Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LG Mini HiFi kijelző hiba
Témaindító: silenthill2, idő: Ápr 24, 2008
Témakörök:
Szia!
Az anódfeszültséget megkapja a kijelző?
Megkapja azt is a kettő db kondi is jó.
3,2v-ot mértem.
Sziasztok!
Mint már írtam nekem is valami van a hifim kijelzőjével. A fűtése rendben van. A kijelző szélein látszik halványan a felirat. A kondik rendben vannak. Anók Katód fesz viszont gyenge. Pár volt mindössze. Valakinek ötlete esetleg?
Sziasztok!
Mint már írtam nekem is valami van a hifim kijelzőjével. A fűtése rendben van. A kijelző szélein látszik halványan a felirat. A kondik rendben vannak. Anók Katód fesz viszont gyenge. Pár volt mindössze. Valakinek ötlete esetleg?
Sziasztok!
Nekem is van egy kis problemám.a hifimnek poros volt a kijelője belülröl ,gondoltam szétszedem és megtörlöm ,össze is jött ,de mikor össze akartam rakni letört a kijelzöröl egy kis üveg pöcök ,azota nem működik a kijelző .Gondolom levegőt kapott és e miatt. helyre lehet hozni?
Hali!
Nem. VFD kijelző hibaNekem is egy LG mini hifi VFD kijelzővel van bajom. Szétszedtem kitakarítani mert már nagyon poros koszos volt, a gombok is hol működtek hol nem. Aztán mikor raktam össze a kijelző először elhalványult majd teljesen elsötétült. Elolvastam itt is a dolgokat, láttam, hogy a fűtőszálak élnek. Szétszedtem méregettem, a feszkók meg voltak. Azt nem találom sehol a kapcsolási rajzon sem, hogy a VKK-nak hány voltnak kellene lennie, de nálam 10V. Aztán eljutottam a zener diódáig, és hát észrevettem, hogy ebből a 10 voltból amit a VVK-tól kap, csak 3,8 volt körül enged át (gondolom 6.8-at kéne nem?) Arra is rájöttem, hogy ha a dióda VKK felőli lábát és a kijelző fűtés lábát rövidre zárom, akkor életre kell a kijelző, igaz olyan dolgok is halványan világítanak amiknek nem kéne, de kivehető a lényeg. Na most ilyenkor ugye a fűtés is felmegy 4 voltról 8 körülre (ez gondolom nem egészséges neki). A diódára rámértem dióda módban, és OL, kiforrasztottam, szintén OL. Akkor ha jól értem akkor ez a dióda krepált csak be ugye? Van esetleg még más, amit csekkolnom kéne?Jaj és a lényeg, milyen dióda kell ide pontosan, mert 6.8V van csak megadva de a W nincs. Vagy az mindegy? Köszi a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024
"egy LG" helyett inkább írd le a pontos típusszámát! Kössz...
FFH-1920AD
Még annyit írnék, hogy ugye így dióda nélkül kb. 4V van csak a fűtés lábakon, az gondolom kevés neki, azért nem megy. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024
Erre a kérdésedre a válasz a letölthető "LG FFH-1920AD SM service manual"-ban benne lehet.
Ha ilyen pro lennék mint te, akkor lehet nem kéne ide írnom... Amúgy azt nézegetem két napja, de sehol nem látom se azt hány W a dióda, se azt, hogy hány V kell a fűtésnek (F1 és F2 lábak), se azt hány volt kéne legyen a VKK. Na de most nem is az a lényeg, hanem az, hogy a szakadt dióda a gáz ugyi?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024
Tegyél be 1/2W-os zener-t, ha nagyobb teljesítményű kellene, azt jelölnék a rajzon.
Köszi az lesz, csak előbb be kell szereznem. Ha nem oldja meg a problémát akkor még írok.
Azt nem tudjátok véletlenül ebben a hifiben melyik a memóriáért felelős kondi vagy van e benne egyáltalán? Mert pár másodpercen belül elfelejt minden beállítást, ha kihúzom a tápot.
Mi "pro"-k, ránézésre felismerjuk a memo kondit /ami egy zöld, 0,35...0,7F (Farad) "supercapacitor" is lehet. Valahol a proci közelében.../. De azt is töltenie kell az áramkörnek. Sajnos az SM-je tényleg silány, alkatrészértékek nélkül...
A prot szó szerint értettem, semmi cinizmus nem volt ebben, szóval ne bántsatok pls! Nézem nézem de a "front power" nyákon semmi ilyen nincs, a "main" lapon sem látok ilyet. Abban tudnál segíteni, hogy azt honnan lehetne kitalálni, hogy a "main" lap 709-es csatijának 20-as VKK lábán hány voltnak kéne lennie? Mert amúgy igen ergya ez a kapcsolás rajz, V értékek szinte sehol nincsenek feltüntetve, én nem is értem hogy lehet ez alapján bármit megjavítani... :/
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2024
Én csak egy extra amatőr hobbis cinezgető vagyok...
Ha lenne a neten írás arról, hogy már valakinek ugyanilyen gondja volt...könnyebb lenne. Én ilyet hiába kerestem...de már kimaradt, hogy mi a gondod konkrétan. Ha VFD a display, annak van külön fóruma, ott leírják, hogy ezek egy idő után "elfáradnak"..
Ja nem semmi baja nem volt, én szedtem szét kitisztítani, és valszeg valamit rövidre zártam amit nem kellett volna és azóta sötét (ha adok kis plusz voltot a fűtésre akkor életre kel). Egy halott zener dióda eddig amit találtam, holnap tudok venni kicserélem és kiderül. Ja meg most találtam 2 kaki ellenállást a kijelzőnél, 100k helyett csak 20k körül vannak.
Na most asszem megtaláltam talán -27V kéne legyen a VKK. Nálam csak -18V...
Na közben rájöttem arra is, ha nem dugom rá a main boardra a power boardot, akkor megvan a -27V. Amint rádugom -10V eltűnik a habokba... De legalább most már tuti, hogy a táppal minden oké és a kijelzőnél van a gond.
Ezt a táp "gyengesége is okozhatja...persze, ha ismert lenne az üzemi áramfelfétele. (Meg mérni is lehet az ampert)
AZ 5.6V és a 12V mindig stabilan megvan. Áramfelvétel power board nélkül 36mAh, power boarddal 39mAh, ha be is kapcsolom akkor 60mAh. Amikor ugye nincs a pb csatlakoztatva akkor megvan a -27V, amint rádugom akkor leesik -18.6V-ra, ha be is kapcsolom akkor meg lemegy -16.9V-ra a VKK. De persze most hiányzik a 6.8V zener dióda a pbről majd holnap csekkolom azzal is.
A mAh az nem az áramerősség jelölése... Egy zenér több kisebb feszültségű zénerből is összerakható ...
Fszom, "h" nélkül csak elbaftam. Ilyen konnektoros mérővel mértem.
Idézet: „most hiányzik a 6.8V zener dióda a pbről majd holnap csekkolom” Na, hogy alakult az új zener-rel?
Az volt a baja, a VFD rendben működik. Viszont ami cseszi a csőröm még mindig a memória, amint kihúzom a konnektorból minden beállítást elfelejt azonnal + időt, rádiófrekiket. Nem tudom ez gyárilag is ilyen volt e de úgy emlékszem anno áramszünetek alatt csak az időt felejtette el a beállított frekiket nem. Viszont észrevettem egy új hibát, bekapcsoláskor és kikapcsolás után kb. 5mp-el pukkannak egyet a hangfalak, eddig ezt nem csinálta...
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |