Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   256 / 582
(#) palko0125 válasza realpopek hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Én is botesz mellett állok, több mint valószínű, hogy az ajtózárral van gond.
(#) zolika60 válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Már ha egy mosógépben van nulla. Azt nem jelölik sehol, hogyan dugd a konnektorba.
(#) sepu666 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Hát igen. Akkor helyesbítek a kék vezeték. Amit a tűzszerészek is mindig elvágnak a filmekben.
(#) realpopek hozzászólása Okt 31, 2013 /
 
Sziasztok!
Szóval szétszedtem a mosógépet,hallgatva rátok szétszedtem az ajtózárat is.Érintkezőit megcsiszoltam,befújtam WD-40 -el,összeraktam,már második kört mossa hiba nélkül.Remélem jó lesz,köszönöm a tippet nektek.
Ha mégsem lenne jó akkor,ismét írok.
Még egyszer köszi.
(#) zolika60 válasza realpopek hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Jó lesz. Gratulálok a sikeredhez.
(#) matyusz válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Tegnap elindítottam egy 90 fokos mosást. Néztem fél óráig, hogy mit csinál. Indulásnál víz be utána melegíti a vizet, olyan kb 20 perc után kiszivattyúzza és utána egy csomót csak szivattyúzik, szerintem irreálisan sokat. Ez idő alatt meg sem nyekkent a motor. Átforrasztottam az összes smd ellenállást, kondit, és egyendiódát. Az lesz a legyegszerűbb, ha minden relé tekercsére kötök majd egy ledet, persze sorba a leddel egy 1k-s ellenállás, és akkor látom mit visz. A 12V gondolom meg van, mert ha nem lenne akkor nem kattanna egy relé sem, viszont az 5V-ot majd lemérem a tacho résznél, ott egyszer 3 smd ellenállás elfüstölt, ezeket cseréltem még májusban és eddig ment.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
És nem ir ki semmi hibakódot?
(#) matyusz válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Semmi hibakódot nem ír :/
(#) lukovicsek hozzászólása Nov 2, 2013 /
 
Sziasztok.

Van egy harci feladat amit nem tudok megoldani, hátha nektek sikerül!
Egy Elektrolux inspire gépről van szó ami nem akarja a fütést kikapcsolni, nem főzi fel a vizet hanem ugy 70 foknál leáll teljesen és semmit nem csinál, ha 40 fokra teszem akkor is ugyanez van, viszont ha egy ujj programot inditok úgy, hogy meleg víz van a gépbe akkor már viszont érzi és ha melegebb a beállított foknál a benne lévő víz akkor viszont a fütést nem is kapcsolja be és szépen lemegy a program, ha hidegen indítom rendesen akkor is érzi hogy hideg a bennelévő víz, be is kapcsol a fütőszál, de már ki nem kapcsolja!
Valaki valami ötlet??
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Lehet hogy beragad a relé?Egy NTC cserét csinálnék bár furcsa hogy máskor meg teljesen jó.....
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Már mindent néztem, rele cserélve, ntc is, de nem jó sose csak ha már meleg benne a víz és neki nem kell füteni akkor rendesen müködik, de ha neki kell füteni akkor füt de már nem kapcsolja ki.
(#) matyusz válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Nem lehetséges, hogy a földelés felé valamelyik fele vezet? Vízkövön vagy valamin? 100kohm os nagyságrend is számít úgy tudom. Ja és NTC-t lehúzva mit csinál?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Az van hogy már egy másik panellel leteszteltem a gépet és azzal müködik rendben minden, ugyhogy biztos a panel a hibás, amugy ha lehúzom az ntc-t akkor is fűt.

Van még valami amihez köze lehet a dolognak, vagy háro héttel ezelőtt javítottam ezt a gépet amikor is egyfolytában csak ment a kinyomó szivattyú és nem indult el rajta semmi, akkor én szétszedtem a szintérzékelőt és picit nyujtottam a rugón aztán beindult és minden ment rendesen idáig, azért lehet köze mert ugye a panelen a két csatlakozó helye, a szintérzékelőé és az ntc-é egymás melett van és közös lábuk is van az 5v táp, namost megnéztem egy másik szintérzékelővel és avval ugyan az a hiba van mint amikor legelőször volt, vagyis azt érzi, hogy viz van benne és szivattyúzik egyfolytában, vagyis lehet nem is a szintérzékelő volt a hibás legelőször hanem a panel és lehet hatással van a hőfokérzékelőre is.
(#) zolek hozzászólása Nov 3, 2013 /
 
Üdv. Whirlpool mosógép nem centriz ki rendesen pedig 1000-es fordulatra van állítva, mikor elérné a teljes fordulatot a program újra indul.
(#) botesz válasza zolek hozzászólására (») Nov 3, 2013 /
 
A panelon a kondikat cseréld ki!haldoklik a tápja.
(#) stevepapa válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 3, 2013 /
 
Fűtőszálat ellenőrizd testzárlatra.
(#) lukovicsek válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 3, 2013 /
 
Már cseréltem azt is.
(#) dani vince hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Sziasztok.
Egy Wp fl 5105 géppel küzdök,valszeg nem érzékeli a motor forgást ezért nem indul(bekapcsoláskor egy néhányszor megforgatja a dobot,szerintem kicsit túl nagy fordulaton,szivattyuzik és leáll).A motor ok,a panelen is minden rendben úgy tünik(triak,diődák,1µF kondit cseréltem),a motor fenn a panel csatinál jól kimérhető.
A segitségért előre is köszönet.
(#) lukovicsek válasza dani vince hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia.
A tacho-t nézted a motoron?
(#) dani vince válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Magát a motort nem szereltem le,de amint emlitettem a panel csatlakozónál kimérhető.Annyi előzménye még volt a dolognak,hogy bejutott egy kisebb ruha darabb a dob és az üst közé,amit rendesen le is darált,esetleg ez meg erőltethette a morort,de azóta lement egy pár mosás mig ez a hiba jelentkezett.
(#) lukovicsek válasza dani vince hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Ha a tacho-nak mérhető értéke van akkor esetleg még megmérni hogy ad e egy pár voltot ha megforgatod kézzel, ha ez is rendben van akkor a panelen végig kell nézni a tacho áramköreit, persze ha biztosan gyorsabban forog mint ahogy kell neki.
(#) dani vince válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Lehet mégis találtam valamit,a jelölt ellenállás mindkét vége ki van olvadva. Forrasztom és próba.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013

pic 1a.jpg
    
(#) stevepapa válasza dani vince hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
A "tahó " tekercsét is ellenőrizd, nincs é lelazulva a tengelyről!!!
(#) dani vince válasza dani vince hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 

valóban az a 2,2kohm-os ellenállás volt a ludas.
Kösz a segitséget.
Üdv.Vince
(#) matyusz hozzászólása Nov 5, 2013 /
 
Üdv újra mindenkinek.
Most megint nyösztettem az Indesitet. Nem hagyott nyugodni, úgyhogy K3 és K7 relére ment rá egy-egy led (persze 1k-s előtéttel). Ugye az ULN2003-at cseréltem már. Megmértem a triak Gate vezérlő fesze 5V és mindig megvan az jó is. Elindítok egy centrit 15 perces program. A K7 és K3 relék közül egyik sem húz meg, kivéve, ha a szivattyú abbahagyja a végbeláthatatlan szívást, akkor mind a 2 relé meghúz, aztán mikor újra elindul a szivattyú akkor egyszerre kinyomja mind a 2 relét. Véletlen ahogy méregettem a z ULN környékén ahogy mértem a gate vezérlőfeszt, akkor megcsúszott egy smd ellenállásról a multim mérőcsúcsa és valamit zártam az ic-n és a motor elindult ahogy a K3 meghúzott, persze valami hasonlót olvastam másféle gépnél, és kikapcs után olyan mint régen. A ledeket azért tettem rá mert az szemlélteti a legjobban az egészet és ennél gyorsabban a multi sem mutat, meg hát sok más jó szól mellette. Ha valaki tudna segíteni előre is nagyon-nagyon köszönöm.
(#) Gappygoat hozzászólása Nov 6, 2013 /
 
Hello,

Egy Indesit wil106sp gép a következőt csinálja: teljes programnál ahol van mosás, öblítés, centrizés: mos, majd kiszivattyúz, és nem áll le a szivattyú. De ha csak mosás, öblítés program van a mosás után kiszivattyúz, öblít, és rendesen leáll.
Bármilyen centrizéses program gondot okoz.

Annyi még, hogy eddig kétszer jött szerelő, és csak annyit tudunk, hogy kiszedte a dobot, valamit 'igazgatott' és pár mosásig jó volt, aztán elkezdte ezt a hibát megint...

Tud valaki ötletet adni? Nem igazán ismerem a mosógépek világát.

Köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
(#) botesz válasza Gappygoat hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Légsűrítőt nézd meg illetve a motor szénkeféket.
(#) matyusz válasza dani vince hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Köszönöm, ezt végig olvastam, de nem túl sok újat találtam benne, azon kívül, hogy írják, hogy nem 5V-ot kell mérni a gate lábon.
(#) lukovicsek válasza Gappygoat hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Amikor centrizni akar akkor mit csinál a gép azonkivűl, hogy megy a szivattyú? a dob forog?
Következő: »»   256 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem