Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   519 / 1172
(#) Buvarruha válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Még csak nem is látjuk, hogy mondjuk meg ennyiből, hogy az micsoda?
(#) martin66789 hozzászólása Okt 19, 2013 /

Akkor pontosan mit is keressek rajta, vagy mit fényképezzek róla, mert ahogy a képen láthatú úgy van meg. A burkolata hiányzik, azt nem kaptam hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
(#) Buvarruha válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Milyen képen?
(#) martin66789 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Visszább már feltettem de itt is van.
Most találtam egy kamerát, de nem tudom a típusát meg semmit sem róla. Meg szeretném nézni hogy műkszik-e egyáltalán.
A lencséjét szerintem első ránézésre motor hajtja meg ki- be 4 vezetéken lásd a képen. A lencsére csak ennyi van írva: 3.8-9.5mm IR 1:1.2 G-ASP, ja a lencsét még manuálisan is lehet állítani.
A panelon van két csati amire nem tudom hogy mi megy, meg van még egy csati amiről 3 vezeték jön le sárga, fekete és piros.
Ha valaki tud mondani nekem róla tipusszámot vagy csak bekötést is azt nagyon megköszönném.
(#) martin66789 hozzászólása Okt 19, 2013 /

Most láttam a nagy mikrochipre az van írva Samsung techwin.
Ez már valami segítség de még mindig nem tudom a tipusát és a bekötését csak 3 vezeték ami lejön róla vezetékkel piros, fekete, sárga. A másik két csatlakozóra nincs kötve semmi vagyis üresen kaptam.
(#) Ricsi89 válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Szerintem a sárga a videójel kimenet, piros fekete pedig a tápfeszültség, 3,3V vagy 5V. Érdemes a kisebb feszültséggel kezdeni a próbát, bár valószínű, hogy 5V-os lesz.
(#) mindenes válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Sárga = kompozit videójel , piros = táp, fekete, =negatív tápfesz.
(#) martin66789 válasza mindenes hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Ha a video jelet a TV-m video ( DVD) bemenetre kötöm akkor ha jó a kamera lesz kép elméletileg?
(#) Ricsi89 válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Igen elméletileg mennie kell.
(#) martin66789 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Akkor próba.
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Nem csinál semmit próbáltam 3 V-tal 3,3 V-tal 4,5 V-tal és 5 V-tal, de semmit sem csinál még szagot sem eresztett sehol. Lehet hogy több áram kellene neki ?
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Most próbáltam és 9V 1A-rel szép képet ad melegedés nélkül. Köszönöm az eddigi segítséget, mostmár csak a neve érdekelne.
(#) macsaba hozzászólása Okt 20, 2013 /

Sziasztok!
Sikerült szereznem egy igen furcsa alkatrészt, szerintem egy őskori winchester tányérja lehetett. Az egyik oldalán van valami elektromos csatlakozó, ami szerintem egy léptetőmotor vezérlője lehet, ami a közepébe van építve. Az egyik szám ami rajta van az filccel van ráírva (T 31 0660), a másik pedig egy nyomtatott szám 2430 a csapágyon, de szerintem nem csapágyszám.
A kérdés az hogy jól gondolom-e ezeket és és hogy valamit meg lehet-e tudni a motorról, mivel a bekötését meg tudom mérni, de hogy milyen feszültséggel üzemeltessem arra nincs ötletem. Meg az is érdekelne kb. mekkora nyomatékot adhat le.
Köszi előre is.
Csaba
(#) bbarna válasza macsaba hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Jól sejted, ez egy 5,xx"-os vinyó motorja az adattároló lemezekkel.12 V a motor vezérlése.A többi kérdésedre sajnos résszemről passz!
(#) interferi válasza macsaba hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Ebben egy brushless motor fele van benne (a tekercselés (3 fázisú) és hozzá a három hall szenzor)
Ahhoz, hogy működjön kell hozzá egy vezérlő elektronika is (az eredeti paneljén is elég nehéz lehet azonosítani melyek a részei).
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 21, 2013 /

Sziasztok!
Egy smd sot23 tokozású alkatrész típusára lennék kíváncsi. A kódja wp7n.
(#) Csongi_ hozzászólása Okt 21, 2013 /

Sziasztok!
TV-kbol es monitorbol bontottam egy par alkatreszt.
A 3-ason kivol meg valamelyiket fel tudom hasznalni valamire? Vagy azt se nagyon? Az 1-es kis sarga 9 labu alkatreszt kulon lefenykepeztem, hogy latszodjon rendesen a rajta levo felirat.
Melyiket erdemes megtartani, es melyiket ajandekozhatom el?
(#) kadarist válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Szia!
Foglalkozol tévészereléssel? Mert ha nem, akkor ezekre nincs szükséged.
(#) Csongi_ válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Nem foglalkozom. A nyaron hozzajutottam bontasra szant TV-k hez es monitorhoz, azokbol bontottam.
(#) laszlo raduj válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

A googlival keresd meg az adatlapjaikat, majd a nevukel kepeket, igy rengeteg alkalmazas jon elo.
En is igy szoktam, a TV-ebol esetleg elokerulhet egy HF erosito IC , aval mar lehet gyakorolni elektronikat epiteni.
A monitorban pedig van olyan IC-e amit felhasznalhatsz plazma hangszorohoz.De ha jol megnezed talan meg van 1-2 amit hasznalhatsz.
(#) OpenGL hozzászólása Okt 23, 2013 /

Hali!
Nemrég került a kezembe egy régi analóg LCD kijelző, kérlek segítsetek a beazonosításában, mert nem tudom, hogy hogyan szereljem be.
Amiket tudok:
A vezérlő chip-re az van ráírva, hogy CHARDER 77407 és magának a chipnek 20 lába van.
Az LCD kijelzőnek 11 lába van.
A panelon még van egyéb írás is:
CH-0291 REV A 70203
Még van rajta egy matrica amin a 7154 szám látható.

A felesleges homályos képeket kivettem.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
(#) OpenGL válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Rendben! De tudnál segíteni, hogy ez a 7 szegmenses LED kijelző a mire való, hogyan használatos, és esetleg hogyan készíthetnék belőle egy olyan számlálót ami akkor ad hozzá a kijelzett számhoz (kezdetben a nullához) egyet ha a két sárga drótot egymáshoz érintem?
(#) szili83 hozzászólása Okt 23, 2013 /

A mellékelt kondikat PC tápegységből bontottam.
Ezek a kondik mekkora kapacitásúak?
Illetve a feszültség amit ráírtak az ebben az esetben AC vagy DC? Mert AC-nál külön fel szokták tüntetni pl: ~250V Itt a feszültségnél MD vagy LD szerepel.

kondik.jpg

(#) kadarist válasza szili83 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szia!
Az értékek µF-ban értendők és számolj egyenfeszültségű feszültségtűréssel.
(#) szili83 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

És a K vagy a J adja a µF-ot? Érdekes a jelölés, mivel nem egyértelmű így...
(#) kadarist válasza szili83 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

A pont adja. 1.0, 2.2 és így tovább.
(#) OpenGL hozzászólása Okt 23, 2013 /

Légyszi segítsetek!
Egy hozzászólás
(#) kadarist válasza OpenGL hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szia!
Van egy ehhez a kérdéshez passzoló téma.
(#) szili83 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

De ezt 230V AC-re lehet bátran használni, ugye?

470nF.png

(#) _vl_ válasza szili83 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

A J meg a K a tűrés (így fejből talán 5 meg 10%-ot jelentenek, gugli a barátod). A szám alapból µF-ban értendő.
Következő: »»   519 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem