Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szedd szét áram nélkül, szárítsd ki és aztán próba. Jók az esélyek, ha áramtalanításkor még ment.
Szétszedést próbáltam, de pattintós, úgyhogy nem akartam roncsolni a szélét. Egyébként két monitor van, egymás fölött, és csak annyit vettem észre, hogy elment a kép fent, majd az áram is egy pár mp-re rá. Ja, és LCD.
Menjünk ide. Szétszedni roncsolás nélkül egy keményebb műanyag lappal tudod. Például régi bankkártya, gitárpengető, vagy valami hasonló.
Már nem szükséges, mivel már több mint egy másfél órája történt az eset, gondoltam kiszáradt, és igen, úgyhogy vissza a normál kerékvágásba, de azért köszönöm.
Másfél óra alatt biztos hogy nem száradt ki!
Pedig de, mert nem öntöttük fel vízzel, csak éppen belecsurgott, de már működik.
Szerencséd volt!
Hát mondhatjuk. Egyébként nem egyszer fordult már elő az hogy az asztalra ment a víz, mert a padlásra vezető lépcső alatt lakik a gépem, csak eddig mindig elkerülte a monitort és az asztalom közepén, esetleg a billentyűzetben landolt a lecsöpögő víz, de most megbillent az üveg és jött az áldás... Legközelebb teszek egy ereszcsatornát az asztal fölé
Voltam fent Pesten az ottani békés felvonuláson és a mai napról van mit mesélni.
Csak nem itt, mert az politika lenne. Otthon a faludban a kocsmában persze más, ott lehet.
Én pedig elmentem a barátnőmmel a sajtófotó kiállításra, utána pedig sétáltunk egyet a budai oldalon, a hegyekben... sőt, az egészet 2 üveg Somersby-jal fűszereztük!
Úgyhogy full politikamentesen telt a tegnapi napunk, (nem is hiányzott a téma egyébként a napból) és hát jól is éreztük magunkat, hiszen a napunk minden percét mi határoztuk meg. Az időjárás pedig kiválóan támogatott minket minden történésben...
A politikával ennél többet nem szabad szerintem sem foglalkozni, én is kirándultam a természetben. Az még politikamentes, és nem a tömeghangulat befolyásolja gondolkodásomat.
Sziasztok!
Minap nézegettem a Google Earth-ot és elég sok olyat láttam (főleg amerikában) hogy belenyírtak a kerben a fűbe valami szöveget, vagy a gabona táblán tárcsával valami vicces ábrát vagy szöveget, sőtt még reklámot is... Ezeket hogyan csinálják? Itt az időzítésre lennék kíváncsi, konkrétan a gabona táblában a szöveget. Mert a létrehozása és a növényzet miatti elhalványulása (meg persze ha használni is akarják mezőgazdasági célokra azt a földet) 2-3 hónapon belül megtörténik. Gondolom nem járnak ki csak emiatt egész évben tárcsázni hogy na majd gyűn a műhód azt mekkora viccesek leszünk mán... Vagy én vagyok naiv gondolván nem érnek rá ilyesmire, közben pedig pont hogy évről-évre csinosítgatják a rajzukat hátha végre szerencsével járnak és felkerül a művük a térképre? A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
Gyanítom csupán, hogy a Google Earth fejlesztők is vicces kedvűek, és amikor egy olyan felvételt, képrészletet látnak, ami megragadja a figyelmüket, azt szépen beleillesztik a képekbe. Persze, az sem kizárt, hogy a "művek alkotói" tudják, mikor fog arra menni a fotós műhold, és akkorra időzítik. Ma, az informatika ilyen mértékű elterjedtsége szintjén nem lenne meglepő, ha valahol meg lehetne találni (pl. az interneten), hogy mikor, merre jár.
Ez alapján a cikk alapján szinte lehetetlen, hogy valaki arra bazírozzon, hogy éppen felette megy el a műhold. A képeket egy másik szolgáltatótól veszi a google earth, a nagyfelbontású műholdak a földfelszín kb. 1%-át fedik le egy fotózással, ezért jópárszor körbe kell kerülniük a földet mire lefedik a teljes területet (vékony csíkokban). A képeket kiértékelik, hogy jobbak-e mint az ami már fent van. A képek jórésze légifotó. Viszont ha valaki megfigyeli milyen időközönként frissítgetik a képet az ő birtokáról, akkor el tudja dönteni van-e esélye, hogy látszon rajta majd az elkészült rajz (ha azt látja hogy pl. 2 havonta frissült az adat akkor meg lehet vele próbálkozni)
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
SziasztoK!
A következő a problémám: A garázsban kiömlött a vasklorid. Mivel lehet felmosni? Lehet valamit csinélni vele, hogy a beton ne legyen sárga színű? Ha pl vízzel mosnám le, nem fogná be a többi helyen a betont?
Bő vízzel hígítsd fel, mert tōményen megeszi a betont.
Amennyit tudsz, itass fel az oldatból, aztán öntsd fel újra. A sárga szín örök. Ja és gumikesztyű nélkül neki se állj.
Huaweii Vagy mi fenét vettem, igaz egy tízessel több, gagyinak néz ki mint a samsungok maga a pattintós hátlap miatt, fülhallgatója kuka (érdemes régi SE re cserélni ezt a részt), csengőhangszórója halk. Ezeken kívül mindent tud. Kategóriájában olcsó és jó minőségű. Én megelégedettséggel használom, igazából a csengőhangszóró halksága zavar, az Iphone é ehhez képest atomerőmű. Felkölteni felkölt.
Kinek milyen tapasztalata van a gitár húrokkal kapcsolatban? Melyiket javasoljátok?
Szia! Mikor Operával böngészek nálam is elő szokott ilyen fordulni.
30k Ft fölé már nem megyek, de közben lehet megoldódott a helyzet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |