Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   50 / 82
(#) Massawa válasza Csabi87 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Valoszinüleg az Europában sokkal inkább mpeg2 -t ismeri csak, ezért nem talál semmit Mo-n.
(#) Mengyán válasza Csabi87 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Én megpróbálkoznék a helyedben egy kézi hangolással, mondjuk a tokaji vagy fehérgyarmati A MUX-ra hangolni, és nézd meg, hogy milyen jelszintet hoz. A digitális tévéhez sokkal jobb antenna kell, mint az analóghoz. Analóg adásnál Orosháza-Szentes viszonylatban egy darab dróttal is jött az adás, legfeljebb kicsit mákosan vagy szellemképesen, digitálisnál viszont normális gyári antennát kellett feltenni. (Analógból is volt normális, saját készítésű 4 elemes, de a spórolás jegyében készült, nem volt elég nyereséges a digitális adáshoz.) A másik tippem, hogy nem arra a sávra készült az antenna, amin a digitális adó van. Gondolom kiírtad már egy táblázatba, hogy milyen irányszög alatt milyen csatornán milyen adókat tudsz fogni mind digitális, mind analóg műsoroknál. Esetleg még az antenna paramétereit is begyűjtötted. Ha nem, tedd meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
(#) Mengyán válasza Massawa hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

(#) Massawa válasza Mengyán hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

A papir mindent elbir, föleg olyankor amikor azt irják, hogy:
Beépített dekóder
nincs adat
(#) kadarist válasza Csabi87 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

A videó szerint jól működik MPEG4-el is.
(#) Csabi87 hozzászólása Okt 21, 2013 /

Hát ezért nem értem,hogy miért nem jönnek a tv adók.
Most majd megpróbálom Fehérgyarmat felé fordítani az antennát,mert most Tokaj felé van.Az a Yagi antenna van fent az épületen,annak meg elvileg jónak kellene lennie.
Minek kellett ezt így átalakítani,miért nem volt jó az analóg...
(#) pucuka válasza Csabi87 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Idézet:
„miért nem volt jó az analóg...”

Mert nagyon nagyon sok helyet foglalt kihasználatlanul az igen szűkös frekvencia spektrumból. Durván 400 MHz -et. Semilyen más rádiószolgálat nem használ ilyen széles spektrumot.
Már az is csoda, hogy nem pakolták át valamilyen magasabb frekvencia sávba, ahogy a DAB -al is tették. Sem technikailag, sem gazdaságilag semmi nem indokolja hogy egy állandóhelyű sugárzás az UHF sávban legyen, a hagyományon kívül.
(#) 1984white hozzászólása Okt 21, 2013 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek milyen antennát vegyek a mindigtv normális (akadozásmentes) vételéhez?
Kékestől 30km-re lakok, a karancs adótorony meg kb 6km-re van. (salgótarján helység)
Ha egy mód van rá, kékesről szeretném venni a jelet, mert a karancson lévő átjátszó elég sokszor szakadozott a régi rendszerben.
Milyen antenna volna a jó számomra?(erősítősre gondoltam)
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
(#) kadarist válasza 1984white hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Szia!
A leghosszabbat és a legnagyobbat vedd meg és a lehető legmagasabbra helyez fel. Na meg használj rövid, jó minőségű kábelt.
(#) 1984white válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Értem, konkrét típus ez volna: Bővebben: Link Jó lesz?
(#) kadarist válasza 1984white hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Tökéletes! Kényelemes, F-csatlakozós kábelcsatlakozási hely van rajta. Egy párat már felszereltem és nem volt probléma a vétellel.
(#) 1984white válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Ok, rendelem. Köszi!
(#) havranarpi hozzászólása Okt 26, 2013 /

Sziasztok!
Elnézést ,hogy kicsit helytelen helyen kérdezek ,de más ezzel foglalkozó témát nem találtam.
Nálunk jelenleg be van kötve a T-Home-os kábel tv Pontosabban IPTV
Van a házban 2 tv ,de csak 1-re van set-top box.A másik csak az analógot kapja ,de elkezdték kivenni szépen az analóg csatornákat.Az lenne a kérdésem ,hogy ha szerzek még 1 Set -top boxot (bontottat) akkor menni fog-e az a TV is teljes csatorna kínálatall? ? Lukinak vannak eladó régi Boxai Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Általában ahány helyen van TV, annyi előfizetés. Egyes szolgáltatók szoktak adni második boxot, némi bérleti díjért, további előfizetés nélkül. Max a bérleti díjat tudnád megspórolni.
Mindenesetre kérdezd meg a szolgáltatót, hogy mik a lehetőségek.
Várható volt, de elég nagy galádság, hogy a kábelben megszüntetik az analógot.
(#) Mengyán válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Szénáson IPTV? Mi fene! Tényleg a híd (mármint az orosházi elkerülőn lévő új felüljáró) rossz oldalára születtem! Örülhetek, hogy legalább analóg kábeltévé van. Állítólag lesz is vagy 2020-ig, messzebbre egyelőre nem tervez a szolgáltató.
(#) havranarpi válasza Mengyán hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Persze, egész falu ki van építve.
A szolgáltató e(lnézést a kifejezésért) számomra pofátlan felárat kérne havonta a Set-top boxért.Ezért kezdem el gondolkodni egy régebbi bontott modell beszerzésében.
A szerelőt nem szeretném megkérdezni ,mert akkor csak elkezdene idővel kerestgélni ( a mai világ)Ezért kellene kideríteni.Tettek fel egy Cisco-s rutert onnan van kiosztva minden kábel
(#) proba válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Ha a szolgáltató helyében lennék, akkor a nem fizető előfizetők boxát tiltanám ki (vagyis nem engedélyezném a következő hónapra) . Így a kérdésed már meg is válaszolódott. (bár lehet a vezetékkel bűvészkednek, ekkor van esélyed, de szerintem kicsi a valószínűsége.)
(#) kadarist válasza Mengyán hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Ha van vagy lehetne ADSL-neted, akkor valószínű, hogy az IPTV is működne ott.
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

A baj csak az, hogy a boxnak van IP címe, és ezt regisztrálják is. Különben nem ér semmit. A regisztrációt úgy hívják, hogy előfizetés.
(#) Robid hozzászólása Okt 27, 2013 /

Sziasztok ! Antenna beállítással kapcsolatos a kérdésem. A tévén nincs térerő, jelszint kijelzés,így nemtudom jól beállítani. Az adás nagyrészt tökéletes,néha kockásodik, szerintem még lehetne tökéletesíteni a vételt, de hogy szokás ilyen esetben, annélkül hogy százszor kelljen a tetőre menni?
(#) kadarist válasza Robid hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Szia!
Meg kell határozni az adó irányát a lakóhelyeden és be kell állítani abba az irányba az antennát.
(#) Robid válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

A mindigtv honlapján ajánlott irányba állítottam,de kb. óránként néhány pillanatra kockásodik, akkor is csak a közszolgálati adók.Attól tartok az időjárás miatt csak rosszab lehet ettől, és finom beállítással javítanék rajta, de így elég keserves ,minden próbához a tetőre mászni.

Melyik ez az adó és hol laksz?
(#) Robid válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Rétságon lakom,pontosan nyugati irányba állítva az antennát.(Nagy-Hideg-hegy)
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) pucuka válasza Robid hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Jujj. Szabad rálátásod van?

A váci vagy a perőcsényi adókat nem próbáltad? Nem ismerem a terepviszonyokat, ezért kérdezem.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Az mégrosszabb. Egyébként kanyargödör. Nagyon nemmindegy hol lakik. Nagyhideghegy legalább magasan van. Az analóg világban volt saját átjátszója.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Ebben az esetben az antennanyereség fokozása és a magasabbra helyezés javíthat a vételen.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Tartok tőle, nem ártana egy antennaszerelő.
(#) Robid válasza pucuka hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Rálátás nem tökéletes, egy közeli fa ágai talán takarhatnak valamennyit, egyébként teljesen nyílt a terep semmilyen épület domborzat nem takarja a börzsönyt.
Következő: »»   50 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem