Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Ok Te látod
![]()
Hello,
A fixáló hengeres. A fixáló jó volt mikor néztem. Sajnos a javítása már nem aktuális. Azért köszi.
Na ha minden igaz lesz hozzá csere alkatrész (CCD+szalagkábel), remélem megjavul a gépezet!
És mennyiért vesztegetik? Csak érdekel
![]()
Egy segítőkész fórumtárs ajánlott fel bontott alkatrészt, nagyon baráti áron! Ezúton is köszönöm neki remélem megoldódik a probléma a cserével...
Majd számolj be, hogyan sikerült, kiváncsi vagyok. Sok sikert!
Szerintem fog sikerülni én is cseréltem már csak nem 4200 asba hanem 4521 be .
![]()
Hála neked jelentem tökéletesen működik a nyomtató! Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, kívánom hogy mindenkinek ilyen gyorsan megoldódjanak a problémái!
Köszönöm mégegyszer! üdv, Laci A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
Üdv mindenkinek!
Az Én problémám egy epson M2000 típusú masinához köthető. Használtan vettem, elvileg nem volt sok lap „benne", bőven bírniaökellett volna még. Mindamellett Én nyák minta nyomtatására használtam nagy terjedelmű nyomtatásokra. Azonban egyszrcsak gondolt egyett és nem volt hajlandó többé nyomtatni! Nyomtatás közben voltam, már mint nem a folyamat között ált le, hanem két lap között. Egy nyomtarási sorozat közben leált. Lapot sem húz be. Bekapcsoláskor felfűt, de nyomtatási parancsra nem. (ha jól emlékszek) Egy éve a szekrényben pihen, sorsára várva. Véletlen akadtam erre a topikra, gondoltam ráklrdezek a probléméra. Fakulás, csíkozás nem volt. A tonert azután szétszedtem, volt még por benne. A toner ami benne volt valószínű már az utángyártott, mert nincs elektronika rajta. Ki ismeri ezt a típust, volt-e már másnak hasonló tapasztalata más gyártmány esetén? Mielőtt a kollektíva a leg elképzelhető problémát vetné fel, a drájvert, azt előrebocsájtom, hogy oly annyira jó,.hogy „nincs is”. Win7-re rádugva rögtön tudja kezelni felismeri. ![]() Több forrásból hallottam olyqn mende-mondát, hogy nevesebb vyártók, nevesebb (komolyabb) gépei meg vannak áldva lélekkel. Avagy egy szoftver figyeli a nyomtatások számát, és ha a programban meghatározott mennyiségeteléri, letílt. Ismeretes-e ezen körben is ez a mítosz, vagy ez gülyeség. Ha valós, hogyan tudnám feléleszteni techalotti állapotából a gépet, mert 20 000ft porosodik. Arra meg drága...
A legfelső kis gomb az információs gomb , ha azt megnyomod , akkor ki kellene írnia a hiba okát , vagy egy hibakódot. Mi lenne az ?
Jelenleg nincs elővéve a gép, így erre csak holnap tudok válaszolni, ha előrámolom a masinát.
Nézelődtem Én anno a neten, hogy mi baja lehet, de nem jutottam előbbre, ezért is raktam el, hogy majd lesz vele valami...
Lesz igen , ha megtudjuk mit reagál a gép .
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Nos nem bírtam magammal. mégis elővettem a gépet.
Mikor bekapcsolom, a rá jellemző fura sípolós hanggal felzúg, gondolom fűti a festékhengert. Inulás után az információs gomb megnyomására nyomtatna a drága, de: 1. nincs a tonerben por, 2. nem húz be lapot sem alul sem felül (még ha lenne is festék...) Másodszori megnyomásra nem reagál. Amik megleptek: most nem volt hajlandó felismerni a win7. ![]() ![]() Mint írtam, erre sehogy nem tudtam rávenni. Most töltöttem le drájvereket, és megpróbálok egy "üres" nyomtatást, mit reagál. H behúzza a lapot, akkor vissza töltöm a festékport. Egy év pihi után helyrejön magától?! szerk: A toner bölcsőt kiemelve, a festék hengeren van annyi por, hogy bőven tudna nyomtatni. Így egyenlőre a gond, hogy nem húz be lapot. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Ha a tonerben nincs por az baj.
Valószínű , azért tilt le a gép .Addig nem fog se papírt behúzni , se nyomtatni .Keress chippet a toneren biztos , hogy az tilt .
A nyitó hsz-emben írtam is, hogy nincs elektronika a toneren. Amit furcsáltam is mikor először láttam... De használtam így.
A toner teteje le van véve, így látom hogy próbált nyomtatni, mert a festék adagoló elmozdul indítás után. Vagy csak alapból felkavarja a festéket nyomtatás előtt a jobb elterülés érdekében?
Igen alapból csinálja azt.Irod , hogy Win7 van a gépeden biztos , hogy jó a drájver hozzá tuti ?
Egyébként , ha nem is kötöd PC re a nyomtatónak tudnia kell saját magában is kinyomtatni egy menüt valamelyik gomb hosszas nyomva tartása után.Ez menne ?
EGS! Mindenkinek így sikerüljön minden!
Szerintem ezt tenné, ha behúzná a lapot. De igen, ez a funkció meg volt rajta.
Drájverekkel most küzdök, mert leszedtem tévedésből egy rakás xp-s drájvert... Holnap még tornázok rajta, mára hagyom már.
Szia, Most guglizatm ki a gépet, kazettás, mint a Kyocera-k. Nincsen benne chip. A fütyülés, amit hallasz jó, mert akkor pörgeti fel a laser tükröt. Ha egy évig állt, próbáld meg kiporszívózni a szerte hullott festékport, különosen a csatik körül ecsettel. Igen, az a beépített uprogramban van a festékkavarás.
Szerintem kell lenni rajta valami selt-test gombnak, azzal próbálkozz, addig ne is küzd a driverrel, mig onnan nem megy. Ez lenne?: Bővebben: Link
Ahogy eyess írta van egy info gomb amivel teszt nyomtatást lehet készíteni de ez nem funkcionál.
Így hogy kazettás gyakorlatilag kazettás nélkül is próbálnia kellene nyomtatni, vagy is üres kazettával mindenképp. A linked sajna nem működik, de címből ítélve az lenne az. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Itt lesz majd neked egy hiba lista a gépről .Tehát ami , és ahogy villog , vagy éppen jelez a gépen , és ezeknek a miértjére van ez a hiba lista , és magyarázat .Ebből megtudhatod mi is az igazi hiba valójában.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Felmerült bennem a festékökifogyása, ezt a doksit néztem akkor, melyik lámpa mit jelnt, de azért kételked(t)em ebben, mert mint írtam is, tökéletesen nyomtatott, nem fakúlt-, csíkozott, egyszerűen csak a következő lapot már nem nyomtatta.
Bár az is igaz, ez az első lézernyomtatóm, előtte tintasugaras volt, az meg egész más technika.
Valóban más technika igen .Nekem többféle is van , és színesek is .De azt hiszem amit feltettem neked abból ki tudod hámozni mi lehet a gond.
Például van olyan is , hogy ugyan nincs chip , de van egy mondjuk opto kapu .Ez egy led szembe fordítva a kazettával , és ha tele van , akkor ugye sötétséget érzékel , ha üres , akor fény kap , és máris tiltás van .Szóval ilyet el tudok képzelni nálad is.
Szerintem kifogyott a festék benne akkor állítja meg a nyomtatást egyik pillanatról a másikra. Chip is van rajta csak nehéz észrevenni egy vékony kis lapocska toner aljàn van felragasztva, De ha géppel össze van kötve a státusz monitor kiírja, hogy festék baj e. Ilyet keress ez a chip rajta. Epson és Kyocera szokott még olyat is csinàlni, ha a tonert kiveszed a toner alatt látni fogsz egy kis kúpos akármit az a toner szenzor ha esetleg beporosodik akkor is festékhiánnyal megáll a gép.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Nos ha cippes, akkor számítanék arra, hogy galvanikus kapcsolat lrgyen. De nem feltétel, attól, hogy a tinasugarasok patronjai ilyenek.
Az optoérdekes feltétel, mert ha a kazettán kivűl van, hogy ad szintjelzést? Ha benne,akkor meg a por eltakarja ésöfesték fogyáskor nem tisztúl magától. Majd tüzetesebben átnézem a kazettát. Az még tavaly felmerült bennem elég gyorsan, hogy ha másikökazettát tennék bele, akkor rögtön kiderülne, hogy ez a baja, vagy nem?! Venni kellene másikat.
Nem feltétel a galvanikus kapcsolat sok gépben használják ezt a megoldàst. Szerintem szerezz egy chippet és ragaszd rà akkor kiderül rögtön, hogy mi a baj. Ha jó lesz a chippel akkor lehet venni olcsón egész jó minőségű port és megtöltöd olcsóbban kijösz mint ha vennél egy utángyángyártott tonert. A gyári az pedig nagyon drága.
Eddig nem is tulajdonítottam ennek jelentőséget, mi több a csippről sem tudtam, de most ahogy nézem, van egy kis négyzetes sík mélyedés a toner alján, aminek nincs üzemi jelentősége így.
A képen a matrica felett. Ez lenne a csipp helye?! És ha felcsippelem akkor tölthető lesz? Mert rakni akarnékmrá egy töltő kupakot. Papír ivóleves doboz visszazárható kupak része pont jó lenne, nem túl nagy, de egy tölcsér pont belefér, ha tölteni akarom. Amitna nyitó hsz-embe írtam, hogy van egy szoftverben foglalt kifutási idő a nyomtatóban, az akkor valótlan? Avagy elég magas az esély rá, hogy csak fesrék baja van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |