Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HP Photosmart 735-ös fényképező hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Szebence hozzászólása Dec 12, 2007 /

Van egy HP Photosmart 735-ös fényképezőm, ami elromlott?

Egyik órában fényképeztem vele, letettem, órával később elővettem, bekapcsolom, minden ok, rátenném az LCD-t és nem jött be... aztán elkattintottam a fényképet de nem "kattan el", nem készül kép...
A tetején lévő kijelző működik, csak ami velem szemben van az nem. Zoom működik, videót tudok vele felvenni, csak fényképezni nem!
Mi lehet a baja? Tud valaki segíteni?

Előzmények: 3 éve koppant egyet, azóta egy picike fémlapot kell az elemekre tenni és úgy lecsukni a tetejét, mert a fémlap nélkül lötyögne - nem érintkezne.
De így van használva már 3 éve...

Másik előzmény... mielőtt "tönkre ment volna" azelőtt 1-2 héttel jelentkezett olyan tünet, hogy az LCD sokszor elhalványult

Valaki tud segíteni? Előre is köszi
(#) Lucifer válasza Szebence hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Nekem is van HP735-ösöm.
Azaz volt. Megdöglött, és itt a fórumon osztogattam el.
Egy szegedi csaj elvitte az optikát, neki már lett egy gép megjavítva. A főpanel meg éppen úton van lazarmester felé. Gyk a váz és az LCD van már csak meg. Szóval ha biztosan LCD baja van akkor lehet alkudozni

De szvsz a zárszerkezet mondta fel a szolgálatot.
Erről bővebben itt
a negyedik bemutató anyagában olvashatsz.
(#) valve válasza Szebence hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Szia, Erintkezesi hiba kizarva?
(#) tatabike válasza Szebence hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Szia,

bocsi, ez az én magánvéleményem, de sokan osztják a nézetemet, akiknek a kezébe valaha is került ilyen gép. Én simán kidobnám, nemcsak a HP-nél, de talán a világon is ez az egyik legrosszab digitális fényképezőgép. Zabálja az elemeket, zajos, rossz képeket csinál, stb. Te lehet, hogy tudsz vele fotózni, akkor gratulálok, de én nem sajnálnám, az tuti. Főnökömnek is van, kézzel kell feszegetni az objektívet rajta, hogy éles képet csináljon, meg hasonlók. Az enyém régen megdöglött szerencsére, nem győztem az akkukat tölteni. Lehet, hogy a megjelenése idején egy csúcsgép volt, de akkor még a HP nagyon gyerekcipőben járt a fényképezőgép gyártásban, és ez látszik is sajnos. Javítani nem érdemes, mert a javítás árából, kb. 23ezerért kapsz egy 6 megás Samsungot, vagy 20ezerért egy 5 megás Polaroidot. De ez ismétlem, csak az én véleményem. Házilag meg nem tudod megjavítani, ez majdnem biztos.

TaTa
(#) Szebence válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Szerintem nem az LCD-nek van baja vagy nemtudom keresgéltem az egész panelen mindent amit cak lehetett, ami nem szokványos vagy vlaami kis hibát de semmi

@valve

Hát szerintem kizárva, mindent átnéztem, jah és nemjön be az lcd de van a gomb amivel kapcsolgatom...
Ha nincs bekapcsolva rámértem műszerrel 0.00 voltot mutatott, ha meg bekapcsoltam akor meg 0,3-mat vagy 0.03-mat ebben nemvagyok biztos, csak hogy állandót muatatott és mindig ugyanannyit
(#) valve válasza Szebence hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Osztom TaTa velemenyet! Igaza van! A HP gyartson tovabbra is kivallo minosegu nyomtatokat,.. (Nyomtato-HP) Ez olyan mintha a Tesco LCD monitort gyartana, bar napok kerdese,..
Tegyel par kepet a robbantott rajz szeruen az lcd es a fenykepezogep -rol,..
(#) Szebence válasza tatabike hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Igen valóban nagyon eszi az elmeket és nehéz vele jó képet csinálni! :S

Akkor kikell hogy dobjam? Nem érdees vle foglalkozni? :S

Ha igen, akkor mire tudom az alkatrészeket felhasználni?
Pl kilehet szedni belőle az optikát, de motorostul és egy másik kapcsolóra kivezetni és pl egy lézershow-nak az optikáját lehetne vele állítgatni?

kijelzőket lehet valamire?

Vagy valami mást
(#) Lucifer válasza valve hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

A HP utoljára talán a LaserJet 5-6L korában gyártott normális cuccokat.

Nekem ami HP cuccom volt azzal eddig mindig volt valami probléma. A HP 735-öm 5000 fotó után elromlott. A HP scannerem agyig van vassal, mert anélkül ha egy A4 lapnál nehezebb dolog van rajta nem scannel. A HP deskjet 3420-asomban minden hónapban patrontpucolok. Á kész vagyok tőlük teljesen.

Ellenben a fater HP Laserjet 5L-je 1995 óta dolgozik nap jópár oldalt nyomtatva. Igaz nem made in china, hanem made in japan felirat áll rajta.
(#) Lucifer válasza Szebence hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Te nem lehet, hogy elment a GND az LCD paneljéről?
Egy GND-t kap a kijelző és a körülötte lévő gombok is.

Az LCD-be egy szalagkábel megy azon kívül egy piros és egy fekete ugye a tápja... megnézem az LCD forrasztásánál is a GND-t meg ott is ahol a nyákra van forrasztva a feketete kábel.

Esetleg máshol kellene megnéznem? (mindjárt írom a tapasztalatot)

200mV-ostos méréshatáron mértem
"bekapcsoltam az lcd-t a panelon mért (a kábel kiindulási helyén) 45,5 -öt mértem , a kábel végén (ahol az LCD-re van forrasztva) ott meg 0,08-at
Aztán szakadást is néztem a plusz és a negatív is jó, nincs megszakadva...
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Illetve nemtudom mennyit mérek

A panelen mérve, másodjára 17.0 és 70.0 között ugrált és volt hogy az LCD-nél mérve is volt 17.0
(#) kaszarobert hozzászólása Dec 13, 2007 /

Bocs ha ugrált nézd meg váltófeszként is, esetleg picit okosabb leszel...
(#) Szebence válasza kaszarobert hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

0,003V
(#) Jancsika80 hozzászólása Dec 23, 2007 /

Sziasztok

Érdeklődnék a Hp 735 szétszedési technikájáról, mert nem boldogulok vele.
Valoszinű a fókusz nem nem áll be rendesen így homályos a kép.
Segítsetek rajtam
Köszi.
(#) Szebence válasza Jancsika80 hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Én csak a hátlapot távolítottam el

Kiszedtem a csavarokat, lejött az a nagy fém a gépjobb oldaláról, meg lejött a keret, aztán nem akart a hátlap lejönni, de már nem fogta egy csavar sem
Elfelejtettem kivenni a memória kártyát Utána lejött a hátlap. Nekem most így van egy zacsiba téve :S
(#) Jancsika80 hozzászólása Dec 23, 2007 /

Hali
A hátlapot én is leszedtem, de a fokuszáló rész javításához csak ki kéne szedni az egészet a tokjából.
Elől a lencse körüli részt /nagy fényes kerek ízét / nem lehet lecsavarni?
Köszi helló
(#) Szebence válasza Jancsika80 hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

passz, nemtudom
én addig nem is akarom szétszedni, bár ha ezt nem sikerül megjavítani, akkor szétfogom szedni, szóval ha rájösz, hogyan kell, akkor majd írd be légyszíves (remélem nem kerül sor rá hogy én is szétszedjem)
(#) Lucifer válasza Jancsika80 hozzászólására (») Dec 23, 2007 / 4

Fényes lencse körüli izé ragasztva van, három csavar lakik alatta. Ha kiszedtél minden csavart, akkor van két kis pattintós fül az usb, av csati mellett, meg egy a túloldalon az SD kártya mellett.
(#) Szebence válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2008 /

Közben más okok miatt sikerült teljesen szétszednem az egészet.
(#) SnakeEye hozzászólása Feb 10, 2008 /

Sziasztok!

735-ösöm elemtartó fedele eltört. Amennyiben valakinek lenne eladó, vevő lennék rá!
Köszi!

Egyébként én meg vagyok elégedve a gépemmel. Igaz az elemeket veszettül zabálja és beltérben sem remekel igazán, de kültéren nagyon szép képeket készítettem vele. Anno ennek is nagyon örültünk (sulinet).
(#) (Felhasználó 17788) hozzászólása Júl 22, 2010 /

Sziasztok! Segitséget kérek!
Van egy hp-935-m zabál mint egy krokodil. Arra gondoltam megtáplálom kívülről és veb kamerának jó lessz.
Hol lehet kapni olyan spec. táp dugót ami jó bele!
Előre is köszönöm!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem