvasó egység szalagkábelét az alaplapról. Visszadugtam, sajnos nem javult meg viszont az önteszt alatt:
1. bekapcsolja a lapolvasó világítását
2. "végighúzza" a lapolvasó egységet
De a végállásnál nem áll meg hanem folyamatosan megy a léptető motor aminek hatására "átugrál" a fogazott szíj és megint csak "Szkenner Hiba" kijelzés jelenik meg a kijelzőn.
Gyanakodtam hogy esetleg lenne valami végállás kapcsoló, stb de semmi ilyen nincs.
Így valami tipp esetleg? Honnan kéne tudnia a motornak hogy meg kéne állnia?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
(#) sargarigo válasza ludus hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Ezt két hiba szokta okozni. Az egyik a szalagkábel, ami meg szokott törni, emiatt nem tudja fogadni a ccd-től az adatot (és így a home pozíciót). Ez kevésbé valószínű, mert inkább fekete sávokat szokott okozni.
A másik, ami szerintem a hiba lesz, hogy a ccd modul mondott csütörtököt. CCD csere.

[off]szerk: A home pozíciót a ccd érzékeli az üveglap aljára ragasztott sávok alapján
(#) ludus válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Ettől féltem... Szalagkábelt már találtam nem egy tétel 2000,- forintért lehet kapni de gondolom a ccd az már más kategória...
(#) Saggitarius válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Batorkodom megjegyezni, hogy bizonyos keszulekeknel (tapasztalat) nem a szenzorra bizzak hanem egy szimpla res optokapuval detektaljak a vegallast.
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Ha meg nem keso, most talaltam szervizkonyvet, ingyen letoltheto innen: Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza ludus hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Ha nem áll meg a szkenner a végállásnál akkor lehet érdemes lenne megnézni a végállás szenzort, ill. nem biztos, hogy végállásnál van, de a lényeg, hogy dolgozik-e?
Valamint, ha már egyszer átugrott a szíj, akkor vissza, alapra kéne állítani a szkennert.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
(#) ludus válasza Saggitarius hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Szia!
Köszönöm a linket már én is megtaláltam de ahhoz képest hogy szervizkönyvről van szó, a könyv erre a hibára a szervíz felhívását javasolja
Viszont nekiugrottam szétszerelni a gépet ennek a vidonak az alapján. A ccd a végállást az üveglap aljára ragasztott fekete csík alapján pozicionálja (illetve most nem)...
Itt sajna megállt a tudomány mert mondjuk meg lehetne próbálni a szalagkábel cserét de mivan ha nem az a gond? Akkor megint kidobtam az ablakon 2000,- Ft-ot...
Viszont komplett ccd modulra még csak árat sem találtam sehol gondolom az már nem ez a kategória lesz...
(#) ludus válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Szia!
Sajna nem tudom letesztelni mert mivel nem érzékeli végállást így mindenképp hibára fut, nem tudom hogy normálisan működik e a szenzor. Így ránézésre működik mert "világít"
Most még azt kéne eldönteni hogy ettől még lehet e kábel hiba illetve megéri e ezt még kipróbálni (mármint a cserét) bár a fenti video tanulsága szerint is ez inkább csíkozást szokott okozni...
(#) zsoltee0001 válasza ludus hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Idézet:
„A ccd a végállást az üveglap aljára ragasztott fekete csík alapján pozicionálja”

Bocsi, én abból indultam ki, hogy optokapuval érzékeli a végállást. Akkor tényleg vagy kamera, vagy kábel.
Üdv
(#) ludus válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Hát igen de kár hogy ezt csak egy kábelcserével tudom letesztelni...
(#) laszlokunstar válasza ludus hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Szerintem az esetleges kábelszakadást ki tudod mérni.
(#) Chipmunk1960 válasza adapter hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Szia, látom, már sokmindent megnéztetek. Már nem emléxem rá, hogy a fixáló hengere fóliás, vagy "aluhenger".? A fűtést kellene körül járni, az tud ilyen hibát okozni, nem hiszem, hogy proc baja lenne. A halogén cső, vagy karámia ellenállását, esetleg direk rákötni feszt, óvatosan, általában 220V-ról megy. Ott van a hő-termosztát, illetve hőbizti, ami kioldhat ha a rendszer megszalad. Ha megírod az eredményeket, segítek a továbbiakhoz.
Üdv: Mike
(#) ludus válasza laszlokunstar hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Szia!
Az lesz, egy próbát megér, délután nekiugrok...
üdv
(#) Chipmunk1960 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Üdv! Igen sajnos az új gépekben a szalagkábel többet kibír mint a CCD, annak a cseréje mega szerintem felejtős... Volt mikor 20 HP nyomtatóm volt ua. tipushibával, A HP-Hungary válalta volna egységáras javításban az új az 3/4 -ért. Mert alkatrészt nem adott el. Sztem meg örülj neki ha nyomtatni tudsz, mert álltalában a multi készülékek ha hibára futnak, már nem csinálnak többé semmit.
(#) sargarigo válasza ludus hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

El foglak keseríteni. Ha a kábel okozná, akkor sávokban feketét másolna. Mérd ki nyugodtan, de szerintem nem az lesz. Mellesleg ezeknek a kábeleknek a rákfenéje az, hogy megtörik, és mozgás közben hol vezet, hol nem.
Ha gondolod, akkor Kecskeméten tudok egy céget, ahonnan tudsz ccd-t rendelni. Nem akarok reklámozni.
(#) ludus válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Akkor marad a komplett csere... Van már a látókörömben bontott CCD kábellel együtt már csak az árat várom!
(#) Chipmunk1960 válasza ludus hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Panellel együtt cseréld, mert +1x nem tudod úgy beállítani, mint a gyári volt!
(#) sargarigo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Nincs is rá szükség hogy ugyanúgy legyen. Ez nem színes, hogy regisztrációkkal kelljen játszadozni. Az üveglapon lévő csíkhoz fogja magát pozícionálni. Jó lesz az úgy!
Következő: »»   66 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem