Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LG Mini HiFi kijelző hiba

Témaindító: silenthill2, idő: Ápr 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kadarist válasza petyaka hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia!
Az anódfeszültséget megkapja a kijelző?
(#) petyaka hozzászólása Nov 4, 2013 /

Szia!
Igen úgy nézem megvan az is.
De ránézek újra.
(#) petyaka válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Megkapja azt is a kettő db kondi is jó.
3,2v-ot mértem.
(#) petyaka válasza petyaka hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Sziasztok!
Mint már írtam nekem is valami van a hifim kijelzőjével.
A fűtése rendben van.
A kijelző szélein látszik halványan a felirat.
A kondik rendben vannak.
Anók Katód fesz viszont gyenge. Pár volt mindössze.
Valakinek ötlete esetleg?
(#) petyaka válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Sziasztok!
Mint már írtam nekem is valami van a hifim kijelzőjével.
A fűtése rendben van.
A kijelző szélein látszik halványan a felirat.
A kondik rendben vannak.
Anók Katód fesz viszont gyenge. Pár volt mindössze.
Valakinek ötlete esetleg?
(#) lancerviii hozzászólása Okt 30, 2014 /

Sziasztok!
Nekem is van egy kis problemám.a hifimnek poros volt a kijelője belülröl ,gondoltam szétszedem és megtörlöm ,össze is jött ,de mikor össze akartam rakni letört a kijelzöröl egy kis üveg pöcök ,azota nem működik a kijelző .Gondolom levegőt kapott és e miatt. helyre lehet hozni?
(#) titi válasza lancerviii hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Hali!
Nem.
(#) dzsoni5 hozzászólása Okt 6, 2024 /

VFD kijelző hiba

Nekem is egy LG mini hifi VFD kijelzővel van bajom. Szétszedtem kitakarítani mert már nagyon poros koszos volt, a gombok is hol működtek hol nem. Aztán mikor raktam össze a kijelző először elhalványult majd teljesen elsötétült. Elolvastam itt is a dolgokat, láttam, hogy a fűtőszálak élnek. Szétszedtem méregettem, a feszkók meg voltak. Azt nem találom sehol a kapcsolási rajzon sem, hogy a VKK-nak hány voltnak kellene lennie, de nálam 10V. Aztán eljutottam a zener diódáig, és hát észrevettem, hogy ebből a 10 voltból amit a VVK-tól kap, csak 3,8 volt körül enged át (gondolom 6.8-at kéne nem?) Arra is rájöttem, hogy ha a dióda VKK felőli lábát és a kijelző fűtés lábát rövidre zárom, akkor életre kell a kijelző, igaz olyan dolgok is halványan világítanak amiknek nem kéne, de kivehető a lényeg. Na most ilyenkor ugye a fűtés is felmegy 4 voltról 8 körülre (ez gondolom nem egészséges neki). A diódára rámértem dióda módban, és OL, kiforrasztottam, szintén OL. Akkor ha jól értem akkor ez a dióda krepált csak be ugye? Van esetleg még más, amit csekkolnom kéne?

Jaj és a lényeg, milyen dióda kell ide pontosan, mert 6.8V van csak megadva de a W nincs. Vagy az mindegy?

Köszi a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024

lghifi.png

(#) uniman válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

"egy LG" helyett inkább írd le a pontos típusszámát! Kössz...
(#) dzsoni5 válasza uniman hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

FFH-1920AD

Még annyit írnék, hogy ugye így dióda nélkül kb. 4V van csak a fűtés lábakon, az gondolom kevés neki, azért nem megy.
(#) uniman válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Erre a kérdésedre a válasz a letölthető "LG FFH-1920AD SM service manual"-ban benne lehet.
(#) dzsoni5 válasza uniman hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Ha ilyen pro lennék mint te, akkor lehet nem kéne ide írnom... Amúgy azt nézegetem két napja, de sehol nem látom se azt hány W a dióda, se azt, hogy hány V kell a fűtésnek (F1 és F2 lábak), se azt hány volt kéne legyen a VKK. Na de most nem is az a lényeg, hanem az, hogy a szakadt dióda a gáz ugyi?
(#) szs válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Tegyél be 1/2W-os zener-t, ha nagyobb teljesítményű kellene, azt jelölnék a rajzon.
(#) dzsoni5 válasza szs hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Köszi az lesz, csak előbb be kell szereznem. Ha nem oldja meg a problémát akkor még írok.
(#) dzsoni5 válasza szs hozzászólására (») Okt 7, 2024 /

Azt nem tudjátok véletlenül ebben a hifiben melyik a memóriáért felelős kondi vagy van e benne egyáltalán? Mert pár másodpercen belül elfelejt minden beállítást, ha kihúzom a tápot.
(#) uniman válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Mi "pro"-k, ránézésre felismerjuk a memo kondit /ami egy zöld, 0,35...0,7F (Farad) "supercapacitor" is lehet. Valahol a proci közelében.../. De azt is töltenie kell az áramkörnek. Sajnos az SM-je tényleg silány, alkatrészértékek nélkül...
(#) dzsoni5 válasza uniman hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

A prot szó szerint értettem, semmi cinizmus nem volt ebben, szóval ne bántsatok pls! Nézem nézem de a "front power" nyákon semmi ilyen nincs, a "main" lapon sem látok ilyet. Abban tudnál segíteni, hogy azt honnan lehetne kitalálni, hogy a "main" lap 709-es csatijának 20-as VKK lábán hány voltnak kéne lennie? Mert amúgy igen ergya ez a kapcsolás rajz, V értékek szinte sehol nincsenek feltüntetve, én nem is értem hogy lehet ez alapján bármit megjavítani... :/
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2024

Én csak egy extra amatőr hobbis cinezgető vagyok...
Ha lenne a neten írás arról, hogy már valakinek ugyanilyen gondja volt...könnyebb lenne.
Én ilyet hiába kerestem...de már kimaradt, hogy mi a gondod konkrétan.
Ha VFD a display, annak van külön fóruma, ott leírják, hogy ezek egy idő után "elfáradnak"..

Ja nem semmi baja nem volt, én szedtem szét kitisztítani, és valszeg valamit rövidre zártam amit nem kellett volna és azóta sötét (ha adok kis plusz voltot a fűtésre akkor életre kel). Egy halott zener dióda eddig amit találtam, holnap tudok venni kicserélem és kiderül. Ja meg most találtam 2 kaki ellenállást a kijelzőnél, 100k helyett csak 20k körül vannak.
(#) dzsoni5 válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Na most asszem megtaláltam talán -27V kéne legyen a VKK. Nálam csak -18V...
(#) dzsoni5 válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Na közben rájöttem arra is, ha nem dugom rá a main boardra a power boardot, akkor megvan a -27V. Amint rádugom -10V eltűnik a habokba... De legalább most már tuti, hogy a táppal minden oké és a kijelzőnél van a gond.

Ezt a táp "gyengesége is okozhatja...persze, ha ismert lenne az üzemi áramfelfétele. (Meg mérni is lehet az ampert)

AZ 5.6V és a 12V mindig stabilan megvan. Áramfelvétel power board nélkül 36mAh, power boarddal 39mAh, ha be is kapcsolom akkor 60mAh. Amikor ugye nincs a pb csatlakoztatva akkor megvan a -27V, amint rádugom akkor leesik -18.6V-ra, ha be is kapcsolom akkor meg lemegy -16.9V-ra a VKK. De persze most hiányzik a 6.8V zener dióda a pbről majd holnap csekkolom azzal is.

A mAh az nem az áramerősség jelölése... Egy zenér több kisebb feszültségű zénerből is összerakható ...

Fszom, "h" nélkül csak elbaftam. Ilyen konnektoros mérővel mértem.
(#) szs válasza dzsoni5 hozzászólására (») Okt 9, 2024 /

Idézet:
„most hiányzik a 6.8V zener dióda a pbről majd holnap csekkolom”

Na, hogy alakult az új zener-rel?
(#) dzsoni5 válasza szs hozzászólására (») Okt 10, 2024 /

Az volt a baja, a VFD rendben működik. Viszont ami cseszi a csőröm még mindig a memória, amint kihúzom a konnektorból minden beállítást elfelejt azonnal + időt, rádiófrekiket. Nem tudom ez gyárilag is ilyen volt e de úgy emlékszem anno áramszünetek alatt csak az időt felejtette el a beállított frekiket nem. Viszont észrevettem egy új hibát, bekapcsoláskor és kikapcsolás után kb. 5mp-el pukkannak egyet a hangfalak, eddig ezt nem csinálta...
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2024
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem