Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2187 / 3611
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szedd szét áram nélkül, szárítsd ki és aztán próba. Jók az esélyek, ha áramtalanításkor még ment.
(#) mikrokapcsolo válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szétszedést próbáltam, de pattintós, úgyhogy nem akartam roncsolni a szélét. Egyébként két monitor van, egymás fölött, és csak annyit vettem észre, hogy elment a kép fent, majd az áram is egy pár mp-re rá. Ja, és LCD.
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Menjünk ide. Szétszedni roncsolás nélkül egy keményebb műanyag lappal tudod. Például régi bankkártya, gitárpengető, vagy valami hasonló.
(#) mikrokapcsolo válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Már nem szükséges, mivel már több mint egy másfél órája történt az eset, gondoltam kiszáradt, és igen, úgyhogy vissza a normál kerékvágásba, de azért köszönöm.
(#) botesz válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Másfél óra alatt biztos hogy nem száradt ki!
(#) mikrokapcsolo válasza botesz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Pedig de, mert nem öntöttük fel vízzel, csak éppen belecsurgott, de már működik.
(#) botesz válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szerencséd volt!
(#) mikrokapcsolo válasza botesz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Hát mondhatjuk. Egyébként nem egyszer fordult már elő az hogy az asztalra ment a víz, mert a padlásra vezető lépcső alatt lakik a gépem, csak eddig mindig elkerülte a monitort és az asztalom közepén, esetleg a billentyűzetben landolt a lecsöpögő víz, de most megbillent az üveg és jött az áldás... Legközelebb teszek egy ereszcsatornát az asztal fölé
(#) jani1987 hozzászólása Okt 23, 2013 /

Voltam fent Pesten az ottani békés felvonuláson és a mai napról van mit mesélni.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 24, 2013 1 / 1

Csak nem itt, mert az politika lenne. Otthon a faludban a kocsmában persze más, ott lehet.
(#) Norberto válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 24, 2013 1 / 2

Én pedig elmentem a barátnőmmel a sajtófotó kiállításra, utána pedig sétáltunk egyet a budai oldalon, a hegyekben... sőt, az egészet 2 üveg Somersby-jal fűszereztük!

Úgyhogy full politikamentesen telt a tegnapi napunk, (nem is hiányzott a téma egyébként a napból) és hát jól is éreztük magunkat, hiszen a napunk minden percét mi határoztuk meg. Az időjárás pedig kiválóan támogatott minket minden történésben...
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 24, 2013 1 / 1

A politikával ennél többet nem szabad szerintem sem foglalkozni, én is kirándultam a természetben. Az még politikamentes, és nem a tömeghangulat befolyásolja gondolkodásomat.
(#) szamóca hozzászólása Okt 24, 2013 /

(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

De hiszen ez én vagyok...!
(#) sprofan hozzászólása Okt 24, 2013 /

Sziasztok!
Minap nézegettem a Google Earth-ot és elég sok olyat láttam (főleg amerikában) hogy belenyírtak a kerben a fűbe valami szöveget, vagy a gabona táblán tárcsával valami vicces ábrát vagy szöveget, sőtt még reklámot is... Ezeket hogyan csinálják? Itt az időzítésre lennék kíváncsi, konkrétan a gabona táblában a szöveget. Mert a létrehozása és a növényzet miatti elhalványulása (meg persze ha használni is akarják mezőgazdasági célokra azt a földet) 2-3 hónapon belül megtörténik. Gondolom nem járnak ki csak emiatt egész évben tárcsázni hogy na majd gyűn a műhód azt mekkora viccesek leszünk mán... Vagy én vagyok naiv gondolván nem érnek rá ilyesmire, közben pedig pont hogy évről-évre csinosítgatják a rajzukat hátha végre szerencsével járnak és felkerül a művük a térképre?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
(#) Frankye válasza sprofan hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Gyanítom csupán, hogy a Google Earth fejlesztők is vicces kedvűek, és amikor egy olyan felvételt, képrészletet látnak, ami megragadja a figyelmüket, azt szépen beleillesztik a képekbe. Persze, az sem kizárt, hogy a "művek alkotói" tudják, mikor fog arra menni a fotós műhold, és akkorra időzítik. Ma, az informatika ilyen mértékű elterjedtsége szintjén nem lenne meglepő, ha valahol meg lehetne találni (pl. az interneten), hogy mikor, merre jár.
(#) sooty válasza sprofan hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Ez alapján a cikk alapján szinte lehetetlen, hogy valaki arra bazírozzon, hogy éppen felette megy el a műhold. A képeket egy másik szolgáltatótól veszi a google earth, a nagyfelbontású műholdak a földfelszín kb. 1%-át fedik le egy fotózással, ezért jópárszor körbe kell kerülniük a földet mire lefedik a teljes területet (vékony csíkokban). A képeket kiértékelik, hogy jobbak-e mint az ami már fent van. A képek jórésze légifotó. Viszont ha valaki megfigyeli milyen időközönként frissítgetik a képet az ő birtokáról, akkor el tudja dönteni van-e esélye, hogy látszon rajta majd az elkészült rajz (ha azt látja hogy pl. 2 havonta frissült az adat akkor meg lehet vele próbálkozni)
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
(#) Szabi1 hozzászólása Okt 25, 2013 /

SziasztoK!
A következő a problémám: A garázsban kiömlött a vasklorid. Mivel lehet felmosni? Lehet valamit csinélni vele, hogy a beton ne legyen sárga színű? Ha pl vízzel mosnám le, nem fogná be a többi helyen a betont?
(#) Schnitt válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Bő vízzel hígítsd fel, mert tōményen megeszi a betont.
Amennyit tudsz, itass fel az oldatból, aztán öntsd fel újra.
A sárga szín örök.
Ja és gumikesztyű nélkül neki se állj.
(#) SALáta válasza zenetom hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Huaweii Vagy mi fenét vettem, igaz egy tízessel több, gagyinak néz ki mint a samsungok maga a pattintós hátlap miatt, fülhallgatója kuka (érdemes régi SE re cserélni ezt a részt), csengőhangszórója halk. Ezeken kívül mindent tud. Kategóriájában olcsó és jó minőségű. Én megelégedettséggel használom, igazából a csengőhangszóró halksága zavar, az Iphone é ehhez képest atomerőmű. Felkölteni felkölt.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 25, 2013 /

Kinek milyen tapasztalata van a gitár húrokkal kapcsolatban? Melyiket javasoljátok?
(#) voodoo hozzászólása Okt 25, 2013 /

Srácok csak én látom ezt a képet a szkópról ?
(#) voodoo hozzászólása Okt 25, 2013 /

Erről lenne szó, ha netán nektek nem mutatja.

hmm.jpg

(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Az biztos, hogy én nem.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Én sem az is tuti
(#) pjg válasza voodoo hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Én nem!
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Szia! Mikor Operával böngészek nálam is elő szokott ilyen fordulni.
(#) zolika60 válasza reloop hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Az operát nem hallgatni kell?
(#) zenetom válasza SALáta hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

30k Ft fölé már nem megyek, de közben lehet megoldódott a helyzet.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 25, 2013 / 1

Nem. Egyszerüsíteni: O/A
Következő: »»   2187 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem